E2h

Tidlige tegn på diabetes: diabetes fakta og information

Lær at spotte diabetes symptomer

Er du sikker på at du kender advarselsskilte af tidlig diabetes? I film, er de berømte billeder af diabetes symptomer skud på en ung, tynd kvinde glidende til jorden, slap og bevidstløs. Eller der er den hektiske skud af den heroiske mor stak nogle søde, high-kalorie snack i hænderne på hendes rystende, forvirret barn lige før han kollapser.

Disse scenarier er faktisk potentielle øjeblikke i den diabetiske tilstand, men de er ikke hyperglykæmi symptomer (højt blodsukker symptomer), som er de tidlige tegn på diabetes. I stedet disse tiloversblevne filmiske billeder faktisk repræsenterer de uhyggelige effekter af lavt blodsukker og symptomer på hypoglykæmi, den meget bagsiden af ​​diabetes symptomer. Denne artikel indeholder diabetes fakta og sundhed tips til at hjælpe dig med at genkende de tidlige tegn på diabetes og svar på spørgsmål som "Er sukker cravings et tegn på diabetes?"

En epidemi

Har du nogle diabetes symptomer, og det er at få dig til at tænke over dine chancer for at have diabetes? Det er ikke en strækning, og du ønsker at prøve at fange de første tegn på diabetes. Her er nogle diabetes fakta. Ifølge National Institute of Health, er det anslået, at 26 millioner europæere lider af type 2 diabetes, mens det verdensomspændende forekomst nu topper kvart milliard mark. Med diabetes bliver mere udbredt, er det mere vigtigt end nogensinde at genkende diabetes symptomer. Statistikker forudsige livstidsrisiko for diabetes for en amerikansk person født i 2000 at være cirka 33 procent for mænd og 40 procent for kvinder. Kendskab til disse statistikker, kan du spekulerer, "Hvad er de tidlige tegn på diabetes?"

Catching diabetes tidligt kan være afgørende. Hvis du ikke er bekendt med de tidlige symptomer, over tid, uden opmærksomhed, kan den konstante tilstedeværelse af uforarbejdet sukker i blodet føre til alvorlige komplikationer. Hvis du tilfældigvis har højt blodtryk og højt kolesteroltal (to andre under-diagnosticeret betingelser) i tillæg til de tidlige symptomer på diabetes, den kombination gør kroppen yderst sårbar, ikke blot til hjertesygdomme og slagtilfælde, men progressiv nyresygdom, øjensygdom og nervesygdom.

Tidlige tegn på diabetes: diabetes fakta og information. En epidemi.
Tidlige tegn på diabetes: diabetes fakta og information. En epidemi.

Spotting symptomerne tidligt, og gå i gang med vægttab og en øvelse program er nu ved at blive vist til rent faktisk at forhindre udbrud af diabetes. Nogle opmuntrende diabetes fakta blev fundet i 2002 Diabetes Prevention Program (DPP) undersøgelse. Patienter med præ-diabetiske symptomer som tabte cirka 7% af deres kropsvægt og engageret til 150 minutters træning om ugen var i stand til at reducere deres risiko for at udvikle sygdommen med næsten 60%.

Når det kommer til forebyggelse og bekæmpelse af diabetes, "Livsstilsændringer arbejdede endnu bedre end medicin," forklarer prisbelønnede diætist Melinda Maryniuk, direktør for de kliniske uddannelser på Joslin Diabetes Center i Boston. "Det har været en rigtig 'gode nyheder' besked," siger hun. Overvågning blodsukker og tidlige symptomer på diabetes er nyttige, men forebyggelse af sygdommen er den bedste måde at kæmpe diabetes.

Men det gode nyheder ikke hjælper de fleste mennesker, medmindre en diagnose er stillet, selv om tidlige symptomer på diabetes er synlige, tilføjer hun. "Det er de diagnoser, der snap folk i form," siger hun. "Men fordi diabetes 'tidlige symptomer ikke er skræmmende eller smertefuldt, det er virkelig nemt at gå glip af," Maryniuk siger. "Folk kan blive dvælende med det i lang tid." Desværre kan en masse mennesker ikke genkende eller vælger ikke at tage fat på de begyndende tegn på diabetes, indtil det er for sent.

