E2h

Hvordan til at identificere symptomer på en blære eller genitourinære skade

Din krop såkaldte uorgenitalsystemet er faktisk en gruppe på to organsystemer: de reproduktive organer og urinveje. De er slået i en fælles gruppe navn, fordi organerne ligger tæt på hinanden. Nogle af de organer også dele funktioner. For eksempel er den mandlige urinrør vejen for urin (en funktion af urinvejene) og sæd (en funktion af det reproduktive system).

Det er ikke altid let at opdage skader i uorgenitalsystemet

Hvordan til at identificere symptomer på en blære eller genitourinære skade. Retrograd cystografi.
Hvordan til at identificere symptomer på en blære eller genitourinære skade. Retrograd cystografi.

Det er ikke altid let at opdage skader i uorgenitalsystemet. Sådanne skader kan være forårsaget af flere grunde, de mest almindelige af dem er ulykker, slag, der er skadelige for den nedre del af maven, og kontakt sport. Visse sygdomme og lidelser kan også forårsage uorgenitalsystemet skade.

Der er flere måder at identificere skade på din blære eller andre urogenitale organer. Her er nogle af dem:

 • Mavesmerter. Smerte er altid et tegn på noget galt. I dette tilfælde er det et tegn på skade. Vær dog opmærksom på, at ikke alle urogenitale problemer er ledsaget af smerte. Men smerte er som regel til stede især når din skade kommer fra et hårdt slag fra ulykker eller kontakt sport.
 • Shock. Især hvis der er indre blødninger og / eller ekstrem smerte i det uro-genital eller nedre maveregion, kan den tilskadekomne gennemgå chok, som regel ledsaget af voldsomme svedeture, øget hjertefrekvens, svage besværgelser, og klam og kold hud.
 • Hæmaturi. Intern blødning kan få blodet til at blive videregivet til urinen, hvilket giver urinen en rødlig, undertiden darkish brun farve.
 • Dysuri. Også kendt som dysuri, kan smertefuld vandladning også være et tegn på skade eller sygdom i det uro-genital-området. Selv dysuri er ikke en eksklusiv symptom til køns-skade, er det normalt et tegn. Nogle tilskadekomne vil finde det vanskeligt at starte en urin strøm overhovedet, mens andre kan opleve en brændende fornemmelse ved vandladning.
 • Abdominal ømhed. En anden almindelig indikation af køns-skade, især i nyrerne, er usædvanligt smerter eller ømhed, når der påføres tryk til området under ribbenene. Nyrerne er beliggende i dette område.
 • Blå mærker. Især hvis skaden er fysisk, kan nogle blå mærker være tydelig i den tilskadekomne lysken, scrotalt område, eller siden.

Det er ikke altid let at opdage skader i uorgenitalsystemet. Intravenøs urografi.
Det er ikke altid let at opdage skader i uorgenitalsystemet. Intravenøs urografi.

Hvis du mistanke om, at du har afholdt skader på dit køns område, kan du ønsker at søge hjælp fra en læge. Enhver læge kan kompetent opdage og diagnosticere skaden, samt vurdere omfanget af skaderne, hvis nogen. Nogle af de diagnostiske medicinske procedurer, der kan anvendes, er følgende:

 • Katetre. Fleksibelt gummi eller plastrør bliver indsat gennem urinrøret ind i blæren, således at urinen kan løbe ud. Kateterisation vil kun blive brugt, hvis lægen er sikker på, at urinrøret ikke selv er blødning.
 • CT-scanning. En computer tomografi scanning (CT-scanning) vil tage x-ray billeder af uorgenitalsystemet. Det resulterende billede vil være nyttig til lægen til at diagnosticere skaden.
 • Retrograd cystografi. En farvestof indsprøjtes i din blære. Farvestoffet vil skabe en kontrast, når et røntgenbillede tages af blæren.
 • Urethrography. Denne diagnostiske test vil hjælpe lægen identificere blokeringer, forhindringer og andre uregelmæssigheder i urinrøret. Røntgenstråler bruges til at skabe et billede af urinrøret.
 • Arteriografi. Kontrast farvestof indsprøjtes i blodkarrene (dvs. arterier) i underlivet området. Derefter er et billede af blodkarrene oprettet ved hjælp af røntgenstråler. Kontrasten farvestof vil gøre blodkarrene synlige i billedet, samt den eventuelle skade, at blodkarrene har afholdt.
 • Intravenøs urografi. Dette er en anden test, der bruger kontrast farve og x-ray billeder. Denne procedure anvendes til at diagnosticere problemer i nyrerne eller urinvejene.

Blæren eller geniurinære skader skal opdages så hurtigt som muligt, fordi hvis de forbliver ubehandlede i længere tid, kan de skader forårsage mange yderligere komplikationer, som kan vise sig at være uden medicinsk intervention.