E2h

Hvordan man behandler en sinus hovedpine

En betændelse i bihuler kan forårsage en person til at opleve en sinus hovedpine. Som betændelse starter, vil man opleve en tilstopning i den nasale luftveje og hovedpine, som smerte breder mod næsen bro, øjne og kinder.

Hvis du oplever disse symptomer, du sandsynligvis have en sinus hovedpine. At slippe af med den smerte og behandle din hovedpine, skal du følge nedenstående trin:

Hvordan man behandler en sinus hovedpine. Udfør damp indånding.
Hvordan man behandler en sinus hovedpine. Udfør damp indånding.
  • Kender årsagerne. At forebygge forværring af betændelse og for at undgå hovedpine at gentage sig i fremtiden, skal du vide, hvad der forårsagede din sinus hovedpine. Normalt, allergi og kulde er de vigtigste årsager. Hvis du ved, du er allergisk over for husdyr eller støv, undgå dem så meget som muligt.
  • Spis ordentligt. En sund krop heler hurtigere og frastøder sygdom mere. Har en afbalanceret kost og ikke springe måltider. Nogle fødevarer gør også kroppen til at producere mere slim, så disse fødevarer bør undgås. Eksempler på sådanne er kager og brød. Drik frisk appelsinjuice, da dette har en masse C-vitamin, der bidrager til at bekæmpe forkølelse og forbedrer immunforsvaret.
  • Drik masser af vand. Tag mindst 8 glas vand til at fugte din krop.
  • Tag lidt hvile. Medmindre det er nødvendigt, blive hjemme og få masser af hvile. Går udenfor huset vil kun udsætte dig for allergener, der kan forværre din sinus hovedpine. Også din krop har brug for at slappe af og komme sig. Sæt en ekstra pude, når du ligger ned for at løfte dit hoved. Dette skulle hjælpe dig trække vejret bedre.
  • Drik varm mynte te. Dampen af den varme te og minty duft af det vil hjælpe aflaste den nasale luftvej.
  • Tag ibuprofen. Hvis du er 18 år eller derover, tage ibuprofen for at hjælpe med at lindre smerten.
  • Udfør damp indånding. Bring en gryde med vand i kog. Derefter tilsættes et par eucalyptusblade eller tabe nogle tea tree olie i den. Inhalere dampen i 10 til 15 minutter. Gøre disse 2 gange om dagen.
  • Brug en næsespray. Bortset fra damp indånding, kan du også bruge næsespray at aflaste din næse. Læs brugsanvisningen og doseringen for over-the-counter næsespray.
  • Hold dig væk fra andre. Det er godt at dele, men kun visse ting. Og din forkølelse og sinus hovedpine er blot nogle af de ting, du skal holde for dig selv. Dæk mund og næse når nysen og vaske dine hænder ofte.
  • Besøg din læge. Hvis hovedpinen fortsætter i 2 dage, er det bedst at konsultere en læge, så han kan udføre test og ordinere den medicin til dig. Dette er især vigtigt, hvis din slim bliver gul eller grøn som dette indikerer infektion. Et antibiotikum kan ordineres.

Hvis du har kolde, afstå fra at gå til støvede steder, da dette kan forårsage bakterielle infektioner, der skyldes til sinus hovedpine. Forkæl din forkølelse straks at forhindre den i forværring.

Som de siger

Som de siger, at forebyggelse er bedre end helbredelse. Så tag vitaminer regelmæssigt for at forbedre dit immunforsvar. Også være hygiejnisk, så du kan holde sig væk fra bakterie-og virusinfektioner.