E2h

Sådan bruger du en neti pot

Lindre nasal allergi med netikander

Hvis du har fået så langt, har du sikkert allerede overvinde den brutto faktor. Lad os indrømme det. Vi alle havde en lignende første reaktion-"Nogen stikker en gryde med vand op hans næse og gør hvad?" EWWWWW. Og det måske eller måske ikke har hjulpet os til at lære at yogier har praktiseret (Jala) neti (eller nasal kunstvanding) i tusinder af år. Fordi efter alt, yogier, cool som de er, gør nogle ret mærkelige ting.

Hvad bringer de fleste mennesker rundt til tanken om at bruge en neti pot er nødvendighed, uanset i hvilken form, hun tager. Nogle mennesker dæk til behandling af kronisk sinus infektioner med runde efter runde af antibiotika. Andre bekymre sig om de langsigtede virkninger af de steroid næsespray, der mindsker deres symptomer på allergi. Netikander tilbyder stoffri, helt naturlige, omkostningseffektive lindring fra tilbagevendende nasal irritation. Og enhver sinus patient ved, at lindring ligesom der oversætter til en forbedret livskvalitet.

Den måde neti pot virker, er, at en saltvandsopløsning hældes op i næsen for at rydde nasale passager af slim og alt andet, der hænger rundt deroppe du jour (tænk støv, pollen osv.). Dette forhindrer slim fra sammenlægning i bihulerne, hvor det ville give de fuldendte ynglepladser for bakterier. Nogle mennesker bruger neti pot, når de føler en kold kommer på eller oplever symptomer, mens andre bruger det dagligt som en forebyggende. Så hvordan præcist gør en "hælder" vand op ens næse? Nå, her går vi:

 1. Først skal du have en nasal kunstvanding løsning. Du kan købe en, der er forberedte, eller du kan lave dine egne. Jeg foretrækker at lave min egen, fordi jeg kan nappe de procentsatser, der passer til min præference. Løsningen er en kombination af vand og rent ikke-salt tilsat jod (ingen Mrs Dash her). Procenterne er cirka:
  • 8 ounce varmt vand
  • ¼ tsk non-salt tilsat jod

  Sådan bruger du en neti pot. Først skal du have en nasal kunstvanding løsning.
  Sådan bruger du en neti pot. Først skal du have en nasal kunstvanding løsning.

  Husk, at foret i næsen er sart, så du ikke ønsker at være saltning det som du ville popcorn. Test vandtemperaturen med din finger og justere i overensstemmelse hermed, for varmt kan brænde og for koldt, er bare ikke behageligt. Bland godt, således at saltet er fuldstændigt opløst.

 2. Dernæst kommer at få det op i næsen del. Det er bedst at modtage personlig instruktion fra en erfaren praktiserende læge i denne teknik. Eller med andre ord,. Fra en anden end mig Du ønsker ikke at være at skabe en anden Crater Lake deroppe uden at vide, hvordan man får vandet ud igen. Men hvis du har besluttet at give det en gå på egen hånd, skal du sørge for at gøre dette over vasken eller badekarret eller udendørs (eller måske ikke, hvis naboerne er underholdende).

  Du har gjort dette et par gange før ved et uheld-tænke blind date-den eneste forskel er, at denne gang du kommer til at gøre det med vilje. Drej hovedet til siden, slippe dine hæmninger, og sæt neti pot tuden i din øvre næsebor. Hæv neti pot og ja, hæld saltvand ind i din næse. Den virkelige trick her er at slappe af. Husk, tyngdekraft er din ven: Lad tyngdekraften ply hendes magi. Pust ud af munden (i stedet holde vejret), da dette vil hjælpe dig til at slappe af. Når du slappe af, saltopløsningen strømmer ind i din næse, igennem den, og ud af det nederste næsebor. Hold din hage gemt med til at forhindre saltvandet i at gå ned på bagsiden af ​​din hals.

  Hvordan kan du fortælle, hvis du bruger neti pot korrekt? Når det gøres korrekt, er der næsten ingen sensation, da temperaturen i vandet er tæt på din kropstemperatur, og saltindholdet i vandet er det samme som det indvendige af din nasal passage.

 3. Hæld en god mængde gennem det ene næsebor og derefter følge samme procedure med det andet næsebor.
 4. Når du er færdig, skal du fjerne eventuelt resterende vand fra næsen. Vejrtrækning ud af næsen i hurtig gentagelse er en god måde at gøre dette. Hold ikke nogen af ​​næseborene lukket, da dette kunne sende vand ind i et område, der ikke tør let. Hvis du bruger en væv, hold det let udenfor næsen. Endelig kan du ønsker at bøje sig frem og drej hovedet fra side til side for at være sikker på at du har fjernet alt vand.

Lindre nasal allergi med netikander. Dernæst kommer at få det op i næsen del.
Lindre nasal allergi med netikander. Dernæst kommer at få det op i næsen del.

Skulle du oplever smerte eller stikkende fornemmelser, er der to sandsynlige syndere:

 • Vandtemperaturen. Hvis vandtemperaturen er enten for varmt eller for koldt, kan du opleve ubehag. Sigt efter en lunken temperatur, og husk at teste vandet først med fingeren.
 • Nasal kunstvanding Løsning: Sørg for, at din løsning blandes grundigt ved omrøring godt. Enten for lidt eller for meget salt vil ende stikkende næsen.

Husk nu, behøver du ikke at skrive en billedlig på Facebook, du bare nødt til at gøre den gerning en gang om dagen i privatlivets fred for dit eget hjem. I det mindste, kan en neti pot lindre endeløs post-nasal drop og ledsagende ubehag. Og når du får teknikken ned, du ved aldrig, hvad der kan ske. Nogle praktiserende læger tror, ​​at (Jala) neti praksis påvirker den sjette chakra (eller tredje øje), som hjælper med at vække højere bevidsthedstilstande. Og selv hvis din bevidsthed oplever ikke oplysning, din nasal passager vil!