Kend din risiko

Lær at spotte diabetes symptomer. Kend din risiko.
Lær at spotte diabetes symptomer. Kend din risiko.

Diabetes er øverst på listen over under-diagnosticerede sygdomme i vores nuværende tidspunkter. Noget af dette skyldes at folk ikke spotting en diabetes symptom hurtigt nok. A 2011 papir fra Center for Disease Control i Atlanta rapporterede, at næsten 27% af de mennesker med diabetes i Europa ikke ved, at de har det. Det kan være, fordi folk ikke får nok diabetes oplysninger til at hjælpe dem udfylde en diabetes diagnose. Uden tidlig påvisning, risici jeres for at blive alvorligt syg stigning.

Den grasserende form af sygdommen lige nu-type 2 eller Adult debut Diabetes-har været knyttet til følgende betingelser: fedme, en stillesiddende livsstil og alderdom. Yderligere risikofaktorer omfatter en familie historie af diabetes, en historie af svangerskabsdiabetes, nedsat glukose metabolisme (dvs. "pre-diabetes" betegnelse), og race og etnicitet. De seneste diabetes fakta tyder på, at afrikanske europæere, Hispanic eller Latino europæere, europæiske indianere, og nogle asiatiske europæere og indfødte hawaiianerne eller andre Pacific Islanders har en særlig høj risiko for type 2-diabetes og højt blodsukker symptomer. "Dybest set, hver etnisk gruppe bortset fra ikke-spansktalende hvide er i fare," siger Maryniuk. Hvis du falder under et af disse etniske grupper, er det endnu mere vigtigt for dig at være opmærksom på tidlige diabetes symptomer.

Type 1 diabetes symptomer er en smule anderledes end de type 2 tegn. Type 1 diabetes kun tegner sig for 5-10% af alle diagnosticerede diabetes i Europa, oftest indgået i barndommen og teenage år, primært rettet mod den kaukasiske befolkning, og deler ligeligt mellem mænd og kvinder. Type 1 er karakteriseret som en autoimmun sygdom siden opdagelsen af ​​antistofferne, der ødelægger patienternes pankreatiske betaceller (kilden til insulin). Diabetesbehandling for type 1 diabetikere, kan variere fra den pleje, der ydes til type 2 diabetikere. For at overleve den, skal mennesker med type 1 have insulin leveret ved injektion eller en pumpe. Det er ekstremt vigtigt for disse patienter at kontrollere deres blodsukkerniveau og eventuelle symptomer, at diabetes bliver værre.

Hvis du har et familiemedlem med type 1, være på udkig efter diabetiske symptomer, fordi du har en øget risiko for at få sygdommen. Selv hvis du ikke overholder tegn og symptomer, blodprøver er nu tilgængelige at se, om et barn er i færd med en disposition for sygdommen. Dr. Jenna Bollyky, en klinisk diabetes investigator på Benaroya Institute i Seattle siger, at omkring 50% af type 1 patienter har disse genetiske tegn og symptomer på diabetes, mens der i de resterende 50% af tilfældene sygdommen "kommer fra en virus, vi don 't forstår endnu. " Da forskerne nu forstår type 1 klasse som en autoimmun sygdom, skal personer med en autoimmun sygdom i deres slægtshistorie reagere på det første tegn på en diabetes symptom, fordi de kan have en øget risiko for type 1-diabetes. Men det kan være svært at få øje på de tidlige symptomer på diabetes, når de er let forklædt.

