E2h

Sådan at børste dit barns tænder

God tandhygiejne er vigtigt, og da vaner dannes i barndommen ofte bo lægger alle gennem hele livet, smarte forældre begynde at lære deres børn at tage sig af deres tænder fra en meget ung alder. Selv baby tænder har brug for daglig pleje og opmærksomhed.

Trin 1

Pleje af dit barns første tænder. Mens de første par tænder ikke kræver tandbørstning og brug af tandtråd, bør de tørres efter fodringer med en fugtig vaskeklud eller et stykke gaze. Derudover bør babyer aldrig lagt i seng med flasker af mælk eller juice, da tilstedeværelsen af ​​disse væsker sidder i et barns mund, da de sover kan fremme forfald. Det er langt bedre at lægge din baby ned med en flaske almindeligt vand eller en sut, som er tandlæge-godkendt.

Trin 2

Føre tilsyn små, når de Brush. Kids typisk ikke børste grundigt, indtil de er mindst seks, så forældre bør være klar til at hjælpe yngre børn med deres tandhygiejne. Ved at give både instruktion og opmuntring, kan du hjælpe dine børn til at være stolte af deres store, lyse smil!

Trin 3

Sådan at børste dit barns tænder. Pleje af dit barns første tænder.
Sådan at børste dit barns tænder. Pleje af dit barns første tænder.

Vælge den rigtige børste. Børns tandbørster bør have bløde børstehår og være dimensioneret for deres små munde. Med den brede sortiment af farverige pensler tilgængelige i butikker, er der sikkert være nogle, der appellerer til alle børn.

Trin 4

Forstå vigtigheden af fluorid. De fleste tandlæger anbefaler, at børn børste med en god kvalitet fluortandpasta, og nogle kan også rådgive i-office fluorid behandlinger for yderligere beskyttelse. Tandpasta er nu tilgængelig i en nice række børnevenlige smag, sikker på at behage selv de mest kræsne børn.

Trin 5

Brug ikke for meget tandpasta. Børn behøver kun en lille mængde tandpasta - omkring en ært ising vil gøre. For meget øger chancerne for, at dit barn vil sluge tandpasta, der bør undgås.

Trin 6

Indstil en timer. De fleste børn (og voksne, også!) Tendens til at afslutte børste deres tænder på mindre end et minut, men tandlæger anbefaler 2-3 minutter for at være sikker på, at alle tænder ordentligt få rengøres. Ved at sætte en timer, få børn til at børste grundigt. Et godt alternativ til en timer, er at spille musik, mens du børster - typisk børste tænder for længden af ​​en sang er om ret.

Trin 7

Føre tilsyn små, når de brush. Vælge den rigtige børste.
Føre tilsyn små, når de brush. Vælge den rigtige børste.

Praktisere god form. Hold tandbørsten i en 45 graders vinkel i forhold til tandkødsranden, børste hver af dit barns tænder i en blid, cirkulær bevægelse, og sørg for at børste forsiden, bagsiden, og tyggeflader af hver tand. Det kan hjælpe til at starte på den ene side og arbejde din vej til den anden, den ene tand ad gangen, for at være sikker på, at ingen tænder ignoreres i renseprocessen.

Trin 8

Rens dit barns tunge og indersiden af kinderne, også. For en generel sund mund og frisk ildelugtende ånde, børste forsigtigt dit barns tunge. Mange tandlæger anbefaler også børstning de indvendige overflader af kinderne.

Trin 9

Lad dit barn hjælpe. Målet er at lære dine børn at passe godt på deres tænder uafhængigt, så børn (selv småbørn) bør tilskyndes til at børste deres egne tænder. Indtil du er sikker på, at dine børn gør et godt stykke arbejde, vil du dog nødt til at følge op ved tandbørstning og tandtråd dine børns tænder efter de har taget deres tur.

Trin 10

Glem ikke at bruge tandtråd. Rutinemæssig brug af tandtråd skal påbegyndes så hurtigt som børn har to tænder, der rører ved hinanden. Tandtråd hjælper med at fjerne plak og madrester, at hvis uforstyrret, kan forårsage huller i tænderne. Tandtråd kan være vanskelig for børn at mestre, og de fleste har brug for hjælp, indtil de er otte eller ni, men det er en vigtig vane at etablere. Hvis dine børn har svært ved at manøvrere traditionel tandtråd, kan du ønsker at prøve en dental Flösser, der har en lang håndtag meget som en tandbørste.


Sunde tænder og tandkød er en vigtig del af et godt helbred, så forældre er klogt at hjælpe deres børn til at etablere en god tandbørstning vaner ung. Vær sikker på, at de børste mindst to gange om dagen - morgen og før sengetid - men det er endnu bedre, hvis de lærer at børste efter måltider, så godt. Ud over at tandbørstning og tandtråd regelmæssigt, bør børnene besøge en pædiatrisk tandlæge ved deres første fødselsdage, og to gange om året efter, at der for rutine check-ups og professionelle rengøring.