E2h

Hvordan man lever med cervikal dystoni

Lider du af vedvarende smerter i bunden af ​​din hals eller alvorlige spasmer, der forårsager dig til at vride dit hoved og skuldre? Det kan være tegn på, at du lider af en neurologisk lidelse kendt som cervikal dystoni. Også kendt som spasmodisk torticollis, denne lidelse medfører ukontrollabel muskelsammentrækning resulterer i akavede og pinefuld stillinger relevante for hoved og hals.

Medicinske forskere mener, at denne sygdom er forårsaget af unormal funktion af de basale ganglier, den del af hjernen, der styrer motoriske funktioner. Selv om denne betingelse kan udvikle eller sprede sig til andre dele af kroppen, er det ikke livstruende, og ikke har nogen effekt på andre hjernefunktioner.

Desværre er denne form for dystoni er ikke helbredes endnu. Men gennem de følgende trin, kan denne betingelse være held:

Hvordan man lever med cervikal dystoni. Vælg den behandling, der passer bedst til dig.
Hvordan man lever med cervikal dystoni. Vælg den behandling, der passer bedst til dig.

  • Besøg en neurolog. Da symptomerne kan være helt magen til piskesmæld, gigt, eller nakkestivhed, kan din læge laver en fejl i diagnose. Det er tilrådeligt at konsultere en specialist i neurologi. For at få den mest præcise diagnose, give specialist med din sygehistorie. Du skal forvente at gennemgå en masse forskellige laboratorie-og medicinske tests for at sikre en præcis diagnose. Dette vil hjælpe din læge bestemme den bedste behandling for din tilstand, som kan bidrage til trods for det faktum, at der er virkelig ingen kur mod det.
  • Vælg den behandling, der passer bedst til dig. Som tidligere stat ovenfor, har en kur mod denne særlige betingelse endnu ikke blevet opdaget eller udviklet. Men det betyder ikke at der ikke er behandlinger til rådighed til at hjælpe dig med at håndtere symptomerne. I øjeblikket er den mest populære og effektive kur eller behandling er gennem periodisk indgivelse af botulinustoksin. De toksiner benægte udledning af neurotransmittere, hvilket midlertidigt svækker musklerne, hvor det blev injiceret til. Behandlingen skal gives hvert kvartal. En række medikamenter, der skal indtages oralt, vil blive afgjort ordineret, hvilket vil lindre smerter og spasmer forårsaget af tilstanden. For de patienter, der har udviklet visse immuniteter på behandlingen, kan lægen foreslå deep brain stimulation eller denervation operationer.
  • Lær at slappe af. Stress vil altid ledsage den betingelse, er det en kendsgerning, at man ikke kan undslippe. Når du begynder at føle sig stresset, dine muskler naturligt spændt op. Medmindre du er i stand til at lindre de spændinger, vil hele din krop begynder at føle symptomerne meget mere. En dejlig dyb kropsmassage kan i væsentlig grad mindske smerter og reducere stress. Selvfølgelig, sørg for, at terapeuten du leje er licenseret og veluddannede med dine problemer. Du kan prøve yoga, tage et bad, eller engagere sig i dyb og rytmisk vejrtrækning såvel som disse er kendt for at hjælpe med at lindre stress så godt.
  • Uddan dig selv. Der er tonsvis af ressourcer på nettet, der er tilgængelige for folk, der lider af cervikal dystoni. En hurtig Google-søgning bør gøre det trick. Du kan selv ønsker at finde og deltage i en cervikal dystoni støtte gruppe, som virkelig kan give dig noget, og alt om sygdommen fra andre mennesker med at klare det samme problem. Der er online-fora eller organisationer du kan deltage, eller du kan gennemsøge dit lokalområde for en lokal støttegruppe.
  • Lad andre hjælpe dig. Managing cervikal dystoni er noget af en udfordring. Holde til dig selv i stedet for at finde folk til at hjælpe dig, vil helt sikkert gøre det sværere at styre den betingelse. At være åben med din situation til andre mennesker, der er nysgerrige om det hjælper.


Lad ikke cervikal dystoni fysisk og følelsesmæssigt lamme dig. Du må ikke være i stand til at kontrollere din krop, men du kan helt sikkert lære at kontrollere hvordan du reagerer på din situation.