E2h

Hvordan man behandler en flåtbid sikkert

Flåter er irriterende små skabninger

Flåter er irriterende små skabninger. De er ikke blot pakke en kløende bid, men kan også overføre flere sygdomme gennem deres bid. Eksempler på kryds-relaterede sygdomme er Lyme sygdom, tularæmi, og Rocky Mountain spotted fever. Normalt disse sygdomme udvikler ikke umiddelbart efter at du er blevet bidt, men lidt længere efter det.

Hvis en flåt har bidt dig, skal du udføre førstehjælp behandlinger for at undgå yderligere ubehag eller at undgå at lade det vokse til noget mere alvorligt og mere vanskeligt at administrere. Disse tips kan være af praktisk værdi for dig.

Hvordan man behandler en flåtbid sikkert. Fjern skovflåten ordentligt.
Hvordan man behandler en flåtbid sikkert. Fjern skovflåten ordentligt.

  • Fjern skovflåten ordentligt. Den eneste rigtige måde at fjerne en skovflåt er at plukke det ud med fine pincet. Sørg for at gribe kryds med en pincet så tæt som muligt til overfladen af ​​huden. Så meget forsigtigt og fast, trække kryds ud. Undgå ryk eller usikker bevægelse, ellers kan du klemme eller knuse kryds krop. Hvis det sker, kan kryds kropsvæsker, der indeholder patogener, indtaste den menneskelige krop. Jo før du fjerne fluebenet, efter den har bidt i huden, jo mindre sandsynligt ofrets chance for at få en sygdom fra skovflåten. Forsøg aldrig at fjerne en skovflåt med fingrene eller neglene. Når skovflåten er fjernet, skal du bruge et forstørrelsesglas for at kontrollere, om der er kryds kropsdele, der ikke er blevet fjernet. Bagefter skylles bidt område med sæbe og rent vand.
  • Ice. Flåtbid er kløende. De bidemærker også tendens til at være smertefulde og normalt svulme. At lindre smerter og til at reducere eller kontrollere hævelse, skal du placere en ispose over bid. Fortrinsvis du ikke placere is direkte på bidt område. I stedet wrap isen i en ren klud eller håndklæde og placere isen omslag på området.
  • Ridser. Ridser kan føle sig godt og lindre, men hvis du ridse dit flåtbid, kan du introducere flere bakterier og patogener ind i din krop. Derfor må du ikke ridse smule. Ellers skal du bare kan forværre tilstanden.
  • Bedøvelsesmiddel. Hvis smerter eller kløe er utåleligt og du ikke føler lettelse efter at anvende en ispose, kan du prøve at anvende en lokal eller lokal bedøvelse over bid. Det bedøvelsesmiddel vil sløve eller følelsesløs de nerveender i området, og dermed vil du ikke føle brodden, smerter eller kløe fra bit.
  • Allergiske reaktioner. Skovflåtbid ofte fremkalde allergiske reaktioner hos mange mennesker. Den mest almindelige manifestation er udslæt nær eller omkring bid området. Hvis dette er tilfældet, bringe patienten til en læge med det samme. Mest lignende, vil lægen ordinere antibiotika, anti-allergi, eller antihistamin. Følg lægens anvisninger, selvfølgelig.
  • Bemærk datoen. De sygdomme forårsaget af flåtbid ofte tage uger til fuldt ud at udvikle sig. Så hvis du starter oplever usædvanlige gener flere uger efter du blev oprindeligt bidt, kan kryds-relaterede sygdomme er begyndt at udvikle sig. Nogle symptomer, at man fryser, feber, hovedpine og krop utilpashed eller træthed. Når sådanne symptomer begynder, søge lægehjælp med det samme.

Et hak kan bare være en lille fejl, men dens bid kan være temmelig skadeligt på grund af de sygdomme, som flåter kan bære rundt med dem. Derfor altid huske, hvordan man behandler flåtbid, så du kan undgå komplikationer fra flåtbid.