E2h

At opdage tidlige symptomer på diabetes

Diabetes er blevet døbt den "tavse dræber"

Diabetes er blevet døbt den "tavse dræber", fordi det meste af tiden, mennesker, der har dem simpelthen overse symptomerne. Disse symptomer ved første synes som uskadelige eller mindre sundhed forstyrrelser, men da der ikke gøres noget i meget lang tid, kan føre til tungere komplikationer. Diabetes er resultatet, når kroppen, specifikt bugspytkirtlen, ophører med at producere insulin (type 1 diabetes) eller ikke genkender og udnytte den producerede insulin (type 2 diabetes). Insulin er et hormon, der hjælper til transport og absorption af glucose til forskellige celler i kroppen kan omdannes til energi. Med ikke-eksisterende eller ikke-udnyttede insulin, kan kroppens celler ikke får glukose den har brug for at producere energi, hvilket fører til sundhedsmæssige komplikationer. Hvis din familie har en historie af diabetes, eller hvis din etnicitet og fysiske tilstand gør dig et muligt mål for diabetes, bør du tage ekstra forholdsregler. Læs om at vide, hvordan du kan opdage tidlige symptomer på diabetes, og har en bedre chance for at redde dig selv eller en elsket en fra yderligere sundhedsmæssige komplikationer.

At opdage tidlige symptomer på diabetes. Du tømme blæren oftere end du normalt gør på en dag.
At opdage tidlige symptomer på diabetes. Du tømme blæren oftere end du normalt gør på en dag.

  • Du tømme blæren oftere end du normalt gør på en dag. Når insulin ikke fremstilles eller anvendes, kan glucose ikke omdannes til energi. Dette udgør en stor trussel, eftersom nyrerne derefter ikke kan filtrere glucose tilbage til blodet. Hvad der sker næste er, at nyrerne reagerer til overskuddet af glucose ved at trække vand fra blodet at fortynde overskuddet af glucose. Dette derefter resulterer i en fuld blære, som du er nødt til at tømme så ofte som denne proces fortsætter, og som du er nødt til at fortsætte med at gøre, medmindre du begynde at modtage behandling.
  • Du synes at have en uudslukkelig tørst. Konstant bruge op lageret af vand i blodet at fortynde glukose og derefter konstant tømme blæren vil naturligvis nedbryder vand i kroppen. Du altid føler tørstig og drikker mere vand, end hvad man normalt forbruge på en dag.
  • Din vægt pludselig falder uden indlysende forklaring. Bemærkede du, at du synes at have pludselig tabt vægt, selv uden at udsætte dig selv til en streng diæt eller træning regime, og selvom du stadig fortsætter på hvad du normalt gør hver dag? Drastisk og tilsyneladende uforklarlig vægttab er mere mærkbar i type 1 diabetes. Da bugspytkirtlen har stoppet produktionen af ​​insulin, vil kroppen nu kigge efter alternative energikilder. Det har intet andet valg end at anvende fedt-og muskelvæv til at levere energi i kroppen. Derfor taber du vægt.
  • Du føler usædvanligt træt og søvnig det meste af tiden. Når glucose ikke transporteres og absorberet af de forskellige celler i kroppen, forbliver den begraenset uden for blodbanen. Og fordi cellerne er berøvet glucose og ingen energi omdannes, du føler dig svag, døsig og let slidte selv med hverdagsagtige opgaver.
  • Du har nedskæringer og skrammer, der heler langsomt. Diabetes er ødelæggende, fordi det hæmmer kroppens naturlige evne til at helbrede og bekæmpe infektioner. Tilbagevendende blære og gær infektioner er afslørende tegn for kvinder. Selv mindre sår, blå mærker, sår og hududslæt, der ofte tager for lang tid at helbrede for dig, bør ikke ignoreres.
  • Du pludselig udvikler sløret syn. Høje glucoseniveauer bede udvinding af væsker fra din krop, og endda fra tilsyneladende usandsynlige steder som væv fra linsen af ​​dine øjne, hvilket resulterer i svækket syn.
  • Du bemærker følelsesløshed eller snurren i lemmerne. Vedvarende høje niveauer af glukose i legemet,, når den ikke er behandlet med tiden kan forårsage skade på nervesystemet. Denne tilstand kaldes neuropati. Den følelsesløshed og prikkende fornemmelse af, at du får, er en måde, hvorpå din krop fortæller dig, at noget er galt med det.

Der er en velkendt ordsprog

Der er en velkendt ordsprog, der siger, "En ounce af forebyggelse er bedre end at helbrede." Men hvor mange af os virkelig tage notits af det? Viden er magt. Jo mere vi ved tidligere, jo mere sandsynligt, at vi kan få ordentlig lægehjælp og sundhedspleje. Om dens Diabetes Type 1 eller 2, eller enhver anden form for sygdom, og uanset race, etnicitet, alder, fysisk tilstand, eller social status, bør alle gøre sin del i at tage en proaktiv holdning for at sikre sikkerheden af ​​deres egen sundhed.