E2h

Sådan helbredelse loppebid

Hvis du har et kæledyr derhjemme

Hvis du har et kæledyr derhjemme, vil du sandsynligvis opleve loppebid på et eller andet tidspunkt. Loppebid kan være meget kløende og smertefulde. Hvis venstre ubehandlet, kan de være inficeret, og måske endda føre til ardannelse. Loppebid kan behandles på skadestuen, men du kan faktisk behandle dem selv derhjemme, enten med medicin eller hjem retsmidler.

Hvad skal du bruge:

  • Rindende vand
  • Sæbe
  • Hydrocortison
  • Antihistmaine (Benadryl eller noget andet mærke)
  • Bagepulver
  • Tea tree olie
  • Havregrød
  • Calamine lotion
  • Æble cider eddike
  • Citron skræl

Sådan helbredelse loppebid. Hvad skal du bruge.
Sådan helbredelse loppebid. Hvad skal du bruge.

Loppebid kan være meget hård, fordi lopper bruge deres kæber til at bide ind i din hud. Deres spyt indeholder også kemikalier, der forhindrer koagulation, og så din ville vil fortsætte med at bløde. Lopper også overføre forskellige sygdomme, herunder tyfus, byldepest, og de kan også overføre bændelorm larver gennem bid.

Hærdning loppebid gælder om at antihistaminer, hvis du er allergisk, rengøring såret, og behandle ville med aktuelle salver eller retsmidler. Her er et par tips.

Rens såret. Den første ting du skal gøre er rense såret. Brug en antiseptisk vask, hvis du ikke har rindende vand til rådighed. Hvis du har adgang til postevand, vask derefter grundigt med antimikrobiel sæbe og vand. Brug koldt vand, da det kan hjælpe med at lindre kløe.

Man kan også bruge tea tree olie at rense såret. Anvende dette ved hjælp af en vatpind.

Hvis du har et kæledyr derhjemme. Rens såret.
Hvis du har et kæledyr derhjemme. Rens såret.

Du kan også bruge en blanding af vand og æble cider eddike (2 dele vand med 1 del cider eddike). Anvende dette på dit sår til at tjene som en antiseptisk. Du kan også stejle citron peels i kogende vand natten over. Du kan enten hælde dem i en sprayflaske, eller ising på det sårede område med en ren vaskeklud. Bare vær sikker på ikke at anvende cider eddike på hud, der er åben og brudt, da det vil svie.

Behandl kløe. Du kan bruge Calamine lotion til at hjælpe med at lindre kløe sensation. Et alternativ ville være at skabe en pasta med bagepulver eller bagepulver. Anvende dette på og rundt om sårede område til at yde nødhjælp fra kløe.

Undgå at ridse. Modstå trangen til at ridse loppebid. Lopper efterlader afføring på huden lige efter bidende, og du kan få dem ind i såret.

Tag anti-allergi medicin. Du kan være allergisk over for insektbid, så tage antihistaminer for at være på den sikre side. Nogle eksempler er Claritin og Benadryl.

Tag antibiotika. Hvis du får feber, eller hvis såret alvorligt bliver fulgt, skal du konsultere en læge, som du måske har udviklet en infektion. Overvåg dit helbred for de næste to uger. Infektioner som murin tyfus tage en til to uger for at inkubere. Du bliver nødt til at tage oral antibiotika for omkring en uge, til at dræbe bakterier, at loppe kan have efterladt i såret.

Hvis du har mistanke alvorlige angreb i dit kæledyr, skal du rådføre sig med en dyrlæge for retsmidler og løsninger. Dette vil normalt indebære sæber, bade, og selv oral medicin for dit kæledyr. Hvis du får bidt, skal du sørge for at rense såret med det samme, og at søge læge, hvis du har mistanke om allergi eller infektioner.