E2h

Hvordan til at genkende symptomerne på en mini slagtilfælde

En mini-slagtilfælde, også kendt som eller forbigående iskæmisk anfald (TIA) sker, når der er et midlertidigt tab af blodforsyning i hjernen.

Forud for anerkendelse af symptomerne på en mini-slagtilfælde

Forud for anerkendelse af symptomerne på en mini-slagtilfælde, er du nødt til at forstå, hvordan det sker. Hjernen styrer driften af ​​din krop, derfor et tab af blodforsyning selv for et kort øjeblik kan påvirke nogle kropsfunktioner. Et mini-slagtilfælde påvirker visse dele af hjernen, og virkningerne vil variere afhængigt af hvilket blodkar påvirkes. Disse bivirkninger er meget pludseligt og kan undertiden vare kun et par minutter eller op til 24 timer, så det er ikke engang mærkbar af nogle mennesker.

Hvordan til at genkende symptomerne på en mini slagtilfælde. Følelsesløshed og svaghed.
Hvordan til at genkende symptomerne på en mini slagtilfælde. Følelsesløshed og svaghed.

Så snart hjernen genkender et midlertidigt tab af blodforsyningen i visse områder, er det hurtigt genopretter forsyningen af ​​blod, det er derfor de virkninger forsvinder hurtigt. I betragtning af, at en mini-takt er kortlivet, tendens mange mennesker at ignorere dens symptomer. TIA er ofte en indikator for, at der er et større problem i din krop. Derfor er det vigtigt, at du anerkender de symptomer, der følger med en mini-slagtilfælde, for at du kan foretage de nødvendige forholdsregler.

De mest almindelige symptomer på TIA påvirker dele af hjernen, der påvirker bevægelser og fornemmelser i kroppen, såsom arme, ben og i ansigtet. Læs sammen for at opdage flere symptomer på en mini-slagtilfælde.

  • Følelsesløshed og svaghed. En mini slagtilfælde kan efterlade dig med en følelse af svaghed og følelsesløshed. Den manglende fornemmelse kan påvirke facial følelse, og musklerne i arme og ben. Det kan udvide yderligere til halvdelen af ​​din krop.
  • Double vision og tab af synet. Afhængigt af hvilken del af hjernen er påvirket, kan folk, der lider af TIA opleve forbigående synstab eller dobbelt syn. Dette kan omfatte oplever sløret syn og pludselig natteblindhed.
  • Svimmelhed eller vertigo. De fleste mennesker ignorere denne symptom, da det er meget almindeligt, men det kan allerede være et symptom på en mini-slagtilfælde, tilrådes være således.
  • Forvirring eller pludselige hukommelsestab. På grund af den uretmæssige blodcirkulationen i hjernen, kan nogle patienter føle momentan forvirring, glemmer hvor de er, eller blive forvirret med hensyn til deres aktuelle tilstand.
  • Manglende evne til at tale. Nogle mennesker, der lider af TIA kan finde sig pludselig slurring deres tale. De taler langsommere og på en forvrænget måde, hvilket gør det svært at forstå de ord, de ytrer.
  • Manglende evne til at forstå fælles sprog. Ikke blot er din egen tale berørt, kan du også finde det vanskeligt at forstå andres tale, når du lider af en mini-slagtilfælde.
  • Tab af balance og koordination. Den manglende iltforsyning skyldes forkert blodcirkulation kan gøre en person mister sin balance eller endda have problemer med at gå lige.

Forud for anerkendelse af symptomerne på en mini-slagtilfælde. Double vision og tab af synet.
Forud for anerkendelse af symptomerne på en mini-slagtilfælde. Double vision og tab af synet.

Folk der lider af en mini-slagtilfælde bør få øjeblikkelig lægehjælp for at identificere de bagvedliggende årsager og for at forhindre yderligere angreb.