E2h

Sådan skal du tage en temperatur

I dag tager en persons temperatur er ganske let med fremkomsten af digitale elektroniske termometre. Man behøver blot at indsætte det i øret, skal du trykke på en knap, og bratsch, temperaturen læsning er synlig på det digitale display. Men for dem, der har brug for at tage en persons temperatur ved hjælp af en kviksølv termometer, kan opgaven synes mere udfordrende end det egentlig er.

Brug af en kviksølv termometer til at tage en persons temperatur er temmelig meget opdelt i tre hovedtrin: forberedelse, ansøgning, og endelig læsningen af termometer. Alle disse trin er ganske let og hurtigt kan gøres uden behov for megen øvelse.

  • En hurtig advarsel. Kviksølvtermometre er stort set altid fremstillet af glas med en hul central linie, hvor kviksølvet er til stede. Vær opmærksom på, at glasset kan gå i stykker og at kviksølv er giftigt ved indtagelse eller hvis det kommer ind i ens øjne og hud. Håndter termometre med omhu og undgå at bruge dem til babyer eller meget små børn.
  • Forbered termometer. Start med at trække termometeret ud af sin plastichus, og med et stykke bomuld og nogle sprit, termometer er sølvfarvede metal spids steriliseres. Den del af termometeret er der, hvor varmen fra det menneskelige legeme udløser kviksølv til at stige så du kan bestemme, hvordan varm en person er. Tør det med den steriliserede bomuld og giver termometeret et par rystelser at lufttørre. Shaking giver termometeret til at "køle ned" og bosætte sig for en mere præcis aflæsning.
  • Brug termometeret. Typisk et termometer er placeret, metal-tip først i lommen på en persons armhule. Det anbefales, at armhulen er tør (så håndklæde personen lidt ned på forhånd). Spørg personen til at slappe af og forsøge ikke at bevæge sig rundt. Et termometer typisk skal være under armhulen for omkring fire minutter at registrere en nøjagtig måling. Efter fire minutter, træk blot termometeret fra armhulen. Det er nu klar til læsning.
  • Nogle voksne foretrækker at have termometeret placeres under tungen i stedet for armhulen. Mens dette kan synes mærkeligt for nogle, kan det faktisk give en mere præcis aflæsning af en persons temperatur. Termometeret bør steriliseres med alkohol (som tidligere nævnt) før påføring. Spørg den person til at åbne munden og løfte sin tunge. Termometret og få ham dække det fuldt ud med tungen. Sig til ham at lukke munden og holde stillingen i cirka tre til fire minutter. I løbet af denne tid, er det vigtigt at have den person, lå stille og afslappet. Husk på, at denne særlige termometer anvendelsesmetode bedst sker med voksne. Administrationen det på denne måde for børn kan betyde en katastrofe, som børn har tendens til at bide ned hvilket kan føre til brud.
  • Der er sådan en ting som en anal termometer, som engang var termometer valg anvendes til babyer. Denne type termometer påføres ved anus. Vær sikker på at du faktisk ikke ved hjælp af en ved en fejltagelse, hvis du planlægger at administrere termometeret mundtligt.
  • Læsning af termometeret. Hold termometeret tæt på dit ansigt og prøv at se, hvor sølv linje af kviksølv stopper ved siden af høje temperaturer markeret inde i glasset. Du bør være i stand til at se aflæsningen let. Hvis du har nogle problemer, så prøv forsigtigt rullende opad eller nedad termometeret, som lysreflekterende mod glasset kan være årsag til din problemer med at se aflæsningen.

Når du er færdig

Sådan skal du tage en temperatur. Nogle voksne foretrækker at have termometeret placeres under tungen i stedet for armhulen.
Sådan skal du tage en temperatur. Nogle voksne foretrækker at have termometeret placeres under tungen i stedet for armhulen.

Når du er færdig, igen med en smule af bomuld og sprit, swipe ned termometer og give det et par shakes at køle ned. Aflæsningen bør vise, at det er gået ned fra 96-graders-området. Glider tilbage i plastbeholderen og opbevares til senere brug.