E2h

Hvordan til at bygge en personlig kostplan

Der er forskellige grunde til, at individer oprette personlige måltid planer. Det kan bruges til vægttab, til opbygning af mere magert muskler (især for bodybuildere), forebyggelse og afhjælpning af medicinske tilstande, eller blot at vide, hvad for at forberede hver dag. Spare penge er også en god grund til, hvorfor nogle mennesker skaber måltid planer.

Ved at have en madplan

Ved at have en madplan, tage dig ud gætterier i at tilberede måltider til morgenmad, frokost og middag. Du skal også behøver ikke at gå kører til den nærmeste take-out sted at snuppe dyre såvel som usunde valg af fødevarer. At have en madplan tillader dig at planlægge dine ture til købmand besparelse på tid og gas.

Oprettelse af en madplan

Sådan opretter du din egen personlige madplan:

Hvordan til at bygge en personlig kostplan. Oprettelse af en madplan.
Hvordan til at bygge en personlig kostplan. Oprettelse af en madplan.

Beslut hvorfor du har brug for en madplan. Du er nødt til at etablere hvorfor du opretter en madplan. Dine valg af fødevarer vil delvis være baseret på denne grund. For eksempel, hvis du opretter en madplan for at spare penge, så ved du at de fødevarer, du vælger, skal være inden for den pris, du har råd til. Hvis det er for forebyggelse af diabetes, ved du sukkerholdige fødevarer og tomme kulhydrater er no-nos.

Etabler din kostbehov. Sørg madplan er inden for rammerne af den mængde kalorier din krop behov baseret på det liv, du fører. Hvis du har en hjertesygdom, diabetes, brug for at tabe, så spørg din læge til kostanbefalinger. Du kan også rådføre sig med en ernæringsekspert eller diætist.

Forbered tabel / figur

Forbered tabel / figur. Madplan dækker normalt en hel uge. Den første kolonne skal angive de forskellige måltider - morgenmad, frokost og middag. Hvis tilladt, kan du medtage to snacks i mellem måltiderne. Resten af søjlerne er for de dage i ugen. Hvis du har særlige kostbehov, kan du ønsker at oprette yderligere kolonner.

Ved at have en madplan. Beslut hvorfor du har brug for en madplan.
Ved at have en madplan. Beslut hvorfor du har brug for en madplan.

Hvis du ikke ønsker at gøre dit eget bord, tjek følgende websteder for pre-made tabeller eller diagrammer:

Opret planen. Ved hjælp af tabel eller diagram

Opret planen. Hjælp af tabellen eller diagrammet, nedskrive de specifikke fødevarer, som du planlægger at have per måltid hver dag. De fødevarer, du vælger bør være baseret på trin 1 og 2. Fyld hele diagrammet. Der bør være en god balance af fødevarer på tværs af måltider og dage. Du kan finde ressourcer på nettet, som giver eksempler på måltid planer om at få nogle ideer. Med en smule søgning, kan du endda komme på tværs af en gratis pre-made madplan, som du kan bruge.

Glem ikke at kontrollere, hvad fødevarer, du har på hånden i køleskabet og maden pantry så du kan bruge dem, før deres udløbsdato. Dette eliminerer fødevarespild og sparer dig penge.

Sæt din madplan. Efter granske din madplan og sikre, at det besvarer hvorfor du har brug for én, din madplan placere på køleskabet eller skabslågen. Det bør være et sted, hvor du nemt kan henvise til det hver dag.

En madplan kan oprettes ugentligt eller månedligt

En madplan kan oprettes ugentligt eller månedligt. Du kan også genbruge en madplan for en fremtidig dato. At genbruge din personlige kostplan, skal du skifte op et par elementer til sort. Forbered en indkøbsliste sammen med planen, så du kan have alle de ingredienser på hånden, når du har brug for dem. Måltider planer er en stor hjælp, især hvis du har travlt og ikke har tid til at tænke hvad der skal være på din plade hver dag.