E2h

Hvad er calcium

Calcium er et stof

Calcium er et stof, der alle har hørt om, men ikke alle ved meget om. Hvad er calcium? Først og fremmest calcium er et metal. På den grundstoffernes periodiske system, er calcium officielle element symbol Ca, med et atomnummer på 20. På grundstoffernes periodiske system, tilhører Gruppe 2 Periode 4 elementer og er medlem af jordalkalimetaller familie. Pure calcium er skinnende og ligner sølv. Være et metal, er det også formbart. Når calcium er brændt, den producerer en flamme, der er gullig eller rødlig. Når de udsættes for luft, rent calcium danner en film (kaldet en patina) af misfarvning på den eksponerede overflade.

Calcium er en rigelig metal

Hvad er calcium. Calcium er en rigelig metal.
Hvad er calcium. Calcium er en rigelig metal.

Calcium er en rigelig metal, der kan findes sædvanligvis som calciumforbindelser i mineralforekomster såsom kalksten og gips. I modsætning til andre jordalkalimetaller, er calcium mere stabil og ikke så reaktivt som dens andre familiemedlemmer. Navnet og kemiske symbol af calcium kommer fra det latinske udtryk "calx", som refererer til kalksten, ikke ligefrem ren calcium, men en calciumforbindelse findes mange steder rundt omkring på kloden. Rent calcium kan ekstraheres fra calciumforbindelser. For eksempel kan rent calcium skal udvindes af calciumchlorid ved elektrolyse, som omfatter at lede en elektrisk strøm gennem calciumforbindelse for at separere det rene calcium fra chloridet. Den kemiker Sir Humphrey David udviklet denne metode i 1808.

Calcium er et vigtigt næringsstof benyttes af det menneskelige legeme for funktion og metabolisme. Den gennemsnitlige menneskelige krop består af omkring 1 kg calcium, som næsten alle kan findes i knogler og tænder. Kun 1 procent af kroppens samlede calcium findes i humant blod og andre cellulære fluider. Hvad er calcium anvendes i det menneskelige legeme? Som et vigtigt næringsstof, hjælper calcium opbygge stærke knogler og tænder. Det regulerer de muskler, herunder de kardiale muskler er ansvarlige for hjerteslag. Calcium fungerer også i blodstørkning og bevæger kemikalier ind og ud af celler. Endelig calcium hjælper proteiner, hormoner og enzymer i at udføre deres respektive funktioner. Calcium mangel kan forårsage knogleskørhed, knogledeformiteter, muskelkramper og hypertension.

Selvom calcium kan indtages af kroppen gennem en ordentlig og afbalanceret kost, nogle mennesker har brug for at tage kalktilskud at forøge calciummangel. Den mest almindelige form for calcium supplement er calciumcarbonat, som skal tages sammen med mad. En anden almindelig type er calcium chelat, som kan tages med eller uden mad.

Calciumforbindelser også industrielle anvendelser

Calciumforbindelser også industrielle anvendelser. En calciumforbindelse, calciumcarbonat, er en rigelig mineral anvendes til fremstilling af byggematerialer, såsom beton og cement. Nogle calciumforbindelser anvendes til dannelse af legeringer. De anvendes også i insekticider og deodoranter. Landbrugsbedrifter gør brug af gødning, der indeholder calcium forbindelser. Den make-up, som du lægger på de fleste sandsynligvis også indeholde calciumforbindelser, ligesom pære, som du tænder derhjemme. Pyroteknik og fyrværkeri også gøre brug af calcium, især for gullig eller rødlig flamme, den producerer, når de brændes.