E2h

Hvordan man lærer om hårtab forårsaget af kemoterapi

Bliver diagnosticeret med enhver form for kræft er et liv ændre situationen

Bliver diagnosticeret med enhver form for kræft er et liv ændre situationen. Finde ud af, at kemoterapi behandling, der vil blive brugt som en del af behandlingen planen vil medføre hårtab er et andet liv at ændre situationen. Ikke alle kemoterapi medicin forårsage hårtab, men mange vilje. Den stråle af lys i denne situation er, at de fleste mennesker, der lider af hårtab på grund af kemoterapi vil få deres hår tilbage, når behandlingen stopper, selvom det kan tage lidt tid. Mange mennesker, der har haft alvorlige hårtab på grund af kemoterapi, er overrasket over, at deres hår ofte vil komme i tykkere så var det til at begynde med, eller det kan komme i en slighter lysere eller mørkere nuance, så det var før behandlingen. Der er mange tilfælde, hvor den person, der havde meget glat hår ender med meget krøllet hår eller vice-versa.

Hvordan man lærer om hårtab forårsaget af kemoterapi. Bliver diagnosticeret med enhver form for kræft er et liv ændre situationen.
Hvordan man lærer om hårtab forårsaget af kemoterapi. Bliver diagnosticeret med enhver form for kræft er et liv ændre situationen.

Hårtab forårsaget af kemoterapi sker, fordi ingredienserne i medicinen dræber de celler i hårsækkene. Hårsækkene omfatter nogle af de hurtigst voksende celler i kroppen. Kemoterapi er lavet til at dræbe hurtigtvoksende celler derfor en tendens til at dræbe disse celler sammen med angribe kræftcellerne. Heldigvis hårsækkene forynge sig selv, når behandlingen er stoppet, så hårtab er meget sjældent permanent. Mange patienter kun lider deres hår udtynding, når de modtager kemoterapi, men andre vil lide under hele hårtab, herunder hår på kroppen.

Mange enkeltpersoner, der modtager kemoterapi behandling og har hårtab vælger at få deres hår klippe meget kort før de behandlinger starter. Mange vælger også at bære en paryk samtidig med at gå igennem kemo-behandlinger, mens andre ikke synes at blive generet af hårtab. Det lader til, at kvinder er mest berørt følelsesmæssigt af hårtab forårsaget af kemoterapi. På forhånd at vide, at den type kemo behandling du vil modtage, vil forårsage hårtab vil give dig tid til at finde et godt lavet paryk, hvis du ønsker det. Der er mange meget flot parykker til rådighed i øjeblikket, der kan gøres for at matche dit hår type og farve. Hvis du ikke er interesseret i at bære en paryk i løbet af din kemoterapi behandlinger, du kan vælge at købe en bred vifte af hatte eller bandanas. Mange kræftbehandling klinikker tilbyder hatte eller unikke leder bandanas gratis.

Én kemoterapi medicin, der er kendt for at forårsage hårtab hos næsten alle, der modtager det er det mærke hedder Etopocide. En anden type kaldes Taxotere. Den tredje type, der almindeligvis kendt for at forårsage hårtab er Taxol. Der er et par kemoterapi medicin, der sjældent forårsager hårtab, herunder mærke kendt som Carboplatin. En anden, der ikke synes at forårsage så megen hårtab er kendt som Cisplatin.