E2h

Årsager og symptomer på lungebetændelse

Lungebetændelse er en sygdom, der forårsager betændelse i lungerne

Lungebetændelse er en sygdom, der forårsager betændelse i lungerne. Det har en række symptomer og har også en række årsager. Det kan undertiden forveksles med bronkitis. En røntgen af thorax kan helt diagnosticere lungebetændelse. Vejrtrækning i luften dråber fra en person med denne sygdom er den mest almindelige måde at fange den.

Symptomerne på lungebetændelse er:

Årsager og symptomer på lungebetændelse. Lungebetændelse er en sygdom, der forårsager betændelse i lungerne.
Årsager og symptomer på lungebetændelse. Lungebetændelse er en sygdom, der forårsager betændelse i lungerne.
 • Brystsmerter
 • Hoste
 • Fever
 • Åndenød
 • Træthed

Når lungerne er inficeret med bakterier

Når lungerne er inficeret med bakterier, deres svar er betændelse. Dette er kroppens svar, når bakterier formerer sig i lungerne. Hvide blodlegemer er frigivet, hvilket igen frigivelse cytokiner, som aktiverer den generelle immunsystem, men resulterer i feber, kulderystelser og træthed. Inflammation opstår i de mikroskopiske blærer i lungerne, kaldet alveolerne, og lungerne virker mindre effektivt end sædvanligt. De bliver stivere og ude af stand til at optage ilt i vores blod. De har også vanskeligheder med at fjerne kuldioxid fra vores blod.

Inflammation er årsag til åndenød

Inflammation er årsag til åndenød. Lungerne har svært ved at pumpe i tilstrækkelig ilt til kroppen. Dette forårsager følelsen af åndenød. Inflammation forårsager også brystsmerter, feber og hoste. Åndenød kan være mere mærkbar, hvis patienten har andre lungesygdomme som emfysem og astma.

Når lungerne er inficeret med bakterier. Inflammation er årsag til åndenød.
Når lungerne er inficeret med bakterier. Inflammation er årsag til åndenød.

Nogle årsager til lungebetændelse er:

 1. Bakterier. Legionella pneumophilia, mycoplasma lungebetændelse, Streptococcus lungebetændelse og klamydia trachomatis er blandt de mest almindelige årsager til bakteriel lungebetændelse. Når lungerne bliver smittet med disse bakterier, inflammation opstår som forklaret i de foregående stykker. Blandt årsagerne til lungebetændelse opført her, er bakterier de mest almindelige. De forårsager en stor del af sygdommen. Bakteriel lungebetændelse er meget behandles, dog.
 2. Virus. Influenzavirus, respiratorisk synctial virus, og metapneumovirus er blandt de mest almindelige virus, der forårsager viral lungebetændelse. Vira angriber celle foring, hvilket resulterer i den direkte død af disse celler. Disse vira også gøre lungerne og andre organer er modtagelige for bakterielle infektioner. Dette resulterer i en komplikation af bakteriel og viral pneumoni.
 3. Giftige materialer. Disse materialer forårsager kemisk lungebetændelse. Når personen indånder giftige materialer, er lungerne såret, som forårsagede denne form for lungebetændelse.
 4. Svampe. Opportunistiske eller endemiske svampe kan forårsage svampe lungebetændelse. Lungerne kan også være inficeret med begge former for svampe. Dette har en høj dødelighed sammenlignet med andre former for lungebetændelse.
 5. Parasitter. Parasit lungebetændelse er forholdsvis sjældne. Dette sker hovedsageligt kun immunsvækkede individer. Når parasitterne når lungerne, de bøje en kombination af cellulær ødelæggelse og afbrydelse af ilttilførslen.
 6. Atypiske. Atypisk lungebetændelse refererer til lungebetændelse ikke er forårsaget af den mere almindelige smitstoffer.

Andre årsager er miljø-erhvervet

Andre årsager er miljø-erhvervet. De kunne være fællesskabet, hospital eller ventilator-associeret. Især community-erhvervet pneumoni er en førende årsag til dødsfald og sygdom i hele verden. Du behøver ikke fange denne sygdom ved simpelthen ikke klæde rammende for koldt eller regnfuldt vejr. Det er de årsager og symptomer på lungebetændelse, og en effektiv måde at undgå denne sygdom er at øve ordentlig hygiejne.