Tidlige symptomer på diabetes

Hvordan kan man skelne mellem følelse elendig efter et måltid og med en diabetes symptom? Store måltider, ikke-ernæringsmæssige snacks eller en alkohol-drevne "væske" dinner alle gøre kroppen ubehageligt og kan føre til tidlig diabetes symptomer. Overdreven tørst, der kan følge en sådan binge let tilskrives saltiness af fødevaren eller tømmermænd effekt af alkohol, snarere end de første tegn på diabetes. Hvis man er hurtigt sulten efter at have spist, er det ofte skylden på "unfilling" karakter af en bestemt type mad, snarere end betragtes som en tidlig diabetes symptom. Og hvis du swigging fra en vandflaske hele dagen lang, vil det ikke virke off base, der skal tisser ganske ofte. Disse er alle de begyndende tegn på diabetes, men folk ofte ignorerer dem, fordi de tror, ​​der er en anden forklaring. Arm dig selv med de rigtige oplysninger om diabetes, så du spotte advarselstegn.

Disse tre symptomer er hjørnestenen i diabetes 'tidlige tegn. Læger kalder tidlige tegn på diabetes "de polys": 1) polyuri (tisser en masse), 2) polyfagi (spise en masse), og 3) polydipsi (drikke en masse). Både type 1 og type 2 diabetes dele disse tre vigtigste advarselstegn, men de har tendens til at komme på hurtigere og mere kraftfuldt i en type 1 diagnose.

Folk spørger ofte, om sukker cravings er et tegn på diabetes. Må ikke fejlagtigt kun se på din reaktion på episoder af stærkt sukkersød mad at se, hvordan du føler. Hver gang en diabetiker spiser nogen form for kulhydrat fødevarer-alt fra frugt og grønt til pizza og øl eller chokolade kage-glukose, der kommer ind deres blodbanen er ikke behandlet ordentligt, så du kan opleve tidlige tegn på diabetes som et resultat af at spise mange forskellige typer fødevarer.

Andre fortælle diabetiske symptomer omfatter ændringer i synet på grund af ophobningen af ​​glucose i øjets linse. Derfor nogle andre tidlige tegn på diabetes kan omfatte alt fra simple sløret syn på smerte eller tryk i den ene eller begge øjne eller den pludselige tilsynekomst af mørke eller flydende pletter i ens område af syne.

Diabetes 'tidlige symptomer kan også omfatte følelsesløshed og / eller prikken i fødder eller hænder, uventet vægttab, og tør mund eller ånde, der lugter frugtagtig. Tør eller kløende hud, erektil dysfunktion, tilbagevendende infektioner, ydre øre infektioner (svømmer øre), langsom-healing sår eller infektioner, og hjertearytmi er også tidlige symptomer på diabetes.

Må ikke blive overrasket, hvis du bemærker en diabetes symptom eller to, hvis du er gravid. Hvis du har været diagnosticeret med svangerskabsdiabetes under en graviditet, diabetes fakta tyder på, at du er på en større risiko for at pådrage sig sygdommen igen. Og hvis du ikke blev rutinemæssigt kontrolleret for diabetes under graviditeten, og du leverede en baby nine pounds eller større, kan det være et symptom på diabetes. (Ekstra glukose bliver til fosteret og øger sin størrelse.) Så hvis du tror, ​​du havde svangerskabsdiabetes, være på udkig efter tidlige symptomer på diabetes senere i livet.

I type 1, tyder diabetes fakta, at den begyndende aldre for børn er 5-7 år gammel og derefter igen i løbet af teenage år. Med børn, er de tidlige tegn på diabetes mere dramatisk, selvom de kan være forvirrende i første omgang. En pludselig mønster af sengevædning i en potte-uddannet barn eller en mærkbar forandring i temperament i en teenager, kan være det første symptom på diabetes at dukke op. Pretty snart, men vil du se en umiskendeligt mærkelig kombination af vægttab og sløvhed og tørst. Dr. Jenna Bollyky, diagnosticeret som 16-årig med diabetes, beskrev hendes diabetes symptomer som en drabelig kombination af sløvhed og sult blandet med pludselige vægttab. Hun beskrev rakte ud efter en kasse af kiks og tænker, "Jo flere af disse jeg spiser, tyndere jeg få!"

Generelt er symptomerne på overdreven sult, tørst og vandladning alle ofte afskrevet til andre årsager. Sommetider disse tegn er så svag i begyndelsen, at en patient ikke kan genkende dem.

