E2h

Sådan undgår du et slagtilfælde


Et slagtilfælde kan have ødelæggende og permanente virkninger på en person. Og det er ikke bare ske for ældre mennesker - selv visse unge er i risiko for at få et slagtilfælde. Vær opmærksom på, hvordan du og dine kære kan undgå et slagtilfælde ved at følge disse forslag.

Trin 1

Sådan undgår du et slagtilfælde. Opretholde en god kropsvægt.
Sådan undgår du et slagtilfælde. Opretholde en god kropsvægt.

Opretholde en god kropsvægt. At undgå et slagtilfælde, være god til dit hjerte ved at holde din kropsvægt på et rimeligt niveau. Check ind den foreslåede BMI (body mass index) for din højde, alder og køn. Derefter arbejde på at opnå og vedligeholde denne vægt. Mindre kropsvægt bidrager til et sundere hjerte og sind, som begge kan bidrage til at forhindre et slagtilfælde.

Trin 2

Få masser af motion. Aerobe motion er også en god måde at undgå et slagtilfælde. Det holder dit blod bevægende og bidrager til din generelle sundhed. Målet for mindst en halv times rask aerob aktivitet om dagen, såsom gang, løb, cykling eller svømning. (Selvfølgelig taler altid med din læge, hvis du har nogen tidligere medicinske tilstande, der kræver en begrænset øvelse regime.)

Så meget som det er godt at udøve hyppigt, er det også vigtigt, at du arbejder lidt afslapning tid ind i din dag. Reducer din stress, først og fremmest ved at sænke dit ansvar på arbejdspladsen, hvis det er muligt. (Dette vil være nemmere på dit hjerte.) Derefter prøve noget lignende en yoga klasse eller meditation for at mindske belastningen på dit hjerte. Medbring en følelse af velvære til dig selv, og du vil hjælpe dig selv at undgå et slagtilfælde.

Trin 3

Spis rigtigt. Det er også vigtigt at spise de rigtige fødevarer, hvis du vil undgå et slagtilfælde. En kost lavt fedtindhold vil forhindre dårlig vene og arterie sundhed. Og god blodgennemstrømning er kritisk, hvis du ønsker at forhindre slagtilfælde. En kost lavt fedtindhold, specielt mættet fedt findes i nogle kød og smør, vil reducere dine chancer for sundhedsmæssige komplikationer i fremtiden. Masser af grøntsager og fuldkorn er også store fødevarer at spise, hvis du er bekymret for et slagtilfælde. Dybest set, undgå at spise noget, der kommer til at være hårdt på dit hjerte.

Få masser af motion. Hold øje med dit blodtryk.
Få masser af motion. Hold øje med dit blodtryk.

Alkohol og narkotika kan ikke anbefales enten, især hvis du føler, at du er i risiko for et slagtilfælde. Misbruger nogen af ​​disse stoffer kan overanstrengelse dit hjerte, og kan forårsage et slagtilfælde i alle aldre.

Og selvfølgelig bør du stoppe med at ryge. Rygning begrænser blodgennemstrømningen gennem dine vener og arterier, hvilket kan føre til et slagtilfælde. Nikotin indsnævrer blodkarrene, bremse din omsætning. Du ønsker at opretholde en sund blodgennemstrømning for at undgå et slagtilfælde, så skære rygning vane med det samme.

Trin 4

Hold øje med dit blodtryk. Dit blodtryk kan være en god indikator for dine chancer for at få et slagtilfælde så godt, så det er også vigtigt at overvåge det. Højt blodtryk lægger ekstra stress og pres på dit hjerte, der kræver dit blod til at pumpe hurtigere og dine skibe til at arbejde endnu hårdere. Hypertension, eller højt blodtryk, bør undgås for ikke at øge dine chancer for et slagtilfælde. Din læge vil foreslå et passende blodtryk for dig at sigte efter, og sørge for, at du overvåger det ofte.

Det er også en god idé at overvåge dit blodsukker så godt. Diabetikere eller endog grænsetilfælde diabetikere, er særlig udsatte for et slagtilfælde. Højt blodsukker er hård på dine arterier, hæve dine chancer for et slagtilfælde. Undgå et slagtilfælde ved at have dit blodsukker kontrolleres regelmæssigt af din læge eller dit lokale apotek, og foretage de nødvendige tilpasninger til din kost-og motionsvaner.