E2h

Hvordan man kan reducere fructose sukker

Honning og frugter har naturligvis fructose sukker

Honning og frugter har naturligvis fructose sukker. Denne type af fruktose sukker er generelt ikke farligt. Hvad er farligt for helbredet er fruktose findes i high-fructose corn syrup (HFC). HFCS anvendes som et kunstigt sødemiddel for forarbejdede fødevarer, sodavand, aromatiserede drikkevarer, og andre typer af sødede fødevarer, men fruktoseindholdet behandles ikke i kroppen, hvordan almindeligt sukker er, og er derfor forbundet med en række betingelser som fedme og diabetes. Det er derfor, det er vigtigt at reducere indtaget af HFC. Her er nogle tips.

Hvordan man kan reducere fructose sukker. Tjek fødevareetiketter.
Hvordan man kan reducere fructose sukker. Tjek fødevareetiketter.

  • Tjek fødevareetiketter. Når du køber fødevarer, skal du huske at se etiketter og se, om de har HFCS som ingrediens. Bortset fra sodavand og aromatiserede drikkevarer, fødevarer, der normalt har HFCS omfatter ketchup, saucer, salatdressinger, popsicles, syltetøj, konserverede frugter, frosne og aromatiseret yoghurt, brød, morgenmadsprodukter, og dåse suppe. I mange tilfælde er fødevarer med HFC også lav i næringsværdi.
  • Sats på sunde drinks. Hvis du elsker at drikke sodavand og aromatiserede drikkevarer, er du udsætter din krop for meget fructose sukker, som i modsætning til fructose sukker i naturlige kilder, omdannes til abdominal fedt. Sandheden er, HFCS har en større grad af fruktose end frugter, hvilket gør dig mere udsat for fedme. En sodavand kan, for én, har omkring 15 teskefulde sukker. I REPLACE af sodavand og flavored frugter, drikke vand, frisk frugtjuice og te. Og husk aldrig at bruge kunstige sødestoffer til dine drikkevarer.
  • Spis økologiske fødevarer. Økologiske fødevarer er ikke fyldt med fructose sukker og er derfor en fordel, hvis du kæmper fedme og diabetes. Du kan finde økologiske fødevarer i mange supermarkeder og landmandens markeder. Konkret plukke grøntsager, frø og frugter. Du skal huske at begrænse din frugt indtag især hvis du er en fructose intolerante. Højst fem portioner er som regel nok.
  • Undgå at spise forarbejdede fødevarer. Forarbejdede fødevarer er pakket med fructose sukker, hvilket gør dem mere flavorful. Så begrænse dit forbrug af forarbejdede fødevarer, eller hvis det er muligt, grøft dem helt. Det samme gælder for fastfood. Burgere, burger boller, shakes, og alle andre fastfood tilbud er fyldt med fructose sukker i et overraskende højt niveau. I stedet for forarbejdede og fastfood, spise fødevarer, der ikke er kemisk ændres. Faktisk vil det gøre dig godt, hvis du forberede og tilberede din egen mad. Overvej dine ingredienser, selv om. Mange krydderier og saucer er høj i fruktose sukker så godt.
  • Bag dine egne bolsjer. Kommercielt tilgængelige slik gerne donuts, cookies og kager er også fyldt med fructose sukker. Derfor vil det være bedst, hvis du bage søde fødevarer på dig selv. Selvom du måske nødt til at bruge kunstigt sødede ingredienser, kan du begrænse mængden og i sidste ende reducere fructose niveau af dine hjem-bages varer. Alligevel er det meget bedre, hvis du undgår disse ingredienser helt og anvende naturlige og sunde alternativer.


Hvis du er seriøs omkring at sænke dit indtag af fructose sukker

Hvis du er seriøs omkring at sænke dit indtag af fructose sukker, er du nødt til at være meget kræsen og forsigtige. Du kan også nødt til at improvisere en masse gange og skure for sunde alternativer. Dette indebærer en masse arbejde, selv om. Men hvis dette vil holde dig sund, hvorfor så ikke lægge en ekstra indsats?