E2h

Sådan køber vitaminer

Selv hvis du plejer at spise en bred vifte af temmelig sunde fødevarer, kan det være til din fordel at tage vitaminer. Disse tillæg kan bidrage til at sikre, at du får alle de vitaminer og mineraler, du har brug for optimal sundhed. Her er hvordan man kan købe vitaminer:

Sådan køber vitaminer. Bestem hvad du behøver.
Sådan køber vitaminer. Bestem hvad du behøver.
  1. Bestem hvad du behøver. Du ønsker måske et bestemt vitamin til at bekæmpe et sundhedsmæssigt problem eller give et bestemt vitamin, der mangler i din daglige kost, eller du måske ønsker en multivitamin, der omfatter en bred vifte af forskellige vitaminer for at sikre, at du får alt behov. Udpeg dine særlige behov ved at overveje din almindelige kost og eventuelle omstændigheder såsom graviditet eller vegetarisme, der kan påvirke dine kostbehov. Der er forskellige formuleringer til kvinder, mænd, forskellige aldre, og andre variabler.
  2. Spørg din læge. Dette er et skridt mange mennesker springe, når de køber vitaminer, men det helt sikkert bør gøres. Sørg for, at vitaminer, du overvejer, bør ikke forstyrre din medicin, eller vice versa. Nogle medikamenter kan påvirke vitamin absorption. Hvis du har specielle diætetiske bekymringer, bør lægen også være en pålidelig kilde til tackling af disse, og kan hjælpe dig med at afgøre, hvilken type af vitamin til at tage og doseringen du har brug for. Altid konsultere din læge, før der rent faktisk køber de vitaminer.
  3. Forstå doser. Læs op på de anbefalede daglige tilførsel af vitaminer, du overvejer. Nogle flasker af vitaminer faktisk give flere gange den anbefalede daglige tilførsel i hver vitamin, og får for meget kan være næsten lige så skadelig som at få for lidt, afhængigt af vitamin pågældende.
  4. Vælg dine vitaminer omhyggeligt. Fleste eksperter enige om, at generiske vitaminer er lige så effektive som mærker, forudsat at de indeholder præcis de samme mængder af hver ingrediens. Læs omhyggeligt hele etiketten af de vitaminer, du overvejer.
  5. Check for opløselighed. Sørg for, at dine vitaminer er let opløselige at være sikker på, at de vil blive opløst i din krop, når du tager dem. Kig efter en erklæring om hurtig frigivelse på flasken. Hvis du er i tvivl, sted et af dine vitaminer natten over i et lille glas vand. Det bør næsten opløst ved om morgenen. Vitaminer, der fremstilles dårligt skal gøres til meget hårde tabletter, og disse kan ikke opløses.
  6. Check for kvalitet. Når du køber vitaminer, skal du gå på kompromis mellem styrke og besparelser. Det kan koste mindre per dag for at købe dine vitaminer i meget store beholdere, men husk, at vitaminer mister deres styrke over tid. En anden måde, folk forsøger at skære ned på omkostningerne, er at købe vitaminer gennem online-apoteker. Hvis du gå denne vej, skal du huske, at mens der er mange legitime online-apoteker der er også andre, der ikke beskytter dine personlige oplysninger og kan sende dig lav kvalitet vitaminer. Vær sikker på at du køber det samme mærke navne, som du kunne finde i de lokale butikker.

Husk, at vitamintilskud bør være en del af en afbalanceret kost, er de ikke en afbalanceret kost i sig selv. Selv hvis du tilsætte vitaminer til din rutine, er det stadig vigtigt at spise sunde måltider.