E2h

Hvordan man kan diagnosticere en inkompetent livmoderhalsen

Inkompetente livmoderhalsen

Inkompetente livmoderhalsen, også kendt som cervikal insufficiens, opstår, når livmoderhalsen begynder at fortynde og dilatere sædvanligvis resulterer i for tidlig fødsel. Det sker omkring begyndelsen af ​​andet trimester, men nogle gange så sent som i begyndelsen af ​​tredje trimester. Det er årsagen til 20-25% af for tidlige fødsler, der forekommer i det andet trimester. Ganske ofte cervikal dilatation er smertefri for mildt ubehageligt, medmindre der er for tidlig fosterhinden brud beder arbejdskraft. Risikofaktorer for inkompetente livmoderhalsen omfatter en afkortet livmoderhalsen eller andre anatomiske anomalier, før dilatation og curettage, hormoner, cervikal biopsi, cervikal traume, eller diethylstilbestrol (DES) eksponering.

Da der ikke er tydelige tegn på en inkompetent livmoderhalsen

Da der ikke er tydelige tegn på en inkompetent livmoderhalsen, er diagnosen typisk efter en forudgående sen abort eller flere uforklarlige tab. En komplet medicinsk historie er et nødvendigt udgangspunkt. Manuel undersøgelse foretages af en læge, er det næste skridt i fastsættelsen cervikal insufficiens. En speculum indsat i vagina tillader lægen at visualisere livmoderhalsen og tjek for eventuelle afvigelser. Et bækken eksamen følger, som lader lægen fornemmelse for udslettelse af livmoderhalsen, dilation, eller fosterhinden udbuling ud af den cervikale åbning. Vaginal eller pelvic ultralyd test måler længden af ​​livmoderhalsen, tykkelsen af ​​det cervikale væv, og om cervix er åben. Ultralyd viser også livmoder og æggestokke. Disse test er vigtige diagnostiske værktøjer at identificere en inkompetent livmoderhalsen samt fastlægge den bedste behandlingsforløb.

Andre medicinske spørgsmål skal udelukkes inden behandling

Andre medicinske spørgsmål skal udelukkes inden behandling. Andre medicinske problemer indbefatter præeklampsi, hydramnios (større end normal mængde af væske omkring fosteret), og immunsvækkede sygdomme. Efter en grundig undersøgelse fører til diagnosticering af inkompetente livmoderhalsen, behandling fokuserer på afslappende pres på livmoderhalsen. Sommetider sengeleje er alt, hvad der er nødvendigt for at forhindre udbrud af for tidlig fødsel. Hvis arbejdskraft allerede er startet, er medicin til hensigt at forsinke eller stoppe arbejdskraft kaldet tocolytics anvendes i forbindelse med sengeleje. Lejlighedsvis infektioner er den egentlige årsag, og antibiotika er alt, hvad der er nødvendigt for at stoppe tidlig fødsel.

Hvordan man kan diagnosticere en inkompetent livmoderhalsen. Inkompetente livmoderhalsen.
Hvordan man kan diagnosticere en inkompetent livmoderhalsen. Inkompetente livmoderhalsen.

Dog kan, hvis der har været flere tabte graviditeter, en cerclage at lukke livmoderhalsen være den eneste mulighed for at redde graviditeten. En cerclage er en meget stærk søm placeret til at lukke livmoderhalsen omkring det 12. til 16. svangerskabsuge for at stoppe arbejdskraft. Det er vigtigt at have en præcis diagnose, komplet med cervical længde, mængden af ​​udviskning, og placeringen af ​​moderkagen og fosterhinden som cerclage er et sidste fortvivlet forsøg på at forhindre for tidlig fødsel. Hvis de amniotiske membraner har bristede, har livmoderhalsen forstørrede 4 cm eller mere, eller fosteret er død, så en cerclage er ikke en mulighed.

Da der er mange grunde til tidlig fødsel

Da der er mange grunde til tidlig fødsel, diagnose er af yderste vigtighed at udelukke inkompetente livmoderhalsen, som behandlingsmodaliteter varierer med årsagsfaktorer. Komplikationer så simpelt som en infektion kan tages hånd om med et kursus af antibiotika. Inkompetente livmoderhalsen er en alvorlig komplikation af graviditeten, der kan forårsage død af fosteret. Den type anbefalede terapi bestemmes af sværhedsgrad, så nøjagtig diagnose af inkompetente livmoderhalsen er afgørende for at redde livet for en baby.