E2h

Hvordan til at behandle løs afføring

Løs afføring

Løs afføring, eller mere almindeligt kendt som diarré, har våde konsistens og opstår mere end tre gange om dagen. Det kan være forårsaget af flere faktorer, såsom bakterier i spist mad, angst, gastrointestinale infektioner, overdreven alkoholforbrug, irritabel tyktarm (IBS), osv. Det er karakteriseret ved mavesmerter, opkastning eller kvalme. Diarré kan betragtes kronisk, hvis det har varet i mere end fire uger. Hvis du har haft løs afføring for den seneste uge, og du opdager, at din afføring ikke er godt, det er tid til at behandle din tilstand. Denne artikel vil give dig tips om hvordan man skal behandle løs afføring. Læs videre.

Hvordan til at behandle løs afføring. Hold dehydrering i skak.
Hvordan til at behandle løs afføring. Hold dehydrering i skak.

  • Spis nogle bananer. Bananer er den ældste hjem retsmidler til løs afføring eller diarré. De har kalium, der hjælper med hærdning af afføring. Det er bindende, hvilket betyder, at når du spiser bananer, vil afføringen have mere hård konsistens. Hvis papaya er for forstoppelse, bananer er for diarré. Spis mindst tre bananer ad gangen, og du vil se, at din næste afføring er blevet bedre. Ris, ligesom banan, hærder afføringen og gør det mere sjældne.
  • Hold dehydrering i skak. Når du har løst afføring, er det vigtigt at holde hydreret. Diarré fjerner væske i din krop, og hvis det opstår mere end tre gange om dagen, har du en tendens til at blive dehydreret. Drik mere vand, end du normalt drikker. Sørg for, at dit drikkevand er rent, eller det vil bare forværre din diarré.
  • Tag loperamid. Dette er den mest almindelige anti-diarré medicin. Du kan have det uden recept. Dette stof stopper diarré i nogen tid. Hvis du tager en tur, og du er ivrig, at du vil få diarré mens du er på tur, pop en tablet en time før din rejse. Angst forårsager diarré, så det er bedst at tage loperamid når du er i et offentligt sted.
  • Drik oral rehydrering salte. Dette forhindrer diarré, genoprette den tabte væsker i din krop. Elektrolytopløsninger kan også tages.
  • Spis fiber-rige fødevarer. Ananas, havregryn, hele hvede brød er blot nogle af de fødevarer, du kan spise for at behandle diarré. Fiber er godt i hærdning af afføring.
  • Undgå fødevarer, der kan forårsage løs afføring. Dette er krydret fødevarer, olie og fedt stegte fødevarer, mejeriprodukter og koffein. Spis ikke rå fødevarer, især når du er i et underudviklet område. Drik vand på flaske alene.


Undgå at spise fødevarer

Undgå at spise fødevarer, der gør din tarme følsom der kan resultere i løs afføring. Når din diarré har varet i mere end en måned, og på trods af alt det, du har prøvet og stadig har løs afføring, er det tid til at konsultere din læge. Du vil blive ordineret med den rette medicin til at behandle din tilstand.

Når din løs afføring er så alvorlig

Når din løs afføring er så alvorlig, kan disse tips til behandling ikke lykkes for at komme af med det. Du er nødt til at konsultere din læge og bede om professionel rådgivning om hvilken behandling der er bedst for dig endelig at slippe af med din kronisk diarré. En stærkere medicin kan bare være, hvad du skal tage.