E2h

Hvordan du opretter en personlig tidslinje

Kommer op med en personlig tidslinje for dig selv eller dine venner er altid sjovt og engagerende, fordi det er en kronologisk journal af de gange, inden alle dine liv.

Sætte dit liv ned på papir er en fantastisk måde at reflektere over

Sætte dit liv ned på papir er en fantastisk måde at reflektere over, hvor du er og hvor du ønsker at være. At huske vigtige datoer, personer og begivenheder og at blive mindet om, hvor dyrebart dit liv er ikke kun til dig, men til andre. Det er en fantastisk måde at se tilbage og en endnu bedre måde at planlægge for fremtiden.

Hvordan du opretter en personlig tidslinje. Der henvises til fotos.
Hvordan du opretter en personlig tidslinje. Der henvises til fotos.

Her er et par tips om hvordan man laver en personlig tidslinje for dig selv eller dine venner.

Identificer epoker. Den første ting du skal gøre, er at opdele dit liv i årtier. Kom op med væsentlige begivenheder eller personer, der har påvirket dig i løbet af disse ti-årige segmenter.

Der henvises til fotos. Remembering begivenheder eller personer kan være en vanskelig opgave, så for reference, trække de gamle familiealbum og bladre gennem dem. Går gennem fotografierne ikke kun jogge din hukommelse, men er masser af sjov!

Fortsæt kronologisk. Det kan være ganske spændende at springe frem til de mere fornøjelige dele af din timeline, men det er vigtigt, at du holder dig til den rækkefølge, de er sket i livet. Tag dig tid til nøje at undersøge og reflektere over hver alder og æra før man går videre til den næste.

Hold det positive! Formålet med en personlig tidslinje er at finde ud af, hvor du er, hvor du vil hen, og hvordan man kommer dertil. Hvis du støder på nogle negative begivenheder eller erindringer, finde en måde at spinde positivitet fra dem. Eksempel: hvis du blev mobbet da du var yngre, mærke det som det øjeblik du har lært at stå op for dig selv.

Sætte dit liv ned på papir er en fantastisk måde at reflektere over. Fortsæt kronologisk.
Sætte dit liv ned på papir er en fantastisk måde at reflektere over. Fortsæt kronologisk.

Vær kreativ! Tidslinjen du opretter behøver ikke at være noget på papir. Afhængigt af hvor kreativ du får, kan du gøre det til en PowerPoint-præsentation, et maleri, en collage, origami, hvad du forestille dig din timeline kan forekomme. Bare husk, at det skal være noget håndgribeligt man kan se på og henviser til nu og da. Alt andet er op til din kreativitet.

Tag dig god tid. For noget så personligt og så dyb som din timeline, bør du tage dig tid til at genskabe og udfylde. Dette er dit liv eller din vens liv du sætter sammen, så tager så meget tid til at være eftertænksom og indsigtsfulde som du kan være. Hvis det tager måneder at gennemføre, og derefter tage al den tid du har brug for at samle det. Du skal bruge denne til at være så inspirerende og reflekterende som muligt, så du skal ikke haste det.

Private funktion. Hvis du laver en tidslinje for dig selv, holde det så privat som muligt. Beslut hvem blandt de vigtige mennesker i dit liv, du måske ønsker at dele det med. Din personlige tidslinje kunne være en kilde til styrke og inspiration, og du ikke ønsker at andre skal trække fra din personlige inspirationskilde, gør du?


Personlige tidslinjer er sjovt at gøre og kan have en dybtgående effekt på dig selv eller de personer, du gør det til. Det er dit liv gjort håndgribelig og reel gjort endnu mere sjovt at se på grund af din kreativitet og stil.