E2h

Hvad er en røde blodlegemer

At bestemme mængden af ​​røde blodlegemer Deres blod indeholder, er en RBC eller røde blodlegemer gjort.

Hvad er en røde blodlegemer. En RBC test er vigtigt at fastslå tilstanden af ​​en persons helbred.
Hvad er en røde blodlegemer. En RBC test er vigtigt at fastslå tilstanden af ​​en persons helbred.

En røde blodlegemer er en test udført for at bestemme den specifikke antallet af erytrocytter, eller røde blodlegemer fundet i en blodprøve udtaget fra et individ. Testen kan også bruges til at vurdere størrelsen og formen af ​​de røde blodlegemer. Resultaterne af testen anvendes til at beregne mængden af ​​røde blodlegemer fundet for hver mikroliter blod.

Røde blodlegemer indeholder et protein kaldet hæmoglobin, der bærer til kroppens væv. Mængden af ​​ilt modtages af kroppens væv afhænger af en persons røde blodlegemer. For en person til at forblive sunde, bør RBC holde inden for de krævede værdier.

RBC eller røde blodlegemer værdier varierer afhængigt af køn og alder for den testede person. For kvinder kan RBC tælle pr mikroliter blod spænder fra 4,2 til 5,0 millioner, mens det for mænd intervallet vil være 4,6-6,0 mio. Mens der i børn, er den røde blodlegemer betragtes som normal from 3,8-5.500.000 røde blodlegemer pr volumen.

En RBC test er vigtigt at fastslå tilstanden af ​​en persons helbred

En RBC test er vigtigt at fastslå tilstanden af ​​en persons helbred. En person med en lav RBC kan betyde, at han er anæmisk eller har kronisk eller akut blodtab. Han kan også være fejlernærede, har en kronisk betændelse, eller kan have en ernæringsmæssig kobber, jern, vitamin B-6 eller vitamin B-12 mangel. Hvis RBC tælle er for høj, kan den pågældende have polycytæmi eller indikere en lungefibrose, medfødt hjertesygdom, eller eventuelle nyreproblemer.

Afhængigt af personens livsstil

Afhængigt af personens livsstil, kan røde blodlegemer stige naturligt. Hvis personen bor på en stor højde deres RBC tendens til at være højere. RBC af rygere er som regel også højere end for ikke-rygere.

En RBC tælle er normalt en del af en CBC test eller komplet blodtælling at bestemme en patients hvide blodlegemer, røde blodlegemer og blodplader. En RBC tælle er også normalt kræves rutinemæssig fysisk eftersyn og i pre-kirurgiske procedurer. Hvis en patient har en hæmatologisk lidelse, kronisk blodmangel, eller har kronisk blødningsproblemer, er deres røde blodlegemer taget oftere at spore en betydelig nedgang eller stigning i deres røde blodlegemer.

For at udføre testen

Afhængigt af personens livsstil. For at udføre testen.
Afhængigt af personens livsstil. For at udføre testen.

At udføre testen, blod skal trækkes fra en persons vene, sædvanligvis fra bagsiden af ​​hånden eller den indvendige del af albuen.
Det sted, hvor nålen skal indsættes renses med en antiseptisk. At gøre vene svulme og tilføje pres på området, er et elastisk bånd bundet omkring patientens overarm.

En nål forbundet til et hætteglas eller rør indsættes derefter i venen. Blodet opsamles derefter i lufttæt hætteglas eller rør, og det elastiske bånd løsnes.

Når den nødvendige mængde prøve blod er blevet udvundet, er nålen tages ud, og punktering hul dækket med bomuld for at stoppe blødningen.

Hos små børn, især spædbørn, er en lancet normalt bruges til at punktere huden og opsamle blod i en pipette, teststrimmel eller et dias.

En RBC tælle er ikke risikabelt. De fælles bekymringer kan bare nævnes at få en ør følelse efter testen, kan nogle føle sig som besvimelse, eller der kan være vanskeligheder med at finde en god vene, så den person kan have flere stiksår, før testen er afsluttet.