E2h

Sådan at gendanne fra en højre hjernehalvdel slagtilfælde

Et slagtilfælde kan have nogle ødelæggende virkninger på din krop

Et slagtilfælde kan have nogle ødelæggende virkninger på din krop. Forskellige dele af hjernen styrer forskellige dele og systemer i kroppen. Et slagtilfælde, der opstår på den ene del af hjernen normalt påvirker den modsatte side af kroppen. En højre hjernehalvdel slagtilfælde kan forårsage lammelse i venstre side af kroppen, som kaldes venstre hemiplegi. Det kan også påvirke din evne til at måle afstande, tab af øje-hånd koordination. Du kan også lide midlertidigt tab af hukommelse, og vil have en tendens til at ignorere noget, der ligger og forekommer på den venstre side af kroppen. Du kan også opleve impulsiv adfærd efter en højre hjernehalvdel slagtilfælde.

Med de rigtige rehabiliteringsprocedurer kan virkningerne af et slagtilfælde skal overvindes, og den person kan lære at leve et normalt liv igen. Nedenfor er nogle af de ting, du skal gøre for at komme ud af en højre hjernehalvdel slagtilfælde.

  1. Din sansning er en af de ting, der vil blive berørt, når du havde en højre hjernehalvdel slagtilfælde. Du vil være i stand til at måle afstande. Du vil også have lammelse i venstre side af kroppen, som kan påvirke dine bevægelser. For din sikkerhed, bør dit hus være re-arrangeret. Clutter bør undgås, og møbler holdes på et minimum for at støtte din mobilitet, som du vil have tendens til at støde ind i ting.
  2. Accepter det faktum, at det vil tage lang tid for dig at få kontrol over det meste af din krop fungerer, især på venstre side af kroppen. Arbejde tæt sammen med dine behandlere for at få styrken tilbage på din højre side og lære at bruge og komme tilbage de evner fra din venstre side.
  3. Anerkender og accepterer, at du vil blive ramt af hukommelsestab, der kan være midlertidig. Spørg din familie til at lære dig at genkende objekter og hvad de er for. De vil spille en meget vigtig rolle i din genoptræning. Du vil begynde fra bunden og begynde at lære som et lille barn. Du lærer også, at det vil tage tid, før du får din hukommelse tilbage og skal være meget tålmodig, som du forsøger at re-lære alle de ting, du har glemt.
  4. Visionen på din venstre øje kan gå tabt. Det forværrer din følelse af opfattelsen af afstand og dybde. Som din pårørende ved, hvad de skal gøre, så spørg dine familiemedlemmer og venner til at hjælpe dig ved at nærme dig fra højre hvor visionen ikke forringes. De bør også give dig ting til din højre side, hvilket er den gode side. Du skal lære at dreje hovedet mod venstre mere for at øge dit perifere syn på begge sider.
  5. Som du vil have tendens til helt at glemme alt om din venstre side, som du ikke kan vide, at din venstre side er lammet, bør du jævnligt mindet om at udøve din venstre arm og hånd, og din venstre ben og fod. Du er nødt til at få de motoriske færdigheder på din venstre side tilbage. Din koordination vil lide på venstre side, som du lærer at bruge det igen. Spørg din støtte gruppe for at minde dig hele tiden og omdirigere nogle af de større aktiviteter over din venstre side.

Det vil tage lang tid at komme ud af en højre hjernehalvdel slagtilfælde

Sådan at gendanne fra en højre hjernehalvdel slagtilfælde. Din sansning er en af de ting, der vil blive berørt, når du havde en højre hjernehalvdel slagtilfælde.
Sådan at gendanne fra en højre hjernehalvdel slagtilfælde. Din sansning er en af de ting, der vil blive berørt, når du havde en højre hjernehalvdel slagtilfælde.

Det vil tage lang tid at komme ud af en højre hjernehalvdel slagtilfælde. Koncentrer dig om at få det bedre og genvinde brugen af begge sider af din krop med ansættelse af hjælpere, der har kendskab i at yde pleje og behandling til offeret for højre hjernehalvdel slagtilfælde. Sørg for at du har en ledsager til at hjælpe dig på alle tidspunkter, som din krop justerer og genlære de ting, du plejede at gøre automatisk.