E2h

Hvordan man behandler en piercing

Blandt de mange former for krop modifikationer mennesker praksis er piercing at være den mest udbredte, med øre piercing er den mest almindelige. Andre populære steder piercinger er udført på omfatte næsen, læben, tungen, navlen og andre mere intime dele af kroppen. Men uanset om piercing sker for religiøse, åndelige, æstetiske eller personlige grunde, ordentlig pleje af ens krop piercing er vigtig. Der er altid muligheden for infektion, allergisk reaktion og i nogle tilfælde endog afvisning af invasive objekt.

  • Hold piercing rent: Mens den faktiske helbredende tid, der kræves for en piercing varierer afhængigt af typen af piercing, omsorg for piercing er generelt den samme. En piercing er et sår med et fremmed objekt indført i kroppen. Medmindre ordentlig pleje opretholdes, kan infektionen nemt indstille i. Glem ikke at vaske dine hænder grundigt før håndtering af piercing.
  • For tunge piercinger: Skyl tungen piercing forsigtigt efter at have andet end vand for at undgå at forurene såret. Vær sikker på, at de bolde på barbell er ordentligt på plads. Forvente hævelse i de første få dage, da såret stadig meget frisk. Kan man bruge is at lindre hævelse, selv koldt vand anbefales, da der er mindre risiko for smerter fra direkte kontakt med den kolde kilde.
  • Hold dig til fortyndede mundskyl ved rengøring af piercing. Når du børster, så prøv at undgå at ramme barbell at undgå at irritere såret. Når hævelsen er aftaget, igen besøge din piercer for at få barbell udskiftes med en kortere.
  • For ansigtet piercinger: Piercinger af denne type typisk kræve rengøring to gange om dagen, medmindre området er blevet udsat for snavs eller anden forurening. Hvis piercing har enhver udledning, forsigtigt fjerne dette med brug af en vatpind og varmt vand. Desinfektionsmiddel kan anvendes. Glem ikke at rotere smykker flere gange under rengøring for at bidrage til at fremme helingen. Bruser er det bedste sted at lette rengøring af ansigtet piercinger. Lirk forsigtigt sæbe ind i et rigt skum omkring piercing-området derefter forsigtigt dreje smykker et par gange, mens du skyller sæben væk. Vær sikker på at klappe piercing tørre med brug af et væv.
  • Bekæmp trangen til at slikke det! Selv om det kan være en menneskelig vane at slikke et sår på en finger, undgå, at der stadig helbredende piercing at komme i kontakt med spyt (det være sig din egen, eller andres), som spyt kan indeholde bakterier, der kan inficere det.
  • Mind miljøet piercing er i: Ligegyldigt hvor flittigt ren du holder din piercing, udsættelse for irritanter kan forværre det. Så for tunge eller læbe piercinger, undgå krydret fødevarer og varme supper, når det er muligt. Også være klar over, at alkohol kan forårsage overdreven blødning og hævelse i de første to uger af healing.
  • For andre piercinger, undgå at udsætte stadig helbredende piercing til eventuelle kilder til bakterier. Spas og offentlige svømmebassiner er gode eksempler, der er bedst undgås. Fysiske irritanter såsom dele af tøj, som kan komme i kontakt med piercing, bør bemærkes så godt. For øre piercinger, mind hvor du placerer din mobiltelefon!


Endelig være på vagt for allergi

Hvordan man behandler en piercing. For tunge piercinger.
Hvordan man behandler en piercing. For tunge piercinger.

Endelig være på vagt for allergi! Nogle mennesker kan opdage deres krop reagerer negativt på visse metaller. Det er i denne rengøring og helbredende fase kan man bedst bemærker sådanne tegn. Vær på udkig efter hævelse og rødme, der ikke synes at stilne af. Hvis piercing ikke synes at være at få bedre eller udvikler intens smerte eller en dårlig lugt, er det bedst at få det kontrolleret af en professionel så hurtigt som muligt.