E2h

Sådan diagnosticere overspisning

Binge spise er en spiseforstyrrelse, hvor en person bruger en masse af fødevarer inden for en kort periode. Det er normalt påvirker unge kvinder, og er bundet til deres krop image samt intense følelser.

Her er måder at diagnosticere overspisning:

Sådan diagnosticere overspisning. Spise en stor mængde mad i en kort tid.
Sådan diagnosticere overspisning. Spise en stor mængde mad i en kort tid.

  • Spise en stor mængde mad i en kort tid. En binge Æderen vil ikke pace sig selv, når det kommer til måltider, men vil kram munden i et forsøg på at straks trøste sig fra stress. Hurtig forbrug betyder også hun vil ikke engang smage fødevarer eller få glæde af det.
  • Food lageropbygning. En patient vil gemme et hemmeligt stash af snacks i hendes værelse. Hvis du finder et lager af snacks skjult i hendes skab og skab eller under sengen, er det et tegn på, at hun har en spiseforstyrrelse. Hvad gør dette værre er, at i mangel af køleanlæg, vil hun købe snacks, der er fyldt med konserveringsmidler, der præsenterer et lavt næringsstof, kemisk mættet kilde til mad. Disse fødevarer er sædvanligvis rig på kulhydrater, såsom slik, chokolade og brød.
  • Spise mad i hemmelighed. En binge Æderen vil forsøge at undgå at gøre opmærksom på hendes tilstand ved at foregive at spise normalt foran andre mennesker, men vil slugten, mens alene i et rum. Dette vil ske især efter allerede at vide at spise mindre og langsommere, og efter stirrer fra andre under måltid gange. Binge eaters er selv bevidste om deres lidelse, men kan ikke styre sig selv således de forsøger at skjule deres skam, da de desperat kæmper med deres situation.
  • Gorging på mad i tider med stress. For en binge eater, er mad bundet op til følelser af komfort og lykke. I tider med angst, vil hun forsøge at opløfte sig selv ved at spise hendes livret. Hvad værre er, overspisning sig selv skaber en følelse af stress, selvlede og skyldfølelse, og en binge Æderen vil kun spise mere for at trøste sig selv.
  • Spise mad bringer kun følelsesløshed. På grund af den aftagende udbyttes lov, spise mad efter sult og appetit er mæt vil ikke længere bringe en følelse af tilfredshed. Men en binge Æderen vil fortsætte med at spise, tager væk angst og efterlader kun følelsesløshed.
  • Spise fødevarer trods en følelse af fylde. For en binge eater, er at spise ikke længere om at reagere på en appetit, men et forsøg på at lindre nød. Dette vil fortsætte, selv når maven er fyldt helt op.
  • Alvorlige affektive lidelser. En binge eater er kendt for at være depressive, besat med kropsbillede, og selvmordstanker. Hun føler en konstant indre spænding, som kun fødevareforbrug kan frigive. Nogle har brugt en stor del af livet i forsøget på at styre deres vægt og er blevet desperate. Deres helbred er yderligere belastet af deres kostvaner, hvilket fører til diabetes, hjertesygdomme og andre former for organsvigt og nedsat energi.


Hvis en person er diagnosticeret med binge spise, bringe hende til en specialist for at bekræfte diagnosen og begynde behandling. Syge kan vælge fra en bred vifte af terapi, herunder gruppemøder.