E2h

Sådan diagnosticere enterocolitis

Har du haft kvalme

Har du haft kvalme, opkastning eller diarré, som kan ofte indeholde blod? Har du har en konsekvent høj feber, mavekramper og / eller hævelse, vejrtrækningsbesvær på grund af smerter og ekstrem træthed? Hvis det er tilfældet, er det muligt, at du kan blive ramt af en form for enterocolitis. Enterocolitis betyder, at dine små og store tarmene er betændte grund af en bakteriel infektion. Mens den præcise årsag til denne tilstand ikke er kendt, nogle af de medvirkende faktorer, der forårsager enterocolitis spiser eller drikke forurenet mad og vand, spise mad, der ikke er forberedt eller opbevares korrekt og spædbørn født for tidligt.

Diagnosticering enterocolitis kan være lidt tricky, da symptomerne kan være magen til andre mere alvorlige medicinske tilstande. Din læge vil sandsynligvis først give dig en fysisk undersøgelse, som indebærer kontrol for hævelse, følsomhed og eventuelle usædvanlige markeringer såsom udslæt på maven. En blodprøve vil være den næste fase i at diagnosticere denne infektion. En blodprøve gives at måle niveauet af antistoffer i blodet, og vil hjælpe med at bestemme, om en bakteriel infektion er til stede. En taburet test kan også gives til at kontrollere for tarmbakterier.

Sådan diagnosticere enterocolitis. Har du haft kvalme.
Sådan diagnosticere enterocolitis. Har du haft kvalme.

Det er muligt, at disse standard blod og afføring tests vil være ufyldestgørende som så ville kræve yderligere test for at diagnosticere problemet. Hvis dette er tilfældet, vil have en x-ray være den næste fremgangsmåde. Generelt vil enten en abdominal, nyre, blære og / eller urinledere røntgen være preformed afhængig af, hvor hævelse og ømhed er. Hvis der er nogen fundne abnormiteter, som kan skubbe eller vokser på de små og store tarmene, kunne det betyde enterocolitis.

Et par andre typer af tests, der kan bruges til at diagnosticere enterocolitis er barium x-ray, CT scanning og som en sidste udvej en koloskopi. En barium x-ray er preformed ved at indtage en særlig væske, som vil give lægen en bedre visning af tyndtarmen og tyktarmen. Hvis x-ray skal tages af tyktarmen, vil en barium skal administreres. Du vil ikke få lov til at spise eller drikke noget efter midnat dagen før barium x-ray er at være preformed. CT-scanninger er givet, så lægen kan få et detaljeret billede af de smittede indvolde og organer i kroppen med henblik på at diagnosticere infektion og for at udelukke andre mere alvorlige problemer. En koloskopi vil kun blive anvendt, hvis der blev fundet anormaliteter på eller omkring din kolon i en CT-scanning.

Enterocolitis er en behandlelige tilstand, så længe du få en præcis diagnose fra en læge ved det første tegn på et problem. Hvis venstre ubehandlet, kan det føre til flere komplikationer nede ad vejen.