E2h

Hvordan til at varme op til en løbetur

Der er så mange sundhedsmæssige fordele

Der er så mange sundhedsmæssige fordele, du kan få fra at køre. Det er en stor øvelse for konditionering din krop, løse slasket abs problemer, og fjerne alle disse uønskede pounds, for at holde dig følelsen og kigge fysisk fit. Det styrker hjertet, opretholder elasticitet i alle arterierne og sænker blodtrykket, hvilket reducerer risikoen for hjerteanfald. De knogler og muskler i kroppen får en god træning så godt, hvilket betyder, at de bliver stærkere og mere robuste, selv når du begynder at alder. En meget vigtig faktor, der tages for givet dog er de warm-ups, der er nødvendige, før selv begynder at løbe. Disse lette fysiske øvelser er nødvendige for at hjælpe i både den fysiske og mentale forberedelse af kroppen til den tungere træning forude. Ved at udføre warm-ups, er du mindre tilbøjelig til skader og reducere muskelsmerter og smerter du kan opleve efter at have kørt. Det hjælper også med at frigive adrenalin i systemet, så musklerne til at erhverve tilstrækkelige mængder af ilt, som ikke blot forhindrer kroppen i at blive opbrugt nemt, men forbedrer din løbeøkonomi også. Her er et par warm-ups, du kan gøre, før du kører.

  • Gør lys aerobic varme-ups. Lys aerobic er en god måde at slappe af dine muskler og forberede dem til at køre. Udførelse af disse øvelser i omkring 10-15 minutter lige før du kører, er en effektiv træning. Gåture, let jogging, eller indendørs cykling er blot nogle af de lette aerobe varme-ups du kan gøre før dit løb.
  • Gør ben varm-ups. Fordi kører indebærer brug af benmusklerne mere end nogen anden del af din krop, laver nogle warm-ups specielt til dine ben vil forberede dem til den hurdle forude bedre. Stå foran en væg og tryk på dine hænder mod det. Læn mod væggen langsomt og samtidig holde din bageste ben lige med hælen plantet solidt på jorden. Bøj armene, når du læner dig tættere mod væggen, stadig holder din bageste ben lige og din hæl på plads, opholder sig i denne position i omkring 20 sekunder. Efter dette, fokusere på forben, der er bøjet på dette tidspunkt. Langsomt rette det ud, mens glatning dine arme, så dit bryst skubbes væk fra væggen. Hold denne stilling i yderligere 20 sekunder. Udfør denne procedure, mens skiftevis dine ben flere gange omhyggeligt, så du ikke såre dine muskler i processen.
  • Gør hals varm-ups. Begyndende med din hage nær brystet, rotere langsomt hovedet mod den ene retning, og drej det derefter i den modsatte retning. Du kan gøre dette rutine et par gange, langsomt og forsigtigt. Rykkende bevægelser skal ikke ske så de kunne gøre skade på din hals. Hvis du har nakke problemer til at begynde med, er denne type øvelse ikke anbefales.


Warm-up øvelser skal altid ske langsomt og forsigtigt

Hvordan til at varme op til en løbetur. Gør lys aerobic varme-ups.
Hvordan til at varme op til en løbetur. Gør lys aerobic varme-ups.

Warm-up øvelser skal altid ske langsomt og forsigtigt. Bouncing og ryk, eller andre pludselige bevægelser er ikke tilrådes, da de kan forårsage mere skade end gavn. Ved at praktisere disse varme-ups korrekt, hjælper du din krop til langsomt at tilpasse sig den mere streng øvelse du vil gøre, og holde det i den bedste tilstand under og efter løb.