E2h

Hvordan til at behandle spinal stenose

En medicinsk tilstand

En medicinsk tilstand, hvor spinalkanalen bliver smal forårsager en sammenpresning af rygmarven og nerver kaldes spinal stenosis. Det er mest almindelig hos mænd og kvinder i alderen 50 år og derover. Men yngre mennesker, der er født med en forsnævring af rygmarvskanalen, eller som lider en skade på rygsøjlen kan også påvises med denne betingelse. Under ældning, degenererer rygsøjlen. Dette kan også udløses af osteoporose, spinal dekompression, en diskusprolaps, en revne eller en tumor. Spinal stenose kan også påvirke livmoderhalsen, lænde-eller brysthvirvelsøjlen.

Spinal stenose er klassificeret som havende en genetisk oprindelse

Spinal stenose er klassificeret som havende en genetisk oprindelse. Denne betingelse kan stamme fra fødslen, være medfødt og udvikle, eller blive opkøbt. Normalt dog, stenose er grund af fosterskader. Tryk til den nedre del af rygmarven eller nerverødder, der forgrener sig ud fra nævnte område kan føre til følelsesløshed eller smerte i benene. Tryk til den øvre del af rygmarven eller til halsområdet kan give de samme symptomer på skuldrene, herunder benene. Det er derfor, folk rådes til ikke at belaste sig selv, især i aktiviteter, der kan forårsage traumer til rygsøjlen.

Hvordan til at behandle spinal stenose. Kortikosteroid injektioner i rygmarven er givet.
Hvordan til at behandle spinal stenose. Kortikosteroid injektioner i rygmarven er givet.

Kirurgiske og ikke-kirurgiske procedurer er udført ved behandling af spinal stenosis. Der er flere kirurgiske procedurer, der kan bidrage til at mindske presset ved at korrigere tilpasning af rygsøjlen. Denne procedure vil vende ryggen oprindelige krumning og kropsholdning. De ikke-kirurgiske muligheder såsom motion, kun behandler symptomer på stenose - såsom smerte - men ikke de egentlige årsager til sygdommen. Hvis spinal stenose ikke er alvorlig, er ikke-kirurgiske behandlinger anvendes i stedet for den kirurgiske behandling. Men hvis patienten lider lidelser til blæren eller tarmsygdom og en vanskelighed at bevæge sig, er kirurgi anbefales.

De følgende trin udføres ved behandling af spinal stenosis.

  1. Smertestillende såsom hovedpinetabletter og ibuprofens til bruges til at lindre mindre smerte og mindske de forstørrede diskus. En kombination af kolde og varme omslag kan også anvendes til at lindre smerter.
  2. Massere det ramte område kan gøres for at styrke ryg og mavemuskler. Dette gøres for at hjælpe med at rette rygraden, og bør udføres af en fysioterapeut.
  3. Øvelse tilrådes at forøge patientens mobilitet og fleksibilitet af rygsøjlen.
  4. Seler eller korsetter kan anvendes til at hjælpe med til at holde ryggen i position. Seler er ofte brugt af ældre mennesker.
  5. Kortikosteroid injektioner i rygmarven er givet, når skarp smerte opleves. Det er også bruges, hvis smerte er på vej ned af benene, for at mindske smerter og hævelse. Virkningerne af injektionerne ikke altid længe. Men kortikosteroid injektioner kan kun bruges i begrænsede mængder.
  6. Operation er færdig, hvis tilstanden kræver fjernelse af en del af rygsøjlen, der forårsager tryk. Denne procedure kun lindrer nogle smerter, men løser ikke årsagerne til sygdommen.

En medicinsk tilstand. Spinal stenose er klassificeret som havende en genetisk oprindelse.
En medicinsk tilstand. Spinal stenose er klassificeret som havende en genetisk oprindelse.

Spinal stenose forårsager smerte til det ramte område og området omkring den. Øvelser for denne tilstand kan yde nødhjælp, og trykket kan afhjælpes. Men det er vigtigt at konsultere en professionel først, før nogen rutine foretages.