E2h

Hvordan man genkender symptomerne på metangas forgiftning

Metan alene er ikke et giftigt stof

Metan alene er ikke et giftigt stof, selv om det er meget brandfarligt. Du kan også dø ved kvælning, hvis en lækage på et sted, der ikke er meget godt ventileret, da det kan fratage dig af ilt. Metangas er blevet giftig, men under de rette omstændigheder, og når det blandes med visse gasser. Desværre metangas forgiftning forekommer oftere, end du tror.

For at genkende symptomerne på metangas forgiftning, skal du først nødt til at erkende risikoen for at du bliver forgiftet. Overvej de tre måder metan kan komme ind i dit system - indånding, indtagelse og berøring.

Hvordan man genkender symptomerne på metangas forgiftning. Metan alene er ikke et giftigt stof.
Hvordan man genkender symptomerne på metangas forgiftning. Metan alene er ikke et giftigt stof.

Metangas kan indføres i dit system, hvis en gaslækage i din bygning frigiver det i luften, du indånder. Du kan også inhalere det, hvis du passerer en kloak, en septiktank eller en kompostbunke.

Metan har også en chance for at komme ind i kroppen gennem den mad du spiser. Selvom usandsynligt, er det muligt for underjordisk metan at sive gennem jorden og ind i vandreservoirer. Dirty spisevaner kan også føre til metan-forurenet jord til at komme ind i din mad. Heldigvis, når det kommer til disse tilfælde niveauet af metan er lave og har ingen væsentlig indvirkning på den menneskelige krop.

Metangas har problemer trænge ind i huden, men i off chance for, at det sker, vil det flyde hurtigt gennem din krop og renses fra dit system via vejrtrækning, blodcirkulation og tisser.

Som du kan se

Som du kan se, odds for du ordregivende metangas forgiftning er ganske lav, men det sletter ikke det faktum, at det sker. Metan forgiftning er ikke at blive ignoreret, da de farer, at alvorlige tilfælde til stede, kan vise sig at være fatal. Det er derfor vigtigt, at genkende tegn og symptomer på metangas forgiftning.

Som metangas tendens til at fortrænge ilt i dit system

Som metangas tendens til at fortrænge ilt i dit system. Metan skaber også en anden farlig biprodukt.
Som metangas tendens til at fortrænge ilt i dit system. Metan skaber også en anden farlig biprodukt.

Som metangas tendens til at fortrænge ilt i dit system, vil metangas forgiftning sandsynligvis vise tegn, der svarer til den i kvælning. Tidlige symptomer kan omfatte hovedpine og svimmelhed. Dette er fordi din hjerne bliver frataget den ilt den har brug for at fungere ordentligt. Nogle mennesker kan ikke mærke disse symptomer, dog, og vil kun indse der er noget galt, når de begynder gispende efter luft. I tilfælde som disse, er det ikke ualmindeligt for folk at kollapse fra mangel på ilt. Hvis dette sker for dig, og du er ikke bragt til et åbent, godt ventileret område, kan du fortsætte med at blive kvalt og i sidste ende dø.

Metan skaber også en anden farlig biprodukt

Metan skaber også en anden farlig biprodukt - kulilte. Afhængigt af koncentrationen af ​​kulilte i den luft du indånder, kan du være død i mindre end tre minutter. I almindelige tilfælde, men vil du udvikle hovedpine og kvalme inden for tyve minutter til en time. Skaden kulilte kan gøre for at din krop kan endda nå dit hjerte. Meget alvorlige tilfælde, vil dog medføre, at du hallucinere. Det kan forårsage kramper, uregelmæssig puls, og højt blodtryk så godt.

Hvad er svært om diagnosticering metangas forgiftning er, at de fleste mennesker simpelthen børst tegnene, som symptomer på andre forhold, såsom depression, migræne og kronisk træthed. Mens chancerne for at du får forgiftet af metangas er meget, meget lav, er det stadig bedst at være opmærksom, især når dit helbred er berørt.