E2h

Hvordan man undersøger en muldvarp

Masser af os har skønhed mærker. Men hvordan kan du vide, hvornår en mørk plet på din hud er mere end bare en muldvarp? Den europæiske Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at du undersøger dine modermærker regelmæssigt på udkig efter advarselstegn. Her er spørgsmål at stille dig selv som du undersøge en muldvarp ordentligt for kræft.

Trin 1

Hvordan man undersøger en muldvarp. Er muldvarp ser symmetrisk?
Hvordan man undersøger en muldvarp. Er muldvarp ser symmetrisk?

Er muldvarp ser symmetrisk? En sund, regelmæssig muldvarp vil være temmelig meget symmetrisk form. Det vil sige, en side se nøjagtig den samme som den anden. Kig på din muldvarp og se, om der er nogen kanter, der ikke matcher den modsatte side. Hvis du finder din muldvarp at være asymmetrisk, når du undersøger det for kræft, har det set på af din læge straks.

Trin 2

Er der nogen kanter af muldvarp, der ser uregelmæssig? Når du undersøger din muldvarp, bør du også se på selve kanterne af det. Kig efter en kant rundt om dit muldvarp, der ikke ser helt rigtigt. Det kan have sløret kanter, være lidt misdannede eller være en anden farve. Regelmæssige mol tendens til at stoppe brat, men muldvarpen til at være bekymret over har kanter, bare lidt taper off eller skifte farve.

Trin 3

Har farven ændret på alle? Som nævnt ovenfor, noget andet, du skal kigge efter, når du undersøger en muldvarp er farvevariation. Kig nøje for at se, hvorvidt de muldvarpen ændringer i farve overhovedet. Dette er ikke begrænset til kun kanterne enten - hvor som helst på mole, der går fra brun til rød til lilla eller endda orange er et advarselsskilt, der skal undersøges af din læge straks. Man kan aldrig være for sikker, når det kommer til sundheden for din hud.

Trin 4

Er der nogen kanter af muldvarp, der ser uregelmæssig? Har farven ændret på alle?
Er der nogen kanter af muldvarp, der ser uregelmæssig? Har farven ændret på alle?

Har din muldvarp vokset i størrelse? Regelmæssige mol generelt ikke stige i størrelse, men potentielt kræft dem gør. Hold øje med din muldvarp i løbet af en måned eller to og se om det at vokse i størrelse eller ændrer form lidt. (Du kan beholde en sporing af din muldvarp og en skriftlig måling eller andet sted, så du har noget at sammenligne dine månedlige checks til.) Mindre modermærker er generelt ikke noget at være bekymret over. Men noget, der har en diameter (bredde) på mere end 6 mm er unormal.

Trin 5

Er din muldvarp sundt? En af de første advarselstegn at forekomme der skubber folk til at undersøge modermærker nærmere er en ændring i overfladen tekstur af muldvarp. Generelt vil en præ-cancerøse mol forekommer crusted steder. Og det kan endda have pus eller væske siver fra det. Det er selvfølgelig ikke normalt og indikerer en underliggende problem med denne muldvarp.

Trin 6

Har din muldvarp føle det samme? Sammen med at kigge på din muldvarp, bør du også tage mentale noter af hvordan det føles fra tid til anden. Har du bemærket en ændring i sensation på dette område af din hud? Er det mere følsom end den plejer at være? Har du smerter der? Alle disse symptomer er advarselstegn du kan komme på tværs som du undersøge din muldvarp og kræve, at du ser din læge straks.