E2h

Sådan behandler D-vitaminmangel

Vitamin D er et fedtopløseligt vitamin afgørende i den menneskelige kost

Vitamin D er et fedtopløseligt vitamin afgørende i den menneskelige kost. Sammen med calcium, er dette vitamin nødvendig for at opretholde sunde knogler. Men trods det faktum, at D-vitamin kan let findes i fødevarer, er der stadig millioner af mennesker, der er i risiko for D-vitaminmangel. Ifølge en undersøgelse offentliggjort af Doctor Michael F. Holick i The New England Journal of Medicine i 2007, er 30 til 50 procent af børn og voksne i Europa, i høj risiko for D-vitaminmangel. Worldwide, han anslår, at over en milliard mennesker er i risiko for D-vitaminmangel.

Sådan behandler D-vitaminmangel. Vitamin D er et fedtopløseligt vitamin afgørende i den menneskelige kost.
Sådan behandler D-vitaminmangel. Vitamin D er et fedtopløseligt vitamin afgørende i den menneskelige kost.

Så hvordan kan du behandle D-vitaminmangel? Her giver vi dig en guide.

1.. Genkende symptomer først. For at få behandlet, skal du først være diagnosticeret med D-vitamin mangel, og det er usandsynligt at ske med dig anerkende symptomerne. Desværre symptomerne på denne betingelse er ikke let genkendelig. I samme nævnte analyse konkluderer Holick at D-vitaminmangel er en af ​​de mest almindeligt ukendte medicinske tilstande, fordi uregelmæssigheder eller abnormiteter i knoglestrukturen ikke er let afsløres med det blotte øje. Nedenfor er de almindelige symptomer på D-vitaminmangel:

  • Bøjede ben og arme hos børn
  • Knoglesmerter
  • Muskelsvaghed
  • Vraltende gang

Sådan behandler D-vitaminmangel.
Sådan behandler D-vitaminmangel.

2.. Få en diagnose. Ligesom med enhver anden medicinsk tilstand, er det vigtigt at få et fast diagnose af D-vitaminmangel, før du bliver behandlet for det. Diagnose kræver en blodprøve og røntgenundersøgelse. Blodet vil blive testet for niveauet af blodplasma 25-hydroxy-vitamin, blodplasma calcium , og blodplasma parathyreoideahormon . Den røntgenundersøgelse vil afsløre eventuelle mønstre af uregelmæssigheder, abnormiteter og en grov optræden i knoglestruktur.

3.. Start behandling af D-vitaminmangel. Det første kursus i behandling for denne tilstand er at lægge op på vitamin D. For børn, en daglig administration af 4.000 IE af oral D-vitamin vil gøre det trick, herunder eksponering til sunde sollys. På tre til ni måneder vil eventuelle knogleabnormaliteter forårsaget af rakitis forsvinde.

Hos voksne kan kuren for osteomalaci, det udtryk bruges til D-vitamin mangel hos voksne, der behandles med daglig indtagelse af 2.500 IE vitamin D for omkring tre måneder. Efter denne periode, niveauer af blodplasma 25-hydroxy-vitamin, blodplasma calcium , og blodplasma parathyroidhormon skal vende tilbage til deres normale værdier.

Dog kan D-vitaminmangel stadig forekomme, selv hvis din kost indeholder fødevarer, der indeholder D-vitamin Hvordan? Sollys er nødvendigt af kroppen til at behandle vitamin D. Så hvis du bor i de nordlige lande, hvor du får lidt sol eksponering, eller hvis du bor i solrige lande, men er tvunget til at bo inde og dækket hele tiden, så du kan være i fare for D-vitaminmangel.

Derudover er både børn og voksne rådes til at forbruge fødevarer rige på D-vitamin Disse omfatter mælk, ost, morgenmadsprodukter beriget med D-vitamin, ren levertran, laks, makrel, tun, sardiner, budding, oksekød lever og æg.