E2h

Hvordan til at behandle skrumpelever

Skrumpelever er den afsluttende fase af kroniske leversygdomme

Skrumpelever er den afsluttende fase af kroniske leversygdomme. Det er en medicinsk tilstand, hvor normale levervæv er erstattet af fibrøst arvæv. Fibrøse ar væv regenereres, når en sund leveren er beskadiget, og kroppen helbreder sig selv. Dette er ikke så funktionel som den oprindelige levervæv, da det er blegere og tættere, så der er begrænset bevægelse og cirkulation af blodforsyningen. Dette skader leveren, hvilket fører til en gradvis ødelæggelse af leveren funktioner og dermed leversvigt.

Hvordan til at behandle skrumpelever. Overdreven alkoholforbrug.
Hvordan til at behandle skrumpelever. Overdreven alkoholforbrug.

Førende årsager til skrumpelever er:

  1. Overdreven alkoholforbrug. Selv om denne sygdom påvirker kun 10-20% af alkoholikere, er det fortsat den hyppigste årsag til skrumpelever. Dette er fordi alkohol nedsætter antioxidanter, især glutathion, i leveren, hvilket gør den sårbar over leversygdomme. Ernæringsmæssige mangel forårsaget af alkoholforbrug også sænker kroppens immunsystem, hvilket forværrer tilstanden.
  2. Hepatitis. Blodtransfusioner, krop maleri hjælp nåle (tatovering), blandt andre årsager er fælles måder, hvorpå man erhverver hepatitis B og C virus. Fordi symptomer er normalt ubemærket, de er overladt ubehandlet. Denne type af hepatitis opflammer leveren, hvilket fører til kronisk leversygdom. En ud af fire patienter med hepatitis C udvikler leversygdom.

Andre årsager omfatter billary skrumpelever, hjerte skrumpelever, arvelige sygdomme, over-indtagelse af over-the-counter og receptpligtig medicin, og ikke-alkoholiske fedtlever sygdomme som fedme, diabetes, højt kolesteroltal og højt blodtryk.

Skrumpelever er den afsluttende fase af kroniske leversygdomme. Hvordan behandler skrumpelever?
Skrumpelever er den afsluttende fase af kroniske leversygdomme. Hvordan behandler skrumpelever?

Hvordan behandler skrumpelever?

  • Forebyggelse er bedre end helbredelse. Da skrumpelever er sidste fase af kroniske leversygdomme, kan det allerede være umuligt helt at behandle sygdommen. Hvis du er en tung drinker, eller du har dårlig livsstil kvalitet, bør du have dit blod kontrolleres jævnligt. Dette skyldes, leverskader opdages på et tidligt stadium ved hjælp af blodprøver.
  • Helt stoppe alkoholindtag. Hvis du er en alkoholiker og diagnosticeret med alkoholisk skrumpelever, nu er det bedste tidspunkt for dig at stoppe med at drikke. Fortsat alkoholisme vil kun forværre din tilstand. Ligegyldigt hvor morbid det kan lyde, vil din sygdom i sidste ende føre til en meget vanskelig død.
  • Udvikle en grøn og sund livsstil. Dårlig ernæringsmæssige indtag og ubalanceret kost forværre din tilstand. Din krop har brug for at få så mange antioxidanter som muligt for at give dit immunforsvar og forhindre yderligere komplikationer af din tilstand. Medtag grønne bladgrøntsager og frugter i din kost, da disse er rige på vitaminer, mineraler og naturlige antioxidanter. Undgå fed mad, junk fødevarer såsom chips, kulsyreholdige drikkevarer og andre usunde fødevarer. Undgå også protein-rige fødevarer, da de udgør toksiner i din fordøjelseskanalen.
  • Søge professionel hjælp og religiøst følge lægens anvisninger. Ved fremkomsten af tidlige tegn og symptomer, søge professionel hjælp med det samme. Din læge kan bedst rådgive dig om korrekt medicinering, supplerende fødeindtagelse og fysiske aktiviteter. Hvis du har brug for at tilbringe længere tid på hospitalet, så gør det. Medicinske tests skal gennemføres for at kunne diagnosticere din tilstand.
  • Tage kosttilskud for at hjælpe dine leveren funktioner. Vitaminer E er K, A og B anbefales vitaminer til støtte af leverfunktionen. Sørg for at konsultere din læge, før du tager kosttilskud.

Det er vigtigt at forstå, at skader forårsaget af skrumpelever i leveren ikke kan vendes. Behandlinger til hensigt at forsinke progression af leverskader for at undgå behovet for dig at få en levertransplantation.

Endelig vedtager og leve et liv i wellness, som er defineret af World Health Organization som "tilstand af fuldstændig fysisk, psykisk og socialt velvære og ikke blot fravær af sygdom." Det er aldrig for sent.