E2h

Hvordan til at spotte symptomer på neurosyphilis

Neurosyphilis er en hjernen eller rygmarven infektion

Neurosyphilis er en hjernen eller rygmarven infektion, der opstår i ubehandlede syfilis patienter. Det er forårsaget af bakterien Treponema pallidum. Fordi det er asymptomatisk eller patienten ikke udviser symptomer i femten til tyve år, er de tegn og symptomer på neurosyphilis ikke let afsløres i de første par år af infektionen. Neurosyphilis forekommer normalt i mennesker, der er smittet med syfilis. Bakterien flytter til rygmarven og arbejder sig op til hjernen, bliver neurosyphilis.

Hvordan til at spotte symptomer på neurosyphilis. Observere dem, mens de går.
Hvordan til at spotte symptomer på neurosyphilis. Observere dem, mens de går.

Her er en enkel måde at afgøre, om en person har neurosyphilis.

  • Observere dem, mens de går. Mennesker med neurosyphilis have en vanskelig tid walking. De går i en unormal måde. Dette er fordi de har en vanskelig tid i at kontrollere musklerne i deres krop. Muskelfunktioner tilbagegang. Cellerne i musklerne har svært ved at modtage information fra cellerne i hjernen. Cellerne i hjernen langsomt dør. Nogle neurosyphilis patienter kan ikke gå længere. Nogle er lammet fra livet og ned til deres fødder. De normalt langsomt mister sanser på deres nedre ekstremiteter. Til sidst, de har svært ved at styre deres ben. Til sidst, er de i stand til at gå.
  • Undersøg deres øjne. Mennesker med neurosyphilis har syn nedskrivninger. Tjek om personen er begyndt at få blind. Det er normalt starter med en svært ved at se. De, der bærer briller pludseligt øge deres lønklasse. Til sidst vil de miste deres følelse af syne.
  • Overhold deres opførsel. Det er vigtigt hele tiden at se på dem, fordi de kan få anfald. Beslaglæggelse er et symptom af neurosyphilis patienter. Folk, der har neurosyphilis også har ukontrolleret muskelbevægelser. De har tendens til at ryste ofte. Dette vil i sidste ende føre til en beslaglæggelse. Bliver de også ukoordineret. De føler sig ofte forvirret. Observere, hvis din ven bliver væk under en samtale. Forvirring er et resultat af neurosyphilis. Demens kan også forekomme med folk, der har neurosyphilis. Undersøg, om din ven også har tilbagevendende migræne eller hovedpine.
  • Overhold deres følelser. Mennesker med neurosyphilis normalt deprimeret. Tjek om din ven føles altid ned. Mennesker med neurosyphilis også bliver irriteret nemt.
  • Få testet. Der er mange tests for at bestemme, at sygdommen er virkelig neurosyphilis. Der er tests for at kontrollere for unormale reflekser. Der er også tests for at tjekke for muskelsammentrækninger og atrofi. Blodprøver er også gjort for at kontrollere, om syfilis stammer. Det er også vigtigt at teste væske fra hjernen og rygmarven for syfilis. Den rygmarvsprøve eller lumbalpunktur tester rygmarv og hjerne væske for syfilis stammer. Andre hjerneregioner tests, såsom MRI og CT scanning kan også anvendes til at detektere neurosyphilis stammer.


Penicillin er den bedste medicin til at behandle neurosyphilis

Penicillin er den bedste medicin til at behandle neurosyphilis. Den kan tages oralt, eller det kan injiceres i venen. Det er vigtigt at tage medicinen regelmæssigt for at undgå følsomhed. Følsomhed opstår, hvis medicin indtag er sprunget over.

Selv om de fleste af de symptomer, der er nævnt ovenfor, er symptomer på neurosyphilis, betyder det ikke skifter over til medicinske fagfolk. Det er vigtigt at søge lægehjælp omgående at få en ordentlig diagnose og den tilsvarende behandling.