E2h

Sådan gendanne fra en afhængighed

Afhængighed er en tilbagevendende hjernesygdom, der kan behandles

Afhængighed er en tilbagevendende hjernesygdom, der kan behandles. En narkoman har en meget stærk trang, normalt for narkotika og alkohol, selv om dette ikke er den eneste form for afhængighed. Du kan være afhængige af mad, shopping, arbejde, pornografi, hasardspil, selv internettet. Det er ligegyldigt, hvad objekt, du er afhængige. De problemer og forandringer, der sker i dig, er af stor bekymring. En afhængighed er en lidelse, der skal behandles så hurtigt som muligt. Når du indser, at du har en afhængighed, og du ønsker at være fri for det, du er på vej til helbredelse. Her er de ekstra skridt, du kan tage for at hjælpe dig med at gendanne fra en afhængighed.

Indrøm, at du har en afhængighed

Sådan gendanne fra en afhængighed. Indrøm, at du har en afhængighed.
Sådan gendanne fra en afhængighed. Indrøm, at du har en afhængighed.

Indrøm, at du har en afhængighed. Enhver form for afhængighed er et problem og en stor kilde til bekymring. Indrømme, at du har dette problem, og din vilje til ikke at benægte det længere vil hjælpe dig til at starte din opsving lettere og hurtigere. Du kan finde løsninger på dit problem, når du kender den egentlige årsag.

Søge professionel hjælp

Søge professionel hjælp. Læger, professionelle rådgivere og terapeuter vil være i stand til at hjælpe dig med klare. Du vil blive undervist den rigtige måde at håndtere abstinenssymptomer og give dig vejledning om, hvordan til at udarbejde en handlingsplan mod din opsving. Det kan omfatte rådgivning sessioner, gruppe aktiviteter og medicinsk intervention.

Plan for et tilbagefald

Plan for et tilbagefald. Gendannelse fra en afhængighed er en langsom, besværlig opstigning. Eksterne kræfter kan bidrage til langsommelige din opsving. Peer tryk er en medvirkende faktor. Din fortsatte forening med venner, der også har en form for afhængighed eller anden kan hindre dine fremskridt. Du kan også være kontinuerligt udsættes for de situationer, der førte til din afhængighed, der kan gøre dig svajer mellem at gå tilbage til dine gamle vaner eller sparke dem.

Stick med din plan

Stick med din plan. Udarbejd en liste over strategier med hjælp fra din læge eller terapeut. Dine strategier bør omfatte, hvordan man kan undgå situationer, hvor du vil blive konfronteret med årsagerne til din afhængighed. Du bør også have en plan for, hvordan at adskille fra venner, der er afhængige. I alle faser af din opsving, bør du have et mål på plads. Det bør være mildt udfordrende på første og skulle gradvist stige som du går længere op ad stigen.

Ændre din livsstil

Afhængighed er en tilbagevendende hjernesygdom, der kan behandles. Søge professionel hjælp.
Afhængighed er en tilbagevendende hjernesygdom, der kan behandles. Søge professionel hjælp.

Ændre din livsstil. Gamle vaner er svære at bryde som man siger. Planlægger at oprette en ny dig. Du bør udvikle nye venskaber og møde nye mennesker. Undgå at hænge ud på steder, hvor afhængighed er udbredt. Vælge nye steder, hvor du kan møde dine nye venner. Skift til en ny kost og spise mere sund mad. Udøver og holde aktiv vil fjerne giftstoffer fra kroppen hurtigere. Du vil begynde at føle sig bedre og tænke rationelt. Du vil også føle gladere og mere følelsesmæssigt stabil og din krop tilpasser sig din nye rutine.

Stol på dig selv og din plan

Stol på dig selv og din plan. Du har gjort de indledende trin, når du har lavet en plan for at komme fra din afhængighed. Du har søgt personlig rådgivning og få dem hjælpe dig med at udarbejde din genopretningsplan. Nu er du nødt til at stole din plan og se det igennem til sidst.

Recovery fra en afhængighed vil tage tid

Recovery fra en afhængighed vil tage tid. Holde ud og ikke afviger fra dit kursus. Udvis tålmodighed og benytte sig af alle de tjenester, der er tilgængelige til at hjælpe dig med at genoprette fra din afhængighed. Held og lykke.