E2h

Hvordan til at bekæmpe stress og depression

Stress og depression er blandt de største fjender af dit helbred

Stress og depression er blandt de største fjender af dit helbred. For meget stress kan accelerere aldring, og det vil føje år til din faktiske alder. Være deprimeret, vil også resultere i sundhedsfarer, som følelsesmæssige problemer let oversætte til fysiske sygdomme. Bekæmpelse stress og depression er vigtig i forebyggelse sundhedsproblemer. Under et mere positivt syn på livet vil hjælpe dig med at leve længere, føle sig bedre, og de har bedre relationer med din familie og venner.

Hvordan til at bekæmpe stress og depression. Stress og depression er blandt de største fjender af dit helbred.
Hvordan til at bekæmpe stress og depression. Stress og depression er blandt de største fjender af dit helbred.

Styre din tid bedre.

Reducere stress i dit liv handler om at styre din tid bedre

Reducere stress i dit liv handler om at styre din tid bedre. Mennesker, der oplever ekstreme mængder af stress er som regel dem, der har en masse på deres hænder, og som ikke synes at være i stand til at have tid nok til at gøre disse. Dette kan være en effekt af at have mere end ét job, eller som har store ansvar, som flere børn. Når du føler, du ikke kan udrette ting, kan det føre til depression, hvilket yderligere forværrer din situation.

Prøv at styre din tid bedre

Prøv at styre din tid bedre. Følg en regelmæssig rutine hver dag. Skriv alt ned. Vågn op tidligere. På denne måde kan du forudse aktiviteter, som de kommer, og du vil ikke føle et tab for tiden.

Må ikke sved de små ting.

Stress er også som følge af "sveder de små ting" eller bekymre sig for meget om detaljerne. Prøv at se på det store billede. Have mål og sætter milepæle. Men du behøver ikke bekymre dig for meget om hver eneste lille ting. For eksempel, på arbejde, hvis du overvåge folk, du ikke forsøge at micromanage. Dette vil kun føje til dit stressniveau, og kunne også stamme din samarbejde med dine underordnede. I stedet lære at uddelegere. Lær at give kredit, hvor kredit skyldes, og lære at kritisere konstruktivt, hvor det er nødvendigt.

Få nok søvn.

Reducere stress i dit liv handler om at styre din tid bedre. Prøv at styre din tid bedre.
Reducere stress i dit liv handler om at styre din tid bedre. Prøv at styre din tid bedre.

Søvn er også en stor faktor i at holde sunde og glade. Undersøgelser viser, at det er under dyb søvn, når cellerne regenerere, og kroppen helbreder sig selv. Få mindst seks til otte timers søvn per nat. Det er også vigtigt, at du sover om natten, da lyset påvirker også, hvordan kroppen hviler.

Har nok tid til dig selv.

Sørg for at du sætte nok tid til dig selv

Sørg for at du sætte nok tid til dig selv, at gøre de ting, som du nyder. Du kan også bruge tid med mennesker, du elsker, ligesom din ægtefælle, betydelige andre eller familie. Hvad der er vigtigt er, at du tilbringe kvalitetstid sammen med de mennesker tæt på dig, så du vil føle gladere og mere opfyldt.

Spis en sund kost.

Kost er også en anden vigtig faktor, der påvirker stress

Kost er også en anden vigtig faktor, der påvirker stress. Få en afbalanceret kost, ved at følge den mad pyramide. Det betyder mere mindre af slik og fedtstoffer, et par portioner af kød, passende portioner af kulhydrater, og en generøs mængde af fiber, frugt og grøntsager. Sørg for at du får nok energi fra din mad, så du ikke føler sig stressede. Du kan også supplere din næringskilde med vitaminer og kosttilskud.

Undgå stress og depression er en god måde at sikre et langt og sundt liv. Prøv at styre din tid, ressourcer og energi bedre, så du kan være glad og sund.