E2h

Hvad er adrenalin

Har du nogensinde spekuleret over

Har du nogensinde spekuleret over, hvorfor du får at pludselig haste af energi, når du står pludselig over for en fysisk udfordring, såsom i en fysisk konkurrence, eller når du har en fornemmelse af overfor fare? Hvad med den følelse du får efter ridning en vild rutschebanetur eller efter at have set en spændende film fuld af spænding? Dit hjerte er at pumpe, du trækker vejret mere, kan du endda svede lidt og du føler dig klar til foråret i aktion. Alle disse reaktioner er forårsaget af adrenalin.

Adrenalin er et hormon

Hvad er adrenalin. Har du nogensinde spekuleret over.
Hvad er adrenalin. Har du nogensinde spekuleret over.

Adrenalin er et hormon, der udskilles af binyrerne, der får pulsen til at stige, luftvejene og blodkar til at spile. Binyrerne findes i den menneskelige krop lige over nyrerne. Det er et stress reaktion af det menneskelige legeme og er også kendt en epinephrin. Det forbereder kroppen til at springe i aktion, som de ordregivende musklerne, øger puls og blodtryk. Det omdirigerer ilt, blod og energi fra den immunrespons og fordøjelsessystemet til det respiratoriske system, hvor det er det umiddelbare behov. Det tager væk blod fra huden giver en bleg udseende for den enkelte og dilaterer øjet at muliggøre bedre udsyn. Tage væk blod formular fordøjelsessystemet også gør den enkelte har en syg fornemmelse i maven.

Stress kan være et virkeligt liv og død situation, såsom støder på en overfaldsmand på gaden eller blive involveret i en bilulykke. Stress kan også være forårsaget af angst. Det er her udtrykket "kamp eller flugt reaktion" kommer fra. Kroppen er parat til at engagere truslen eller angriberen eller flygte fra scenen, såsom i dyreforsøg angreb. I ekstreme situationer, forklarer dette overmenneskelige kræfter, såsom hvordan en lille kvinde har den pludselige styrke til livet en tung genstand, såsom en bil eller vragrester til gratis en fanget barn. Eller hvordan under en fjendtlig møde, er en soldat ikke føler nogen skader sådan en skrammer, rifter eller andre sår påført af fjenden, når de kører til sikkerhed eller dybt engageret i kamp.

Stress kan være bare en opfattet trussel, såsom at se en spændende handling eller suspense film, eller ridning en rutschebane i en forlystelsespark. En atlet har også adrenalin coursing i hans årer under en kamp mod en konkurrent, når han ved, at han er nødt til at vinde.

Adrenalin er et hormon. I 1895 blev adrenalin første hormon.
Adrenalin er et hormon. I 1895 blev adrenalin første hormon.

I det øjeblik adrenalin pumpes ind i kroppen, føler personen i live, stærke og på vagt. Men efter det tidspunkt passerer, individet lider virkningerne af adrenalin crash. Der er hovedpine, søvnløshed, nervøsitet eller endda en mavepine efter den kraftige stigning af adrenalin har lagt sig. Eventuelle skadevoldende pludselig mærkes af den person. Hvis dette sker, skal den person forbruge adrenalin gennem fysisk aktivitet. Løb, spring eller gå rundt er nogle måder at udvise denne energi.

I 1895 blev adrenalin første hormon

I 1895 blev adrenalin første hormon, der skal identificeres af Napoleon Cybulski. Det blev senere syntetiseret i 1904 af Friedrich Stolz. Hormonet anvendes til medicinsk behandling af anafylaktisk chok på grund af allergi.

Det er vigtigt, at en person lærer at slappe af til at balancere frigivelse af adrenalin i kroppen. Konstant frigivelse af hormonet er til skade for den generelle sundhed på den person, men dens rette frigivelse kan betyde liv eller død.