E2h

Sådan at lære om kræft i bugspytkirtlen diagnose proces

Bugspytkirtlen er en meget speciel organ i kroppen

Bugspytkirtlen er en meget speciel organ i kroppen, der udskiller forskellige typer af vigtige væsker og hormoner. Bugspytkirtlen kan skabe insulin, adrenalin, og selv mavesaft, der hjælper kroppen med at fordøje den mad, der er blevet spist. Et af de mest alvorlige problemer, at bugspytkirtlen kan støde på, er kræft i bugspytkirtlen. Her er hvordan du kan lære om kræft i bugspytkirtlen diagnose proces.

  • Slægtshistorie. En af de bedste måder at afgøre, om du skal få dig selv behandlet for kræft i bugspytkirtlen er ved at se på din families historie. Selv om familiens historie ikke vil være i stand til at bestemme klart og med absolut sikkerhed, om en person vil have kræft i bugspytkirtlen, er det normalt en god målestok for muligheden for, at nogen vil udvikle kræft i bugspytkirtlen.
  • Prøver. Dernæst har folk, der mistænkes for at have kræft i bugspytkirtlen ofte begynde deres diagnose proces med blod-og urinprøver. Disse opsamles og testes derefter for tilstedeværelse af forskellige forbindelser og kemikalier, der kan betyde at cancerceller er til stede i kroppen. Ud over blod-og urinprøver, kan biopsier i bugspytkirtlen endog tages, selvom biopsi er ofte den sidste procedure, der skal udføres og anvendes, når der foreligger flere beviser, at bugspytkirtlen kan have cancer. Ellers vil de fleste læger ikke udføre biopsi, selv om det kun er et minimalt invasiv procedure.
  • Barium svaler. En anden måde at afskrække og diagnosticere, om en bestemt person har kræft i bugspytkirtlen, er ved at anvende barium. The barium swallow er en teknik i medicin, hvor patienten for at tage i en opløsning, der har en lille mængde barium. Barium er synlig gennem et røntgenbillede, og gør det muligt for læger at se, om der er kræft i bugspytkirtlen, når barium opløsningen når maven.
  • CT og MR scanninger. En anden populær måde at diagnosticere kræft i bugspytkirtlen, er gennem anvendelsen af ​​CT-scanninger og MRI-scanning. CT-scanning dybest set er en højteknologisk x ray, der kombinerer flere scanninger i en computer, så at lægerne vil være i stand til at se det indre af kroppen tydeligt. MRI eller magnetisk resonansbilleddannelse, er en scanning, der gør brug af magneter for at få en visualisering af kroppen. Dette gør det også muligt lægerne peer tydeligt ind i kroppen og se efter tegn på tumorer eller kræft vækstrater.
  • Anden udtalelse. Hvis din læge fortæller dig, at du har kræft i bugspytkirtlen, kan du også overveje at få en second opinion fra en anden læge. Kræft i bugspytkirtlen er en meget alvorlig sygdom, og behandlingerne er dyre og kan være ganske smertefuldt. Før du starter behandlingen, bør du overveje at få en second opinion først, så du er sikker på, at du virkelig har kræft i bugspytkirtlen.


Sådan at lære om kræft i bugspytkirtlen diagnose proces. Bugspytkirtlen er en meget speciel organ i kroppen.
Sådan at lære om kræft i bugspytkirtlen diagnose proces. Bugspytkirtlen er en meget speciel organ i kroppen.

Endelig kan du prøve at læse op på symptomer på kræft i bugspytkirtlen, og prøv matche disse med din egen. Jo mere du ved, og jo mere du læse op på emnet, jo mere vil du vide om den diagnostiske proces.