E2h

Hvordan til at praktisere god tandhygiejne

Holde din pearly hvidvinene intakt

God tandhygiejne er meget vigtigt, da vores mund er porten til vores krop. Vi er, hvad vi spiser. En usund mund betyder, at alle inficerede vragrester og bakterier i og omkring tænderne ind i vores krop, mens tygge maden. Snavset derefter forårsager sygdomme i fordøjelsessystemet, cardiovaskulære og reproduktive systemer i kroppen.

Hvordan til at praktisere god tandhygiejne. Hvornår begynder den mundtlige pleje.
Hvordan til at praktisere god tandhygiejne. Hvornår begynder den mundtlige pleje.

Mundhulen består af tænderne, gummerne, den orale slimhinde og tungen. Vi er nødt til at rense dem alle at have en god mundhygiejne.

 1. Hvornår begynder den mundtlige pleje:
  • Spædbørn: Den mundtlige pleje bør starte fra den dag, barnet er født. De fælles problemer trøske, børnesygdomme blues, baby flaske caries, grædende babyer og diarré skyldes forsømt mundhygiejne af babyer. Da spædbørn ikke har en spyttende refleks og har tendens til at sluge væsker, skal de have en skefuld rent varmt vand efter foder (helst amme barnet). En ren fugtig musselin klud skal vikles omkring pegefingeren til at rengøre gummi pads, indvendige kinder, læber og tungen. Brug aldrig bomuld (dens fibre kan irritere), og aldrig bruge nylon, da det kan forårsage skader på buddet foring af mundhulen. Børstning skal starte, når den første tand bryder ud. En lille baby børste, uden tandpasta (spædbørn swallow pasta) bør anvendes af moderselskabet til at rense tanden. For at skylle, bare give en skefuld vand til barnet til at sluge. Og sørg for, at den sidste foder bør følges op af vandet. Undgå flaske feeds i løbet af natten som den søde mælk resterne fører til caries (huller i tænderne) kaldet baby flaske caries.
  • Småbørn og ældre: Lad aldrig toddler at børste selv, fordi de ikke har den nødvendige smidighed og bruge penslen som legetøj, snavser den og inficere sig selv ved at bruge det igen. Det er en af ​​de årsager til diarré i nogle lande. Børst tænderne på barnet to gange dagligt, indtil han eller hun fylder fem. Den tandpasta skal være fluorid-fri som børnene sluge pastaen og kan få fluor bivirkninger efter længere tids brug. Mængden af ​​pasta bør være ært.
  • Skole igangværende børn: De skal have ordentlig tandbørste træning af de dentale personale. De kan sikkert bruge fluorid tandpasta som spytte refleks er fuldt udviklet nu.
  • Børn med seler: De skal bruge specielle ortodontiske pensler at rense tænderne som caries og paradentose er almindelige på grund af ukorrekt børstning.
  • Børn og personer med særlige behov: Da de mangler behændighed eller ikke intelligent nok til at tage vare på sig selv, bør forældrene eller plejepersonale rense tænderne med manuelle eller motoriserede tandbørster. Særlig opmærksomhed skal rettes mod patienter på immuno-suppressant narkotika, diabetikere, hjerte patienter og udviklingshæmmede patienter på lang sigt medicin.
 2. Rolle kost i god mundhygiejne: Defekt kost er den største årsag til caries hos børn og voksne. Gør det til en vane at have en afbalanceret kost hver dag. Kost med et højt indhold af sukker og kulhydratindhold bør tages til et minimum. Medtag fibrøse fødevarer (som salater), sprøde grøntsager (som gulerod, radise, agurk osv.) og frugter mens mellemmåltider, da de fungerer som naturlige rengøringsmidler (fjernelse af plak) og har også masser af vitaminer og mineraler i dem. Og peridontium styrker også ved denne spise øvelse, der fører til stærke tænder. Mælk og mejeriprodukter som yoghurt og ost skal tages 2 TO3 gange ved de voksende børn og især kvinderne som calcium i dem er godt for tænder og knogler. Gumlede ubehandlede ost kan beskytte tænderne mod karies, og yoghurt holder de orale flora sundt.
 3. Væsker: De bør omfatte mere vand og mindre af drikke som cola og frugtsaft, da disse har et højt syreindhold og demineralisere calcium af tænderne, der fører til caries og overfølsomme tænder. Vand virker som en naturlig sæbe og puffer.
 4. Værktøjer til at rense tænderne: De forskellige værktøjer, der anvendes globalt er: Tandbørster, naturlægemidler tygge pinde og dental pulvere. Alle har deres fordele og bør have i betragtning. De andre værktøjer er tandtråd, tunge rengøringsassistenter og mundskyllevand.
  • Herbal tygge pinde som Azadirachta Indica (Neem, Indian Lilac, Margosa Tree), Acacia Arabica / Acacia nilotica (Babool, Kikar, indisk gummi træ) er det foretrukne selvom mange flere urte ækvivalent skal være i brug rundt om i verden.

