E2h

Hvordan man undgår overtræning på gym

Folk, der udøver på gym træne på forskellige niveauer. Nogle gå til gymnastik, når deres tidsplan tillader mens andre religiøst gå mindst 3 til 5 dage om ugen. Alligevel er der stadig gym buffs, at praktisk talt bor i gymnastiksalen. De er der hver dag og sommetider gå to gange på én dag.

Hvordan man undgår overtræning på gym. Gennemgå din nuværende gym tidsplan.
Hvordan man undgår overtræning på gym. Gennemgå din nuværende gym tidsplan.

Det er fantastisk for en person at være forpligtet til træning regelmæssigt på gym. Men der er også et problem med for meget træning. Overtræning er krævende til kroppen. Din krop har brug for hvile fra daglig træning for udøvelsen at være effektiv. Musklerne har brug for tid til at restituere sig og reparere sig selv efter at være blevet udsat for opslidende øvelser. Ellers kan du komme ud for et eller flere af disse symptomer:

 • Generaliserede krop ømhed og smerter
 • Fælles og / eller muskelsmerter
 • Mangel på energi resulterer i nedsat fysisk ydeevne
 • Hovedpine
 • Søvnløshed
 • Nedsat appetit
 • Irritabilitet, depression og humørsvingninger
 • Stigning i personskader eller mere modtagelige for forkølelse, ondt i halsen og andre sygdomme

Hvis du er skyldig i overtræning og ønsker at undgå disse symptomer, her er nogle tips til dig.

Rådfør dig med din træner. Find en anden fysisk aktivitet.
Rådfør dig med din træner. Find en anden fysisk aktivitet.

 • Gennemgå din nuværende gym tidsplan. Begynd med at identificere, hvor mange gange du træner om ugen, hvor mange timer du udlodde til hver session, og hvilke specifikke øvelser du udfører. Med andre ord, planlægger kort ud af den nuværende øvelse du følger på gym.
 • Rådfør dig med din træner. Hvis du ikke har trænet med en træner, så er det på høje tid du søge råd hos en. Professionelle trænere er til rådighed for konsultation i fitnesscentre for at sikre, at hver enkelt er uddannelse i henhold til deres niveau af fysisk evne og deres mål. Hvis problemet er, at din træner faktisk presser dig for hårdt, så tal med ham eller søge et andet træner, der har din bedste interesse på hjerte.
 • Skift motion rutiner. Hvis du ikke kan synes at holde sig væk fra gym, så gør andre øvelser eller ændre den rækkefølge, som du udfører din træning. Hvis du ønsker at opnå eller vedligeholde din six-pack for eksempel, undersøge andre muligheder for at nå disse mål i stedet for dine afprøvede rutiner. Vær åben for at prøve andre former for cardio træning i stedet bruge en time på løbebåndet. Se, hvordan du kan lide Kick-boksning, spinning eller endda danse! Udforsk yoga og pilates at blande tingene op. Kreativt forny din nuværende træning uden at gøre din krop lider mere.
 • Find en anden fysisk aktivitet. I stedet for at gå til gymnastik hele tiden at træne, hvorfor ikke engagere sig i andre fysiske aktiviteter. Spil basketball, bowling, baseball eller andre sportsgrene. Gå cykling, vandreture, trekking eller svømning. Kig efter en fysisk aktivitet, som du kan nyde med familiemedlemmer, venner eller en særlig person. Når du er på gym det meste af tiden, nogle gange tager det væk tid fra din familie og venner. Benyt lejligheden til at være sammen med mennesker, i stedet for håndvægte og samtidig holde din krop i bevægelse.

Nogle gange er mindre mere. Overtræning på gym ikke giver din krop tid nok til at komme sig fra den straffende fysisk aktivitet, du pålægge. Det kan føre til alle mulige problemer, fysiske, følelsesmæssige, mentale og endda sociale. Selv hvis du er under uddannelse til at blive den stærkeste mand på jorden, har du stadig nødt til at springe et par dages træning. På denne måde kan du virkelig nå dine træningsmål via en mere balanceret livsstil.