E2h

Hvordan man undgår karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom (CTS) er en fysisk tilstand

Karpaltunnelsyndrom (CTS) er en fysisk tilstand, der påvirker medianen nerve, som styrer bevægelsen af hænder og fingre. På grund af gentagen bevægelse, bliver denne nerve sammenpresset til en tunnel inden i håndleddet (deraf navnet). Nogle af de symptomer på CTS omfatter følelsesløshed, hånd og håndled smerter, tab af følelse og / eller gribestyrke, og tab af finmotoriske færdigheder. De, der er mest tilbøjelige til CTS er mennesker, der regelmæssigt bruger deres håndled og hænder i bevægelse i mange timer ad gangen. Hvis du har en besættelse, der gør dig mere tilbøjelig til CTS, her er nogle måder at hjælpe dig med at undgå det:

  • Få behandling med det samme. Hvis du føler, at du er begyndt at udvikle CTS, så fortæl din læge straks. Det er fordi CTS (som med mange andre typer af lidelser) er meget lettere at behandle, når det er bare ved sin begyndelse faser.
  • Altid være opmærksom på ergonomisk korrekthed. Når du skriver, sørg for, at du ikke udvide eller bøje dine håndled. Dine arme skal være i en 90-graders vinkel til din krop, og dine håndled bør også være parallelt med gulvet, mens du skriver. Hvis det er nødvendigt, kan du placere en støtte eller pude under dit håndled for at sikre, at det er i niveau med tastaturet. Det centrale her er at undgå at placere dine hænder og håndled i unaturlige stillinger, eller stillinger, der ville kræve strække, bøje eller bukke dem i lange perioder. Bortset fra den korrekte placering af dine hænder, arme og håndled, bør du også sikre dig, at din ryg er lige og at dine fødder rører gulvet, når du skriver.
  • Brug minimal kraft med fingrene. Denne retningslinje skal anvendes på enhver værktøj, du bruger. Når du skriver, især, bør du investere i et tastatur med følsomme taster, så du ikke behøver at lægge for meget pres på din finger puder. Når du bruger håndværktøj såsom skruetrækkere eller pensler, så husk at holde dem så løst som muligt.
  • Tag en pause i ny og næ. Hvis du er den type person, der får så optaget med dit arbejde, at du har tendens til at arbejde kontinuerligt i timevis, har en timer med en alarm, så du ville blive mindet om at tage et par minutters pause hver time, så du kan give dine hænder , fingre og dine øjne en pause.
  • Må nogle øvelser. Tag dig tid til at gøre nogle enkle øvelser, der ville gøre dine håndled og hænder gladere. Du skal blot ryste dine håndled og arme i et par sekunder, eller knuge din knytnæve stramt, og slip derefter og luft ud af dine fingre.
Hvordan man undgår karpaltunnelsyndrom. Få behandling med det samme.
Hvordan man undgår karpaltunnelsyndrom. Få behandling med det samme.

At tage sig af dig selv til at minimere eventuelle negative symptomer ville helt sikkert betale sig, som et sundt legeme ville betyde en bedre kvalitet i arbejdet. Forebyggelse virkelig er bedre end nogen kur, og så være meget bevidst om, hvordan du placerer din krop, mens på din arbejdsstation, og din krop vil helt sikkert takke dig for det!