   Fordelene ved tygge pinde: Udøvelse af peridontium, antibakterielle virkning af Neem, adstringerende virkning af Acacia (standser blødningen af ​​tandkødet), let tilgængelighed og gratis for de fattige. Saften af ​​tyggede stick bruges som mund vask. Tandpasta kan sættes på tyggeproduktet stick hvor tandbørster er ikke overkommelige.

   Holde din pearly hvidvinene intakt. Rolle kost i god mundhygiejne.
   Holde din pearly hvidvinene intakt. Rolle kost i god mundhygiejne.

  • Dental pulvere: Disse bruges til at rense tænderne med fingrene eller tandbørster. De er billige og derfor overkommelige.
  • Tandbørster: Disse er manuel eller motoriseret. Den foretrukne tandbørste er lille, super blød eller blød, kantet med fleksibel hoved til at gå rundt den sidste tand under børstning. Hold børsten på et tørt sted. Kassér børsten, når børstehårene begynder at flosse og aldrig dele børsten. Børster bør opbevares separat som bakterier elsker at hoppe fra det ene børste til en anden.
 5. Tandpasta og mundskyllevand: Pasta kan være fluor eller fluorid-fri og medicineret. Fluor-frie tandpastaer er ikke tilrådes i endemiske fluorid områder. Fluorid styrker emaljen mod sure angreb, men overdreven fluor marmorering tænderne og forårsager skeletal fluorose (en invaliderende sygdom). Medicineret pastaer bør kun anvendes på recept. Må ikke skylles eller skyl let én gang, når du bruger fluortandpasta, så fluor får tid til at vedhæfte på emaljen (WHO retningslinjer). Mundskyllevand består hovedsageligt af chlorhexidin. Læs brugsanvisningen før brug og følge dem nøje som indtagelse af chlorhexidin er en medicinsk nødsituation og skal mave vask som behandling. Hold dem væk fra børn og ældre, som har brug for hjælp i pleje. Anvende dem til et par uger kun som mundskyllevand tendens til at ændre floraen i munden, hvilket fører til bivirkninger. Skylles med chlorhexidin bør være en halv time efter børstning, da det kan reagere med pastaen. Slug ikke spyt, spise eller drikke i tyve minutter efter skylning med chlorhexidin.
 6. Tandtråd: Den bruges til inter-tandrensning. Brug kun voksbehandlede tandtråd. Floss, før børstning natten. Tving ikke tandtråd mellem tænderne. Brug gummi tips om håndtaget på børste til brede inter-dentale mellemrum. Brug ikke stifter, pinde eller tand-picks, da disse kan skade tandkødet og inficere dem med skjulte bakterier.
 7. Tongue rengøringsmidler: Brug tandbørste som dit renere. Metal eller plast rengøringsmidler kan forårsage skade på tungen.
 8. Metode til tandbørstning: Børst dine tænder korrekt to gange om dagen. Nat børstning er vigtigt, da madrester i tænderne og tandplak tendens til at rådne tænderne. Placer børsten sammen med tænderne i en 45 graders vinkel. Brug korte fejende slag i en cirkulær bevægelse fra tandkødsranden mod kanten af ​​tænderne, rensning af tænderne og masserer gummerne. Rengøre indersiden af ​​tænderne og tyggefladen af ​​tænderne såvel. Børst i to til tre minutter med tilbud pleje. Overivrig børstning kan skade gummier og slide på emalje af tænderne.
 9. Dental check-up: Få din dental check op regelmæssigt. Og få dine tænder repareret to gange om året. Denne praksis vil hjælpe med at registrere eventuelle caries eller paradentose. Hvis der er caries i tænderne eller periodontal sygdom, får den behandling så tidligt som muligt.

Husk tænder er lige så vigtige som de andre organer i kroppen. Tage sig af dem, og de vil skinne lykkeligt som perler i munden udlån skønhed og ynde og arbejder som dedikeret tygge maskiner hele dit liv.