E2h

Hvordan man undgår mental smerte

Ifølge den gamle indiske skrifter Patanjali 'Yogasutra, lider folk fra fem typer af mental smerte - falsk viden, egoisme, tilknytning, foragt og frygt for døden. Disse er beskrevet nedenfor med en opløsning.

  1. False viden (avidya) - Åndeligt falsk viden er en tro på, at der ikke eksisterer, eller som er usandt. Uanset hvad man ser i verden, kan opdeles i to - bevidsthed på den ene side og inaktivt materiale på den anden. Hvor der er liv, er der bevidsthed. Bevidsthed og liv er evige. På den anden side, vores materielle krop og den materielle verden, der omgiver os imaginære guder og gudinder, helvede og himlen spøgelser og engle har ingen reel eksistens. Matter er en form for energi, og både videnskabeligt og åndeligt det ikke har nogen reel eksistens. Matter ved ikke, at den eksisterer, det eksisterer i bevidstheden hos et levende væsen kun. En drøm er et fantasi af en enkelt væsen, på samme måde verden er fantasi af alle levende væsener. Så at tro på det, der ikke eksisterer, er falsk viden eller uvidenhed. Det giver kun smerte, sorg og depression til en troende.
  2. Egoisme (Asmita) - False viden er mor til alle andre efterfølgende smerter. Når folk er i falsk viden de udvikler falsk stolthed over penge magt, muskelkraft, folks magt eller militær magt. Det gør en mand egoistisk og endda en tyran. Uanset hvad man ser og føler, er ikke reel, og ikke ens egen. Den virkelige ting for en mand er hans sande selv og intet andet. Det er hvor en mand er bosat, er det, hvor Gud bor. Det er kilden til liv, sind, lyksalighed og sand rigdom og magt. Så det er tåbeligt at udvikle egoisme løbet rigdom og magt liggende udenfor.
  3. Attachment (raga) - Når en mand udvikler unødvendig forkærlighed for verdslige objekter eller fornøjelser, han lider smerten af vedhæftede fil. På grund af uvidenhed man udvikler tilknytning til alkohol, call-girls, hasardspil eller narkotika tænker, at de er den virkelige kilde til fornøjelse. I sidste ende en person lider og ikke finde varig glæde.
  4. Foragt (dvesh) - Tilsvarende hvis man udvikler modvilje eller foragt for liv eller for virkelig kloge og velvillige mennesker eller til nære og kære, skal den ene lider smerten af foragt.
  5. Frygt for dødsfald (abhinivesh) - Frygt for døden er meget forfærdeligt for alle. Selv kloge og mentalt stærke folk begynder rystende med denne frygt, fordi selv kloge folk kigger på den naturlige strøm af begivenheder - den cyklus af solopgang og solnedgang, cyklus af sæsoner eller strøm af en flod i havet - og tro på dem, og forblive i frygt for døden. Dog kan naturlove kun regere den materielle verden. The Sun kan kun stige i øst, mens en mand kan stige ved 6 am eller 8 am Denne er fordi mennesket har liv og sind. Han kan tænke og beslutte. Naturlovene ikke kan binde et tænkende sind. Så en mand med hans viljestyrke kan bringe den cyklus af fødsel og død under hans kontrol. Døden er død og livløs og så hvordan kan det tage noget liv?

Den sande løsning er meditation. Ifølge Patanjali

Hvordan man undgår mental smerte. False viden (avidya).
Hvordan man undgår mental smerte. False viden (avidya).

Den sande løsning er meditation. Ifølge Patanjali, kan uvidenhed eller falsk viden, som er mor til alle andre smerte undgås eller kontrolleres gennem meditation. Man bør meditere på ens sande selv, sjæl eller Atman kun, fordi det er den virkelige og evige ting man besidder. For meditation, bør man sætte sig ned i en lotusstilling med lukkede øjne. Så man skal koncentrere sit sind på Trikuti der er et punkt i mellem øjenbrynene og over næsen. Regelmæssig praksis i morgen og aften mindst en halv time tager ens sind tættere sande selv.