E2h

Sådan bruger du et termometer


Din krop temperatur er en god indikator for dit helbred. Hvis det er for højt, er det et tegn på, at din krop kæmper off sygdom. Kontroller at se, om du har en feber ved at følge disse trin på, hvordan man bruger et termometer.

Trin 1

Afgøre, hvilken type termometer du bruger. Der er flere forskellige typer af termometre, som du kan bruge til at tage din temperatur. Der er den traditionelle glas termometer. Det har en lille rød linje indersiden af ​​det, der stiger og falder i henhold til din temperatur. Der er mere moderne digitalt termometer, som har en metalspids, der læser din temperatur og en skærm, der fortæller dig din temperatur. Og der er et utal af panden og øre termometre (for det meste bruges på børn), der bruges ligesom en digital termometer. Den type termometer du har, vil diktere dens brug, så skal du vide, hvilken slags du bruger.

Trin 2

Sådan bruger du et termometer. Afgøre, hvilken type termometer du bruger.
Sådan bruger du et termometer. Afgøre, hvilken type termometer du bruger.

Forbered termometer. Før du bruger termometer, skal du forberede det. Uanset om det er gammelt eller nyt, bør du altid rengøre og sterilisere termometer, før du bruger den. Nogle termometre komme med engangsspidser at din smide ud efter hver brug, hvilket er en anden mulighed for at holde dig og alle andre, der bruger den samme termometer kim-fri.

Når termometeret er ren, bliver du nødt til at sikre den er klar til brug. Hvis du bruger en glas termometer, giver det en rigtig god ryste. Dette vil "nulstille" den røde linje inde i den. Den er klar, når temperaturen linje falder til under 96 grader. Hvis du bruger et digitalt termometer, tænde den. Sørg for, at der ikke er nogen fejlmeddelelse, og at batterierne ikke skal udskiftes.

Trin 3

Termometret. Når termometeret er klar til brug, indsætte det i munden. Det skal sidde under tungen, hvilket vil kræve, at du indsætte termometeret mere end halvvejs ind i munden. Det er fint at hvile tungen på termometeret, når det er inde i munden.

Trin 4

Trin 1. Forbered termometer.
Trin 1. Forbered termometer.

Lad termometer til at tage en nøjagtig måling. Termometeret vil kræve en lille smule tid til at læse din temperatur, når det er inde i munden. Selvfølgelig varierer det afhængigt af i hvilken type termometer du bruger. Hvis du bruger et glas termometer, skal det sidde under tungen i 3-5 minutter. Digitale termometre kan tage præcise temperaturmålinger meget hurtigere. Bare vent indtil termometret bipper, og derefter fjerne det fra din mund. (Dette bør være cirka 20 sekunder, maks.).

Trin 5

Læs temperatur. Umiddelbart efter fjernelse af termometeret fra munden, er du nødt til at læse din temperatur. På glas termometer, skal du følge den røde linje opad, indtil den stopper. Læs derefter nummeret ved siden af ​​den. Det vil sandsynligvis være en række med en decimal i det, ligesom 98,8, eller 101,2. Hvis du bruger en digital termometer, at finde ud af din temperatur er så let som at kigge på skærmen. For begge typer af termometer, vil din temperatur kun være synligt i et par sekunder, før det forsvinder (digital) eller begynder at falde på grund af lufttemperaturen (glas). Så fjerne og læse termometret hurtigt hver gang du bruger det til de mest nøjagtige temperaturmålinger resultater.