At stille diagnosen

Vi har alle en ballpark tal for vores vægt, vores højde og vores blodtryk. Men kender du dit blodsukker numre? Du bør ikke vente med at spotte en diabetes symptom før du finder ud af. Mange mennesker får ikke deres første blodsukker screening for diabetes indtil 40 år. Alligevel Maryniuk råder alle til at finde ud af deres numre, især hvis du har højt blodtryk, lavt HDL-kolesterol og høje triglycerider, en familie historie af diabetes, en historie af svangerskabsdiabetes, en 9 lb-og-mere baby, eller hvis du hører til nogen af ​​de etniske eller minoritetsgrupper med høj risiko for diabetes. Hvis du viser nogen tidlige diabetes symptomer, bør du også få dit blodsukker kontrolleres.

I en tilfældig office blodprøve, bør normale glucoseniveauer falder mellem 70 og 125 mg / dl. Hvis de bryder 125, vil yderligere tests skal bestilles til yderligere diagnose, fordi det kunne være en af ​​de tidlige symptomer på diabetes. Disse tests omfatter oral glukose tolerance test (OGT), der tester dit blod efter at have drukket en glukose drink, den fastende plasmaglucose test (FPG), hvilket skal ske efter en otte timers faste, og / eller A1C test (Forventet Gennemsnitlig Glucose), der måler ens estimeret gennemsnitlig blodsukker i løbet af de seneste tre måneder. Hold øje med for højt blodsukker og symptomer på diabetes nævnt tidligere. Fange de begyndende tegn på diabetes tidligt vil hjælpe dig med at administrere sygdommen.

Prædiabetes

Den største fordel for tidlig og regelmæssig afprøvning er evnen til at fange de stigende blodsukker og symptomer, før sygdommen er etableret. Før mennesker udvikler type 2-diabetes, har de næsten altid har forstadier til diabetes-blodsukkerniveauet, der er højere end normalt, men endnu ikke i diabetes området. Det anslås, at 57 millioner mennesker i Europa har præ-diabetes lige nu, og har undladt at identificere tidlige diabetes symptomer. Nylige diabetes fakta har indikeret, at nogle langsigtede skader på kroppen allerede kan begynde i løbet af denne tidligere fase, især inden for hjerte-og kredsløbssygdomme.

Men den store nyhed er, at den seneste Diabetes Prevention Program undersøgelse endegyldigt viste, at præ-diabetes svarede meget godt til livsstilsændringer. Så hvis du viser tidlige symptomer, det er ikke for sent at gøre en forandring. Med hensyn til sænkning af blodsukkeret numre og forsinke eller forhindre indtræden af ​​den faktiske sygdom, blev kost og motion vist sig at fungere bedre end nogen medicin i forsøget. Programmet omfattede 30 minutter om dagen af ​​moderat fysisk aktivitet kombineret med en 7% reduktion i kropsvægt.

"Diabetes er den ultimative selvforvaltning sygdom," siger Maryniuk. Diabetikere skal lære at kende deres mad, deres blodsukkerniveau, og virkningerne af stress, andre medikamenter og rejser på deres sukker niveauer. De har også brug for at blive fortrolig med diabetes symptomer, så de kan genkende, når noget er galt. "Ingen kan gøre det for dig," forklarer hun.

Så uanset om du har oplevet en diagnose endnu, hvis du er i en af ​​de højrisikokategorier eller tror du mærke de tidlige tegn på diabetes, så mestrer kunsten at selvledelse er naturligvis en praksis, der bør ikke vente . Lær at øge din fiber indtag, spise mindre måltider, og tælle kulhydrat gram (placere præference på dem med et lavt glykæmisk index), og du vil dramatisk ændre niveauet af stress på din bugspytkirtel, kredsløbssygdomme og nyrer uden medicin. Kombiner det med en daglig 30-minutters runde af moderat motion og du vil straks være på en kost regime, der er vist sig at have sande helbredende egenskaber. Og sørg for at have dit blodsukker kontrolleres ved det første tegn på diabetes symptomer.