E2h

Sådan at spise godt med en hvede allergi

En hvedeallergi virkelig kan begrænse din kost, fordi hvede og afledte produkter er vigtige ingredienser i mange former for mad. Følgende er nogle retningslinjer for, hvordan man kan spise godt, selv når der lider af denne betingelse.

  1. Skelne mellem hvede allergi og gluten allergi. De to lidelser kan være ret ens, da gluten findes i hvede. Men det er også til stede i byg, rug og havre. En af de identificerede allergener i gluten er gliadin. Sommetider mennesker med hvedeallergi rådes desuden til at ikke blot undgå hvede, men også at gå på en glutenfri diæt. Den slags mad kan du roligt indtage vil afhænge af, hvilken af ​​de to betingelser, du rent faktisk har. Dette kan kun nøjagtigt bestemmes af en læge.
  2. Læs etiketterne. Fødevareproducenter er forpligtet ved lov til at sætte ingredienserne i deres produkter på etiketten. De af os, der ikke rigtig sundhedsbevidste eller ikke lider af en fordøjelsesproblemer, ikke rigtig finde dette vigtige. Men det er meget nyttigt for dem med allergi. Må ikke bare stole på den prangende forsiden. Kør gennem tekstboksen på siden eller på bagsiden, der siger »Ernæring Fakta« eller »ingredienser«. Også holde øje med ingredienser som stivelse, klid og gluten. Hvis det har nogen af ​​disse tre, er det sandsynligt en hvede produkt.
  3. Stil spørgsmål. Sommetider hvede kan ikke være en vigtig ingrediens, men det kunne stadig være i maden i små mængder. I sådanne tilfælde kan etiketten eller emballagen ikke liste det som en ingrediens. For eksempel, gå du ind i et bageri og se efter rugbrød, og displayet siger '100% rug «. Så du føler dig sikker. Men hvad du ikke ved er, at nogle gange rugbrød kan have hvede drysses på toppen af ​​det. Det samme gælder for restauranter, hvor de ikke vise de ingredienser på menuen. Du har en allergi over for hvede. Du kan ikke råd til at være genert over at spørge, hvordan en fødevare du har bestilt, er forberedt.
  4. Vide, hvilke kerner kan være substitutter. Byg, rug og havre er de umiddelbare alternativer til hvede, men som nævnt ovenfor, kan du stadig nødt til at undgå disse, hvis du er blevet rådet til at gå på en glutenfri diæt. Andre kerner, der kunne være sikrere er ris, majs og hirse. Gluten er faktisk frigives fra kornet under formalingsprocessen. Det anbefales, så at du går til upolerede udgaver af kornet. Poleret hvide ris for eksempel vil have mere gluten end upoleret brun eller røde ris.

Sådan at spise godt med en hvede allergi. Skelne mellem hvede allergi og gluten allergi.
Sådan at spise godt med en hvede allergi. Skelne mellem hvede allergi og gluten allergi.

Da hvede væsentligt anvendes i fødevareindustrien fremstillingsindustrien, en god måde at nemt undgå det er at holde sig væk fra forarbejdede eller emballeret mad helt og spiser kun friske naturlige fødevarer.