E2h

Hvordan man kan bekæmpe bivirkninger af kemoterapi

Enhver, der har gennemgået kemoterapi eller dem, der kender nogen, der har kemoterapibehandling ved, hvor svært det er at bekæmpe de bivirkninger af denne behandling. Mens det i sidste ende har til formål at ødelægge kræftceller, kemoterapi har bivirkninger, der er helt ubehagelige og måske endda vare så længe varigheden af ​​behandling med kemoterapi.

Hvordan man kan bekæmpe bivirkninger af kemoterapi. Allot et par minutter i en dag for at bringe dit sind til en rolig og glad sted.
Hvordan man kan bekæmpe bivirkninger af kemoterapi. Allot et par minutter i en dag for at bringe dit sind til en rolig og glad sted.

Hvis du eller nogen du kender, er under kemoterapi, her er nogle måder, du kan bekæmpe eller klare de vanskeligheder kemoterapi bivirkninger.

  • Allot et par minutter i en dag for at bringe dit sind til en rolig og glad sted. Vær opmærksom på din vejrtrækning, være bevidst om det eller spille langsomt beroligende musik i baggrunden. Samlet set kan dette hjælpe dig hvile, slappe af, og generelt føler sig bedre.
  • Mange patienter oplever, at lys motion forbedrer deres blodgennemstrømning, og gør dem til at føle bedre. Enkle og nemme øvelser såsom gåture, ridning en cykel, og gør yoga kan hjælpe dig til at føle forynget. Sørg for, at du konsultere først med din læge om dit lys øvelse plan, før du starter den.
  • Deltag i en støttegruppe. Fordi kemoterapi kan være følelsesmæssigt afdrypning, finde måder at forbinde med andre mennesker. Andre kræftpatienter er villige til at dele deres historier og følelser til at hjælpe lysne op og lysne de følelser af andre patienter. Der er samfund og grupper, hvor du kan dele dine vanskeligheder og losse alle andre følelsesmæssige byrder, som du måske føler. Der er en masse mennesker, der er villige til at hjælpe, mere end du kender. Hvis du ikke kan rejse, der er online support grupper, hvor du kan få følelsesmæssig støtte.

Din familie, selvfølgelig, eller åndelig rådgiver kan give dig den støtte (og griner), at du har brug for i løbet af denne udfordrende tid.

Mange patienter oplever, at lys motion forbedrer deres blodgennemstrømning. Deltag i en støttegruppe.
Mange patienter oplever, at lys motion forbedrer deres blodgennemstrømning. Deltag i en støttegruppe.

  • Kommunikere med din læge. Enhver følelse af ubehag, bør enten fysisk af følelsesmæssig meddeles din medicinske team. Ved ordination af medicin eller tilbyde alternative støttesystemer, kan de give dig råd om hvad der er bedst - trods alt, er de der for at hjælpe du føler dig bedre.
  • Akupunktur gives til nogle patienter til at lindre smerter og spændinger. Igen, skal du kontakte først med din læge om eventuelle alternative procedurer, du måske ønsker at foretage.
  • Spørg din læge, hvordan du kan forbedre din kost til at omfatte komfort fødevarer, eller måske endda oral medicin, der kan lindre dine følelser af angst eller sorg.

Som med enhver anden cancer, såsom kræft i bugspytkirtlen, nyrekræft, eller leverkræft, kan kræft behandlinger såsom kemoterapi eller strålebehandling være stressende for patienten på grund af bivirkninger.

Kemoterapi er god til behandling af cancer, men det har at gøre ondt et sted (selv økonomisk naturligvis). Vide, hvordan man kan håndtere det kan generelt gøre du føler dig bedre om dit helbred og være mere optimistisk om din opsving. Det er vigtigt at tage sig af dig selv er ikke kun afhængig medicin, men også om hvor godt du passe på dig selv.