E2h

Hvordan til at behandle lymfom

Som anført af den europæiske Cancer Society

Som anført af den europæiske Cancer Society, mere end 7.6 millioner mennesker verden over døde af kræft i 2007. Der findes forskellige typer af kræft, og en af ​​disse er lymfom. Lymfom er en type kræft, der starter i de celler i immunsystemet. Som enhver anden kræft, finder lymfom sted når immunsystemet celler, der kaldes lymfocytter er i en tilstand af uhæmmet cellevækst og reproduktion. Der findes to typer af lymfom, og disse er Hodgkins lymfom og Non-Hodgkins lymfom. Mennesker med Hodgkins og non-Hodgkins kan opleve de samme symptomer såsom udbuling i nakken eller i lysken. De store celler eller forstørrede lymfeknuder kan bryde ind i blodkarrene og snøre blodtilførslen til andre dele af kroppen. Ligesom andre cancere, kan det behandles ved hjælp af kemoterapi og strålebehandling.

Årsagerne til lymfom er genetik, kræftfremkaldende stoffer og andre medicinske faktorer.

Hvordan til at behandle lymfom. Kræftfremkaldende stoffer.
Hvordan til at behandle lymfom. Kræftfremkaldende stoffer.

  1. Genetics. Lymfom kan være nedarvet fra din familie. Hvis et af medlemmerne i din familie har lymfom, er det bedst at tage en tidlig diagnose test for at forhindre det i at blive fatalt.
  2. Kræftfremkaldende stoffer. Kræftfremkaldende stoffer er kendt for at skade DNA fyldes op af kroppens celler. Kontakt med skadelige kemikalier som pesticider, opløsningsmidler og benzen har været forbundet med lymfom kræft.
  3. Mennesker med immun problemer såsom Lupus eller mennesker med HIV-infektion og hepatitis er tilbøjelige til at få Hodgkins lymfom eller Non-Hodgkins lymfom.

Hvordan til at behandle lymfom?

  1. Rådfør dig med din læge. Hvis du lider af lymfom symptomer som udbuling i nakken eller i lysken, feber, nattesved, uforklarlig vægttab og kuldegysninger så er det tid for dig at konsultere din læge.
  2. Tag en komplet fysisk undersøgelse, blodprøver og billeddiagnostiske procedurer såsom Magnetic Resonance Imaging (MRI), en X-Ray, en edb-tomografi (CT) scanning, Lymphangiogram, Positron Emission Topografi (PET) scanning eller en Gallium Scan. Disse test vil hjælpe lægen identificere den fase af lymfom kræft.
  3. Test din kemoterapi. Kemoterapi er med til at dræbe kræftceller og andre celler, der er hurtigt voksende. De normale celler kan påvirkes også, men de normalt rask fra den kemiske behandling. Kemoterapi sker i cyklusser, så din krop har rigelig tid til at helbrede sig selv mellem doser. Under kemoterapi, kan patienten opleve regelmæssig bivirkninger såsom kvalme, opkastning og hårtab.
  4. Undergå stråling. Strålebehandling behandling hjælper til at udslette kræftceller ved at dirigere høj energi gammastråler på stedet. Ved hjælp af strålebehandling, dør de molekyler, der indeholder cancerceller. I de fleste tilfælde er det kombineres med andre kræftbehandlinger. De regelmæssige bivirkninger af strålebehandling er kvalme, diarré, opkastning, hudforbrændinger, udmattelse og tab af appetit.
  5. Test din induktionsbehandlingen. For at stoppe lymfom fra re-forekommende, skal du gennemgå induktionsbehandling.

Der er ingen måder at stoppe Lymfom, men læger rådgive patienter til at holde sig væk fra virusinfektioner eller medicinske tilstande, der kan skade dit immunforsvar.