E2h

Hvordan undgår fnat

Forårsaget af en mide kaldet Sarcoptes scabiei

Forårsaget af en mide kaldet Sarcoptes scabiei, fnat er en hudsygdom, der kan spredes fra en person til en anden gennem langvarig kontakt. Fnat mider trives på menneskers blod og de kan lide at "putte" i en persons varm krop, hvor de bedst kan overleve. Hvis det tages ud af det menneskelige legeme, fnat mider dø på kun to dage.

Parasitære mider er meget små parasitter

Parasitære mider er meget små parasitter, som kun er synlige gennem mikroskopet. De tunnel dybt i huden forårsager hududslæt i form af små bumser. Disse parasitter forårsager uudholdelig kløe, især om natten. Ridse kløende hud kan forårsage åbne revner, og infektion kan sætte i.

Alle i alle dele af verden kan være smittet med fnat

Alle i alle dele af verden kan være smittet med fnat. Og da det er meget smitsom, kan det spredes i hele husstanden og holde hvert medlem af familien et offer. For at helt slippe af med fnat, skal ethvert medlem af husstanden skal behandles.

Hvordan undgår fnat. Forårsaget af en mide kaldet Sarcoptes scabiei.
Hvordan undgår fnat. Forårsaget af en mide kaldet Sarcoptes scabiei.

Forebyggelse af fnat er lettere end at helbrede. Fnat er egentlig ikke en sygdom, men et angreb, der skal kontrolleres, før det er helt kan invadere. Vær opmærksom på følgende for forebyggelse tips:

  1. Holdes væk fra folk med fnat. Det betyder ingen hudkontakt og ingen samleje eller huddling og kæle med nogen, der har fnat symptomer.
  2. Sørg familiemedlemmer deler ikke brugte håndklæder eller sengetøj, lagner og tøj, da disse elementer kan sprede hudsygdomme, herunder fnat.
  3. Hvis der er nogen i familien, der er befængt med fnat, har alle bruge anti-mide cremer og lotions til at forhindre mider i at sprede sig.
  4. Holde huset rent, støvfrit og godt ventileret.
  5. Tillader ikke kæledyr på sofaer og senge.
  6. Desinficer tæpper, håndklæder, tøj og lagner ved at vaske dem i varmt vand og tørre dem i tørretumbler med den varme indstilling på. Du kan også vælge at stryge tøjet efter tørring for at sikre 100% beskyttelse.
  7. Hvis fnat forværres eller ikke får godt selv efter behandling for et par uger, gå til lægen (helst en hudlæge), og søge yderligere lægehjælp.

Vær opmærksom på at en person, der allerede har haft tidligere tilfælde af fnat vil straks have symptomer selv blot få dage efter angreb. På den anden side, vil en person, der aldrig har lidt af fnat åbenbare tegn efter fire til seks uger fra det tidspunkt, han blev inficeret.

Lotion og cremer, der anvendes til at dræbe mider indeholder kemikalier, som kan være skadelige for babyer og gravide kvinder. Derfor, hvis du kommer til at søge læge, når at komme af mider, informere lægen om en gravid medlem eller en baby i familien. I sådanne tilfælde kan lægen beslutte at forpasse behandling i mellemtiden for at beskytte disse familiemedlemmer, og bare råde alle til at undgå tæt fysisk kontakt med angrebne familiemedlemmer.

Parasitære mider er meget små parasitter. Alle i alle dele af verden kan være smittet med fnat.
Parasitære mider er meget små parasitter. Alle i alle dele af verden kan være smittet med fnat.

Hvis skrabe resulterer i et åbent sår, kjole såret og søge en læges recept til medicin. Hvis venstre åben og ubehandlet, kan såret forværres og medføre komplikationer.