E2h

Hvordan undgår lymfeknude

Lymfeknuder er dele af kroppens lymfesystemet

Lymfeknuder er dele af kroppens lymfesystemet, som er en integreret del af dets immunsystem. De er små, bløde væv noduler, der er formet som bønner, fandt alle i hele kroppen. Visse områder af kroppen har lymfeknuder, der normalt få hævede som dem der findes rundt om halsen, under hagen, i brysterne, armhuler og ned i lysken. Disse lymfeknuder er fyldt med hvide blodlegemer og virker som filtre for fremmede partikler, der invaderer kroppen. Det er en af ​​grundene til, at du kan føle nogle hævelse under dine ører og sider af din hals, hvis du har en kold eller ondt i halsen.

Dem med lav immunsystemets funktion kan udvikle kræft i lymfeknuder, som kaldes lymfom. Dette skyldes, at cellerne i lymfeknuderne vokser unormalt store og danner en masse eller en tumor. Dette kan være alarmerende, da væksten ikke er lokaliseret og isoleret. Som lymfesystemet er over hele kroppen, kan kræften rejse langs systemet. Der er to kategorier af lymfom. Den ene er Hodgkins lymfom eller HL, som udvikler sig i de hvide celler. Den anden kategori af kræft udvikler langs lymfesystemet og betegnes non-Hodgkins lymfom, forkortet til NHL

Lymfom kan forekomme i alle aldre

Lymfom kan forekomme i alle aldre. Hodgkins lymfom er mere almindelig hos unge voksne i alderen seksten og fireogtredive. Det kan også forekomme hos personer i alderen 55 år og ældre. NHL er mere tilbøjelige til at forekomme også hos ældre mennesker. Selvom Lymfom er en af ​​de mest almindelige typer af blodkræft i europæere, kan det forebygges ved omhyggelig opmærksomhed på sundhed og kost. Følgende er nogle tips til at hjælpe med at forebygge lymfeknude.

Hvordan undgår lymfeknude. Undgå overdreven tobak og cigaretter forbrug.
Hvordan undgår lymfeknude. Undgå overdreven tobak og cigaretter forbrug.

  1. Skift din kost. Kost spiller en stor rolle i en persons helbred og velvære. En dårlig kost fratager kroppen af ​​vigtige vitaminer og mineraler for normal vækst og foryngelse. Forskning har vist, at øget indtag af grøntsager kan hjælpe med at forhindre NHL. Udvikle den praksis at have en servering af grøntsager to gange om dagen, dagligt.
  2. Undgå overdreven tobak og cigaretter forbrug. Tobak og alkohol dræner ilt i kroppen. De har også sænke kroppens immunforsvar, hvilket vil forhindre lymfesystemet kan fungere optimalt i fældefangst fremmede partikler, der invaderer din krop.
  3. Hold dig inden din normale vægt. Fedme er en anden faktor, der kan medføre lymfom. Ordentlig kost og motion for at opretholde en normal vægt efter din krop størrelse og højde vil øge dine chancer for ikke at udvikle lymfom.
  4. Boost dit immunforsvar. Der er flere måder, du kan styrke dit immunforsvar. Den ene er i at indgå i fysiske aktiviteter, der vil øge din iltoptagelse. Du kan også drikke mere vand, når du udfører fysiske aktiviteter og spille en sport eller motion. Vand kan skylle ud toksiner og levere den kredsløbssygdomme med mere ilt. Du bør også tage C-vitamin kosttilskud regelmæssigt, hvis du ikke kan få C-vitamin fra frugt og grøntsager. Undgå folk med hoste og forkølelse, og sørg for. Hold varmen i koldt vejr. Udnyt den gavnlige tidlige morgensol at hjælpe med at øge dit immunsystem.
  5. Hold dig aktiv og få mere frisk luft. Motion og opholder udendørs i det gode vejr vil holde dig i godt helbred. Frisk luft vil gøre dig godt efter at være buret inde i mange timer inde i en aircondition kontor og hus. Opholder fysisk aktiv er til gavn for alle dine interne organ systemer og gør dem til at fungere ordentligt.

Få en regelmæssig kontrol op og opretholde en sund livsstil

Få en regelmæssig kontrol op og opretholde en sund livsstil. At være glad og sund gøre underværker for kroppen selv dyre medicin ikke kan give. Vær forsigtig, når behov og spise i moderate mængder. En livsstilsændring kan skabe velvære i kroppen, inde og ude.