E2h

Sådan genkender testikelkræft

Testikelkræft er relativt almindeligt

Testikelkræft er forholdsvis almindelige. Det slår 1 i omkring 20.000 mand, som regel i alderen mellem 20 og 54.. Der er dog tilfælde, hvor spædbørn og ældre mænd bliver diagnosticeret med denne lidelse. Dens årsager er stadig uafklaret, men statistikken viser, at genetik (familie historie og etnicitet) spiller en stor hånd i, hvor meget risiko en mand for denne type kræft. Her er den gode nyhed: testikelkræft er meget behandles og helbredes, selvom en mands levetid risiko for at erhverve det er omkring 1 ud af 300, hans chancer for at dø af det sænker til en stejl 1 i 5000. Som med mange andre sygdomme, er tidlig påvisning nøgle: den tidligere testikelkræft er diagnosticeret, jo bedre er chancerne for at blive helbredt med en let og hurtig restitutionstid. Det er sagt, hvad er tegn og symptomer på testikelkræft?

Først og fremmest

Først og fremmest er det vigtigt, at du lærer, hvordan du udfører Testikel Selvprøvelse (TSE). Du kan gøre det selv, eller få din partner gøre det for dig. Det bedste tidspunkt at udføre dette er under eller efter et varmt bad eller brusebad, når pungen er mest afslappet. Også, det er bedst at administrere dette på månedsbasis. For at udføre TSE, bare at rulle testikel forsigtigt mellem tommel-og fingrene på begge hænder. For at være mere specifik, placere dine tommelfingre på toppen af ​​testikel og fingrene under og bag det. Mens du gør dette, hvad skal du være på udkig efter?

Små hårde klumper

Sådan genkender testikelkræft. Testikelkræft er relativt almindeligt.
Sådan genkender testikelkræft. Testikelkræft er relativt almindeligt.

Små hårde klumper. Normalt kan disse former for klumper findes på forsiden af ​​testikel. Også være forsigtig med ikke at forveksle epididymis (en lille, komma-lignende snor-lignende rør, der gemmer og transporterer sæd) for en klump. Anyway, det er altid bedst at fejle på siden af ​​forsigtighed. Hvis du føler en sådan klump konsultere din læge. Bemærk dog, at klumper ikke automatisk pege på kræft.

Ændring i den måde testikel føles. Hvis du føler som hvis din testikel føles tungere eller har en anden konsistens, så har det tjekket med det samme.

Forstørret testikel. Observere, hvis din testikel synes at være større, hvis det gør, så igen er det bedst at få det tjekket så hurtigt som muligt.

Bortset fra at udføre TSE

Bortset fra at udføre TSE, en anden vigtig symptom på testikelkræft se på, er en konstant, kedelig smerte i lænden, i lysken eller i maven området. Denne smerte yderligere kunne forårsage kvalme eller opkastning. Hvis du oplever disse, skal du kontakte din læge straks.

Som tidligere nævnt, testikelkræft er meget helbredes

Bortset fra at udføre TSE. Som tidligere nævnt, testikelkræft er meget helbredes.
Bortset fra at udføre TSE. Som tidligere nævnt, testikelkræft er meget helbredes.

Som tidligere nævnt, testikelkræft er meget helbredes. En person testin positive for dette ville have til at gennemgå orchiektomi eller operation for at fjerne det angrebne testikel. Denne procedure sker sædvanligvis på en ambulant basis. Efter operationen, vil personen nødt til at gå til opfølgning lægeundersøgelser for lægen at kontrollere, om alle tegn på tumor er væk. Dette er fordi undertiden testikelkræft kan sprede sig til andre områder af kroppen, oftest til lungerne eller maven.

Altid være bevidst om din helbredstilstand, tage alle nødvendige skridt for at bevare et godt helbred, og husk, at du altid skal være opmærksom på, hvad der er op med din krop. Her er til et godt helbred!