E2h

Hvordan man løser baby - søvnproblemer

Som enhver ny forælder kan fortælle dig, "sovende ligesom en baby" betyder ikke, hvad du tror det gør. Babyer er notorisk dårlige sveller og udmattede forældre overalt er villige til at prøve hvad som helst for at få en god nats søvn. Hvis du finder dig selv pacing gulvet i de wee timer om natten forsøger at overbevise din baby at natten er beregnet til at sove, her er et par tips til at hjælpe dig med at løse dit barns søvnproblemer:

Hvordan man løser baby - søvnproblemer. Hvis du er bekymret for, at dit barn ikke sover normalt, skal du starte med et besøg til din børnelæge.
Hvordan man løser baby - søvnproblemer. Hvis du er bekymret for, at dit barn ikke sover normalt, skal du starte med et besøg til din børnelæge.

 1. Hvis du er bekymret for, at dit barn ikke sover normalt, skal du starte med et besøg til din børnelæge. Selv om der er normalt noget galt, kan undertiden en søvnløs barn blive ramt af en øre infektion eller anden lidelse, der holder hende fra at få en afslappende søvn.

 2. Overvej en alder af dit barn. Normale søvnmønster er i en konstant tilstand af forandring, så hvad der anses for typisk til tre måneder og ni måneder er meget forskellige. Her er et par retningslinjer baseret på alder:
  • Fra fødslen gennem omkring to måneder, vil din baby sover nok omkring 16 timer hver dag, men de fleste af at sove vil være i cirka to timer strækninger. Ved tre måneder, vil hun sandsynligvis sove i omkring 14 timer i døgnet og kan være i stand til at sove tre eller fire timer ad gangen. Det er ikke ualmindeligt for hende at have sine dage og nætter blandet op, selv om, så det er et godt tidspunkt at begynde at lære hende at nattetid er til liggeunderlag. I dagtimerne, spille aktivt med hende, holde hendes miljø lyse, og ikke gør forsøg på at holde tingene roligt. Som aftenen nærmer sig, dæmp lyset og giver en roligere, mere støjsvage miljø. For midt om natten feedings, ikke prøve at tale for meget med din baby, bare tage sig af hendes behov roligt og derefter returnere hende til hendes tremmeseng.
  • Fra tre til seks måneder, drage fordel af dit barns voksende evne til at sove i længere perioder. Etablere rutinemæssige tider for lur og sengetid. Prøv at lægge dit barn ned, når han er søvnig, men ikke helt i søvn. Dette vil hjælpe til at lære ham at falde i søvn på egen hånd, jo før han lærer det mest værdifulde færdighed, jo hurtigere vil det være, at du kan have en uafbrudt nattesøvn! Seks måneder gamle babyer er fysisk i stand til at sove igennem om natten, men afhængigt af de vaner, der er blevet oprettet på dette tidspunkt, kan de ikke vælge at.
  • Fra seks til ni måneder, mange babyer, selv dem, der tidligere havde mestret sove igennem om natten, begynder at vågne en eller flere gange natten over. Begyndervanskeligheder kan lave babyer i denne alder ubehageligt og det er også en periode, hvor mange babyer første erfaring separationsangst. Hvis dit barn vågner i løbet af natten og hendes råb er insisterende, gøre gå og trøste hende, men modstå trangen til at bo hos hende, indtil hun falder i søvn. Hvis du gør det på en regelmæssig basis, vil hun miste sin evne til at falde i søvn på hendes egen. Husk de første par søvnløse måneder?!
  • Fra ni til tolv måneder, skal dit barn være i stand til at sove godt igen, men da han ikke vågner, kan han sidde op eller trække sig selv op i krybbe og ønsker at spille. De fleste forældre oplever, at hvis de ignorerer barnets natlige anmodninger, vil han snart lære at falde i søvn igen. Desuden bør han være på en veletableret to nap en dag rutine, som vil hjælpe ham til at regulere hans søvn.
  • Engang imellem dit barns første fødselsdag, og da hun fylder 18 måneder gammel, vil hun sandsynligvis være klar til at tage en lang eftermiddag nap snarere end to kortere lur hver dag. Overgangen kan være en smule tricky, da hun er vant til at sove i morgen, så forvente en gnavne baby i den sene morgen for den første uge eller så efter du gøre overgangen. Hvis du opdager, at dit barn ikke sover godt om natten, øge, snarere end faldet, hendes eftermiddagslur tid. Mange forældre fejlagtigt antager, at hvis et barn ikke kan sove om natten, betyder det, at de sover for meget i løbet af dagen. Oftest er imidlertid det modsatte er tilfældet. Overtrætte babyer har en masse problemer med at falde i søvn og sove igennem, så vær sikker på, at dit barn får en solid eftermiddag snooze.
  • Efter 18 måneder, vil mange børn indsigelse mod at gå i seng, ikke fordi de ikke er træt, men simpelthen fordi de forsøger at udøve en vis kontrol over deres liv. Det er helt naturligt, og der er måder at få dit barn i seng uden et argument. Da du ikke kan give efter og lade dit barn til at bo op og se den sene, sene show, tilbyde ham en vis kontrol ved at give ham valg om hans sengetid rutine. Spørg ham, om han foretrækker at børste sine tænder før eller efter han kommer i hans pyjamas. Lad ham vælge en godnathistorie. Giv ham alle muligheder for at komme med et par valg af hans egen, og han vil være langt mindre tilbøjelige til at argumentere med dig over at komme i seng.
 3. Til børn i alle aldre, er det vigtigt at skabe et miljø, som fremmer god søvn. Klæd dit barn i lys beklædning og holde værelset lidt på den kølige side. Forældre ofte mere end bundt babyer, som ikke kun gør barnet ubehageligt, men øger deres SIDS risiko.
 4. Tidligt fødte børn ofte tager lidt længere tid at sove igennem om natten end deres fuldbårne jævnaldrende. Tillad en ekstra måned eller to for preemies at fange op til andre babyer i deres aldersgruppe.
 5. Dr. Richard Ferber, direktør for Center for pædiatriske søvnforstyrrelser i boston, udtænkt en progressiv metode til at lære dit barn til at sove igennem om natten. Kort sagt, anbefaler Dr. Ferber sætte børn over seks måneder gamle i seng, når de er lysvågen og derefter gradvist strakte den tid, du tager at svare på dit barns natlige råb. Dr. Ferbers metoder er noget kontroversielt for nogle forældre, mens andre mener, at denne metode hurtigt lærer deres barn at falde i søvn uden voksen indblanding. Hvis du gerne vil vide mere om Dr. Ferbers teorier om pædiatriske søvnforstyrrelser, kan du hente et eksemplar af hans bog, Løs dit barns søvnproblemer.