E2h

Sådan genkende tegn på autisme

Autisme er en udviklingsforstyrrelse til stede ved fødslen

Autisme er en udviklingsforstyrrelse til stede ved fødslen. Men mens de fleste babyer med autisme fungerer som normal som børnene deres alder, på et tidspunkt, vil de vise udviklingsmæssige forsinkelser og synes at sakke agterud andre børn. Autisme er normalt diagnosticeres i en alder af tre. Men den tidligere det opdages, jo bedre kan behandles. Så hvis du er en forælder, er det vigtigt for dig at kende de tegn og symptomer på autisme og opdage sygdommen så tidligt som du kan. Her er nogle af de tegn.

Sådan genkende tegn på autisme. Har ingen social interaktion.
Sådan genkende tegn på autisme. Har ingen social interaktion.

  • Har ingen social interaktion. Et barn med autisme ser ud som om han har en verden af hans egen. Han reagerer ikke på lyd, hans navn, eller kurrende. Han spiller ikke med andre, smil, bølge farvel, efterligne ansigtsudtryk, eller plapre at få folks opmærksomhed. Et barn med autisme synes at holde nogen interesse i mennesker. I virkeligheden, når et barn omkring ham skriger, er han uforstyrret og ikke deltage i klynkende som de fleste børn gør.
  • Har ingen øjenkontakt. Et barn med autisme undgår og ikke få øjenkontakt. I modsætning til andre babyer, er han heller ikke visuelt følgende objekter.
  • Har forsinket kommunikation dygtighed. Han kan lære et par ord, men på et bestemt tidspunkt, vil han have svært ved at samle op et nyt ord, mister de ord, han har lært, eller vil stoppe taler helt. Et barn med autisme har også mærkelige tale mønstre og erfaringer svært at forstå sproget. Hans ikke-verbal kommunikation færdigheder er også berørt. Han behøver ikke pege på ting eller bølge-og finder det vanskeligt at udtrykke sig. Og når han lærer at tale igen, et barn med autisme er enten monotont eller sing-songy.
  • Kan lide rutine. Et barn med autisme viser en gentagen adfærd. For eksempel vil han gøre de samme ting igen og igen og vil blive desorienterede, hvis en lille ændring er lavet i hans rutine. Han er også meget bestemt med ting og organiserer dem på en bestemt måde. Der er også et ord at han kan lide at sige gentagne gange selv uden at kende dets betydning. Et barn med autisme har gentagne bevægelser som hånd-flagrende og rokkende.
  • Engagerer sig ikke i en foregive-spil. De fleste børn efterligne andre bevægelser, toner eller udtryk. Et barn med autisme, dog ikke. Han er mere sandsynligt indhold på egen hånd. Han reagerer ikke, når der bliver talt til, optræder som om han ikke kan høre.

Finde nogen af ​​disse tegn i dit barn kan ikke endeligt indikere at han har autisme. Faktisk kan et barn med autisme ikke påvise alle disse tegn. Men det er bedre at være sikker. Så hvis du bemærker nogen af ​​disse tegn i dit barn, skal du straks tale med din børnelæge til at gøre en screeningtest. Hvis prøveresultaterne viser, at dit barn er faktisk har autisme, vil du blive henvist til en specialist. Dit barn vil derefter gennemgå visse behandlinger til at korrigere de udviklingsmæssige forsinkelser. Et barn med autisme kan leve et normalt liv, og jo hurtigere du gør en indsats, jo større hans chancer for at leve normalt er.